Salon için Uygun Yemek Masası Önerileri

Salonunuzda bulunan halılar, koltuklar, perdeler kısacası tüm eşyalar birbiriyle uyum aynı zamanda da yarış içindedir. Fakat salonunuzda mekanın havasını değiştiren ve tarzınızı yansıtan bir yemek masası varsa yarışın kazananı bellidir. Çünkü tasarımlarıyla dikkat çeken estetik ve zarif çizgilerden güç alan yemek masaları, daima en güzel ve en lezzetli anların başrolü olur. Üstelik herkesi bir araya getiren yemek masaları, doğru tercih edildiğinde sadece salonun değil evin en güzel köşesi haline gelebilir.

Salona Uygun Yemek Masalarıyla Tatlı Anlara Merhaba

Her tarza hitap edecek ve ihtiyaçlara cevap verecek yemek masası modelleri mevcut. Yapmanız gereken sadece onlarca model arasından tarzınıza ve salonunuza en uygun modeli seçmek! Bir masanın şekli, rengi, kalitesi ve üretim materyali seçim aşamasında ayırt edici ve eleyici özellikler arasındadır. Yuvarlak masa modellerini kare veya dikdörtgen salona sahipseniz özellikle seçmeniz önerilir. Oval kesimli masalar salonun sert geçişlerini yumuşatmak için oldukça kullanışlı ve dekoratif eşyalardır. Aksi takdirde salonunuz yumuşak geçiş hatlarına sahipse ve sertlik kazandırmak istiyorsanız dikdörtgen masa modellerini tercih etmeniz salonunuza farklılık katar. Yemek masası seçiminde salonun boyutu da şekli kadar önemlidir. Eğer geniş bir salonunuz varsa seçeceğiniz yuvarlak bir yemek masası, alanın daha ferah görünmesini sağlar. Ancak dar denecek kadar küçük bir salona sahipseniz fazla yer işgal etmeyecek kare masalar tercih etmeniz önerilir.

Tasarımların Gücünü Evinize Yansıtın

Salona uygun yemek masası seçiminde motifler, işlemeler ve çizgiler tarzınızı yansıtan belirleyici özelliklerdendir. Modern bir tarza sahipseniz ve tarzınızı gün ışığına çıkarmak istiyorsanız rastgele çizgilerin ve estetik motiflerin hakim olduğu modern yemek masası çeşitleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Eğer klasiğin gücünden faydanlanmak ve asilliği evinize taşımak istiyorsanız işlemeciliği ağır modelleri de düşünebilirsiniz. Üstelik özellikle de son yıllarda sıklıkla tercih edilen ahşap yemek masalarını tercih ederek, klasik ile modern tarzı bir araya getirebilir ve kahvenin her tonunu evinize taşıyabilirsiniz.

Kullanışlı Yemek Masaları ile Hayatı Kolaylaştırın

Yemek masası tercihi yapılırken masanın boyutu tüm üyeleri kapsayacak büyüklükte olmalıdır. Kalabalık bir aileye sahipseniz veya sıklıkla misafir ağırlıyorsanız alacağınız bir masasının, sadece salonunuza şıklık katması yetmez. Büyük boyutlu bir yemek masasına ihtiyacınız varsa ancak fazla yer işgal etmesini istemiyorsanız büyüyüp küçülebilen yemek masalarını tercih etmeniz önerilir. Raylı sistemi sayesinde iki yandan çekerek açılan ve ortaya çıkan parçalarla daha büyük bir boyuta sahip olan masalar işlevselliği ile ön plana çıkar. Ayrıca masaların içlerinde yer alan gizli bölmeler de daha kolay kullanım imkanı sunar.

Masaların Şıklığından İlham Alın

Yemek masası çeşitleri arasından seçeceğiniz her bir masanın hitap ettiği tarz ve üretim materyali farklıdır. Eğer otantik bir tarzınız varsa ahşaptan yapılmış yemek masalarını tercih ederek salonunuza daha naturel bir hava katabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda trendler arasında olan mdf’den yapılmış yemek masaları ise daha hafif ve pratik mobilya sevenler için biçilmiş kaftan. Küçük bir eve sahip olanlar da mdf veya ahşabın yanı sıra camdan yapılmış yemek masalarını tercih ederek, ışığın daha güzel yansımasını ve alanın olduğundan büyük görünmesini sağlayabilir. Masanın üretim materyali sadece görünüşü değil fiyatı da etkiler. Ayrıca fiyatı belirleyen faktörler arasında malzemenin yanı sıra boyut, marka ve işlemecilikte önemlidir. İşlemeciliği ve malzemesi ne kadar çoksa fiyatı da o kadar artar. Engince her bütçeye uygun yemek masası fiyatları ile salonunuza uygun masaları en avantajlı fiyatlarla alma imkanı sunar. Web sitesine uğrayarak onlarca yemek masasından zevkinize uygun bir model bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar