Salonlar ve Mutfaklarınız İçin Dekoratif Raf Önerileri

Evin her alanında kullanılabilen raflar özellikle salon ve mutfakların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Raf kullanımı küçük bir ayrıntı olarak düşünülse bile raflar, hem işlevsel yönü ile yerden tasarruf sağlıyor hem de görsel açıdan ev dekorasyonunu olumlu yönde tamamlıyor. Siz de dekoratif raf modelleri ile evinizin şıklığına şıklık katmak istiyorsanız, son zamanların en popüler ve en kullanışlı dekoratif raf modellerini salon ya da mutfak gibi evinizin farklı bölümlerinde değerlendirebilirsiniz.

Doğallığı Yansıtan Ahşap Raf Modelleri

Son yıllarda giyimden saç stiline kadar birçok şeyde geçmişe dönüş yaşanıyor. Bu eskiye ve doğala dönüşten sadece tekstil dünyası değil ev dekorasyonu trendleri da etkilendi ve böylece ahşap ev eşyaları yeniden popüler hale geldi. Özellikle ahşap detaylara sahip koltuk takımlarının kullanıldığı salonlarda ahşap raflar tercih etmek uyumlu bir bütünlük oluşturuyor. Üstelik ahşap raf kullanmak salonun dekorasyonuna daha doğal bir ambiyans katıyor. Salonunuzda kitaplarınızı yerleştirmek için de ahşap raf modelleri ideal bir seçim. Ayrıca mutfak dolaplarınız, sandalyeleriniz ya da masanız ahşap ise ahşap raf modellerini mutfağınızda da tercih edebilirsiniz. Ahşap raf modellerini modern tarzda olan eşyalarınızla birlikte kullanarak da farklı iki tarzı harmanlayabilirsiniz. Böylece ahşap malzemeler ile üretilmiş dekoratif raf modelleri kullanarak siz de evinizin modern çizgilerle birlikte vintage modasından esintiler yansıtmasını sağlayabilirsiniz.

Açık Raf Modelleri ile Dekorasyon

Açık raf modelleri hem salon için hem de mutfak için rahat kullanımlı dekoratif raf modelleri arasında yer alıyor. Özellikle salonda resim çerçeveleri, biblolar gibi birçok küçük süs eşyası sergilenmek isteniyorsa onlar için en uygun yer: Dekoratif raf modelleri. Ayrıca rafların açık olması görsellik dışında kullanım açısından da kolaylık sağlıyor. Bu nedenle açık raflar mutfaklarda da en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Tuzluk, baharat kavanozları, bardaklar gibi kolayca ulaşılmak istenilen mutfak gereçleri dekoratif raflar sayesinde kolayca kullanılabiliyor. Üstelik küçük ve dar mutfaklar her tarafı kapalı dolaplarla dolu olduğunda daha da boğucu bir ortama dönüşüyor. Bu nedenle açık olarak tasarlanan dekoratif mutfak rafı küçük mutfaklar için daha ideal bir seçim.

Köşe Rafları ve Sürgülü Raflar ile Alandan Tasarruf

Küçük bir salon ya da mutfağa sahipseniz odaların köşelerine yerleştirilen dekoratif raf modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece hem boş kalan duvar köşelerini değerlendirmiş olursunuz hem de daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Üst üste dizilmiş birkaç köşe rafına istediğiniz eşyaları yerleştirerek evinizi atıl seviyede kullanabilirsiniz ve bu sayede daha ferah bir ortam oluşmasını sağlayabilirsiniz. Köşe rafları gibi sürgülü raflar da yerden tasarruf için kullanılabilecek dekoratif raf modelleri arasında yer alıyor. Özellikle mutfaklarda sürgülü raflar kiler ihtiyacını karşılıyor. Mutfağınızda açıkta gözükmesini istemediğiniz eşyalarınız için sürgülü raf modellerini depolama alanı olarak tercih edebilirsiniz.

Metal ve Kancalı Raflar ile Farklılık Oluşturun

Metal raf modelleri ev dekorasyonunda ahşap raflar kadar çok kullanılmasa da farklılıklardan hoşlananlar için iyi bir alternatif. Üstelik uyumlu aksesuarlar ile birlikte kullanıldığında en az ahşap raflar kadar şık gözüküyorlar. Ayrıca metal raflar ahşap modellere göre daha dayanıklı yapıya sahip. Kancalı raflar ise mutfaklar için çok kullanışlı bir seçenek. Duvara monte edilen kancalı raflar özellikle bardak ve tavalarınızı kolayca kullanmanıza yardımcı oluyor.

Siz de mutfağınız ve salonunuz için en kullanışlı ve en uyumlu dekoratif raf modellerine Engince web sitesini ziyaret ederek ulaşabilir ve kaliteli ürünler arasında en doğru tercihi yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar