Şık Yemek Masaları ile Misafirlerinizi Karşılayın

Bir evin olmazsa olmaz mobilyaları nelerdir diye düşünürsek eğer, şüphesiz ilk akla gelenlerden biri yemek masası olur. Sabah kahvaltılarında ya da akşam yemeklerinde tüm aile onun etrafında bir araya gelir. Misafirlerinizi ağırlarken, binbir özenle donatırsınız yemek masalarınızı. Romantik evlilik tekliflerinin birçoğu yine onun şahitliğinde gerçekleşir. Eviniz ister küçük olsun isterse büyük, her eve uygun, oldukça şık ve konforlu yemek masaları bulunmakta. Birbirinden güzel ve farklı tasarımları ile, yemek odalarınızın ya da evinizde belirlediğiniz herhangi bir alanın dekorasyonunda yemek masaları hep başrolde.

Tarzınıza Uygun Yemek Masası Modelleri

Zengin tasarım alternatiflerine ek olarak, biçimlerine göre yuvarlak, oval, kare, dikdörtgen yemek masaları bulunmaktadır. Yuvarlak masalar günümüzde eskisi kadar tercih edilmese de, asla unutulmuş değiller fakat günümüzün modern yemek masası modelleri daha çok kare ve dikdörtgen şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Kullanılan malzemeye göre bir sınıflandırma yapmak gerekirse cam, ahşap, masif ahşap, mermer, plastik, melamin, kütük yemek masaları ilk akla gelen modeller olarak sıralanabilir. Temizliğinin kolay olması sebebiyle cam yemek masaları, özellikle mutfaklarda en çok tercih edilen modellerdendir. Ahşap yemek masalarını da bir o kadar tercih edilir kılan ise doğal, uzun ömürlü olmaları ve bulundukları ortama şıklık katmalarıdır. Kaliteli işçiliğin izlerini taşıyan ahşap yemek masaları yıllar geçse de ilk günkü formunu rahatça koruyabilir. Ayrıca mermer yemek masaları da, cam masalar gibi kolay temizlenebilir ve uzun ömürlü olmaları yönüyle çok tercih edilmektedirler. Tek renk veya karışım olarak tasarlanabilmeleri ve bulundukları mekana görkemli bir hava katmaları, mermer yemek masalarına rağbet edilmesini sağlar. Plastik yemek masaları ise daha çok bahçe, balkon gibi kullanım alanlarında pratikliği ve hafifliği sebebiyle tercih edilir.

Yemek masası çeşitleri ayrıca sabit tablalı masalar ve açılıp kapanabilen masalar olarak da değişiklik göstermektedir. Geniş alanlarda sabit tablalı yemek masaları tercih edilse de, daha dar alanlarda açılıp kapanan yemek masaları büyük kolaylık ve rahatlık sağlamaktadır.

Yemek masası fiyatları belirlenirken, kullanılan malzemenin kalitesi ve işçiliği en belirleyici etkenlerdir. Masif ahşap yemek masalarının fiyatları, işçiliklerinin daha zor olması ve yapımında tamamen doğal ağaç kullanılması sebebiyle diğer modellere göre biraz daha yüksektir. Yemek masasının kaç kişilik olacağı da fiyatının belirlenmesinde rol oynar. Ebatlar büyüdükçe fiyatlar da buna paralel olarak artış gösterir.

Yemek Masası Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Evinize yemek masası almayı düşünüyorsanız, öncelikle evin hangi bölümüne yerleştireceğinizi belirlemelisiniz. Yemek masasını koyacağınız alan genişse daha büyük modeller tercih edebilirken, daha dar alanlar için açılıp kapanan modeller ya da daha küçük ebattaki masaları tercih etmeniz doğru olur. Buna ek olarak, kalabalık nüfusa sahip bir aileniz varsa ya da aynı anda birçok misafiri sofranızda ağırlayacaksanız, geniş yemek masalarını tercih etmenizde fayda var. Kullanılan malzemelerin kaliteli olup olmaması bir diğer önemli husus. İnce işçilik ve kaliteli malzeme kullanımı bir araya geldiğinde, ortaya çıkan ürün uzun ömürlü, sağlam ve konforlu olur. Yemek masası, evin hangi alanında kullanılacaksa, mobilyaların, yer döşemelerinin ya da duvarların rengiyle uyumu da dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

Bu bilgiler ışığında, yüksek kaliteyi en uygun fiyata sizlerle buluşturmayı ilke edinen Engince Mobilya’nın, birbirinden şık yemek odası ve yemek masası modelleri sizleri bekliyor. Zevkiniz ve bütçeniz doğrultusunda eviniz için en uygun ürünü tercih edebilir, kolay arayüzü ile zahmetsizce sipariş edebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar