Salon Dekorasyonu için Chester Koltuk Modelleri

Sezonun trendlerinin yanı sıra modası hiç geçmeyen, tasarımlar dekorasyon dünyasında her zaman vardır. İddialı ve şık görünümü, asil ve ağır duruşuyla Chester koltuklar zaman geçse de her daim talep görecek zamansız modellerden biridir. 

Chester Deyince Akla İlk Gelenler

Modern ve klasik çizgileri bir araya getiren, orijinal ismi ile Chesterfield koltuk; geniş ve sağlam duruşlu iskelet yapısı, kapitone görünümü, döşeme raptiyeleri, kumaş dokusu ve düğmeleri ile kendini gösteren bir model. Kökenleri İngiltere’ye uzanan bu modeli topladığı genel beğeni sayesinde dünyanın her yerinde görebilmek mümkün. Rivayete göre dördüncü Chesterfield Kontu Lord Philip Stanhope’un özel isteği üzerine tasarlanan ve adını da buradan alan Chesterfield koltukların, yüzyıllar öncesine dayanan geçmişine rağmen zamana ayak uyduran tasarımları ile alıcısı her daim mevcut. Yüzyıllar boyunca lordları, soyluları, sanatçıları konuk eden bu koltuklar, modern zamanda da yine yaşam alanlarında ağır, gösterişli ve şık bir dekorasyonu arzulayan kullanıcıların tercihi.

Gösterişli Mekanların Simgesi

Chester koltuk modelleri içinde en sık karşılaşılan model deri kaplamalı olanlardır. Ancak bu modeller salon dekorasyonu için ilk tercihte yer almıyor. Bunun yerine silinebilir kumaşlar öncelikli seçimiz olmalıdır. Kadife döşemeli modelleri de tercih ederek en az deri modeller kadar klasik bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Yıllardır kullanıcıların tercih ettiği bir model olması tasarımlarda çeşitlilik imkanını artıran bir faktör. Deriden yana olanlar için renkli deriden oluşan modellerle; şık, modern, klasik, retro, rustik gibi dekorasyon stilleriyle çeşitlendirilen tasarımlarla karşılaşmak mümkün. Chester koltuk takımlarında metal ayaklı modeller bulunmakla beraber ahşap ayaklı tasarımlar ağırlıkta ve revaçta. Zira böyle ihtişamlı mobilyaların şık görünümünü ahşap ayaklarla tamamlamak daha bütünsel bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Yine aynı şekilde yer ile bitişik modelleri olmakla beraber ağırlıklı olarak yüksek ayaklı modeller hakim. 

Hem ihtişamlı görünümünü desteklemesi hem de temizlik konusunda sorun çıkarmaması bakımından yüksek ayaklı modeller tercih sebebi. Chester koltuklar şık, ağır ve sağlam duruşu sebebi ile yalnızca evlerde değil işyerleri, kütüphaneler, çeşitli bekleme alanları gibi resmiyet kokan iç mekanlarda da tercih edilen bir model. Bu alanlarda deri döşemelerin seçilmesi mekana daha ciddi bir atmosfer sağlayacaktır. Renk olarak ise genellikle kahverengi koltuk çeşitleri bu mekanlarda tercih ediliyor. 

Chester Koltuklar ile Stil Önerileri

Üçlü ya da ikili gruplar şeklinde evinizi dekore edebileceğiniz gibi şık berjerler ile de, yarattığınız asil görüntüyü tamamlayabilirsiniz. Genellik tek koltuk ile beraber iki berjer kombinleri sık olsa da aksini yapmak da mümkün. 

Berjer tercih etmiyorsanız koltuğunuzun döşemesine ve tarzına uygun şık puflarla da tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Berjer kullanıp bunun için değişik renkte bir döşeme seçip farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu uygulamayı koltuklar için de düşünerek salonunuza dinamik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Trende uygun farklı doku ve renklerde kumaş seçenekleri, renkli deri kumaşlar ve hatta desenlerle bu modellerde klasik çizginin dışına çıkabilirsiniz. 

Her ne kadar koltuk takımı denilince akla kırlentler, çeşitli formlarda yastıklar gelse de bu aksesuarları Chester modellerde fazla kullanmanız, modeli gölgelemenize neden olabilir. 

Aksesuar kullanmak istiyorsanız büyük şamdanlar, altın rengi ağırlıklı objeler ve gösterişli, büyük avizeler ile mekanınızın şıklığını tamamlamanız daha uygun olacaktır.

Siz de zarafet ve şıklığı yaşam alanlarınıza taşımak istiyorsanız; Engince’nin sezonun trendlerini takip eden tasarımlarına göz atabilir, bir tıkla Chester koltuk fiyatları ve modellerini inceleyebilir, evinizi göz alıcı modeller ile süsleyebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar