Yatak Odası Duvar Rengi Önerileri

Renklerin, yaşamımızda karşı konulmaz etkileri vardır. Giydiğimiz kıyafetlerden kullandığımız aksesuarlara ve oturduğumuz mobilyalara kadar birçok eşyada bize iyi gelen renkleri tercih ederiz. Aynı durum,  yatak odası mobilyaları ve duvarlar için de geçerlidir. Duvar renginin yatak odası takımına uyum sağlaması, dekorasyonu tamamlayan bir detay oluyor.  Aslında, tam tersi gelişen durumlar da yaşanıyor diyebiliriz. Odamıza yeni mobilyalar almayı planlıyorsak, duvar rengini dikkatlice seçmemizde fayda vardır. Ardından yatak odası takımı modellerine karar verme aşamasına gönül rahatlığıyla geçebiliriz. 

Yatak odanızı hayallerinizdeki gibi dekore etmenin vakti geldi mi? O halde mobilya takımlarında yer alan yatak, gardırop, şifonyer, karyola, baza, baza seti, komodin tasarımlarına ve odanın içerisinde kapladığı alanlara en uygun rengi bulmak için acele etmeden karar vermelisiniz. Eğer yeni bir yatak odası almayı düşünüyorsanız, öncelikle yatak odası takımı fiyatlanı araştırmalısınız. Hangi mobilyayı alacağınıza araştırmalarınızdan sonra karar verin. Sonrasında ise güne harika bir başlangıç yapmak için dekore edeceğiniz odanızı, önceden belirlemiş olduğunuz uyumlu renkler ile tamamlayın.

Yatak Odası Modellerine Uygun Duvar Renkleri

Yatak odası, uyuyup uyandığımız alanlardan daha fazlasıdır. Barındırdığı mobilyalarla, mobilyalarda kullanılan renklerle ve kullandığımız aksesuarlarla tamamen bize ait bir yaşam alanıdır. Belki de bu yüzden evin diğer bölümlerine göre dekorasyon konusunda daha cesur olmamızı sağlar. Diğer alanlarda kullanmaya çekindiğimiz ama bizi anlatan renkleri yatak odalarında daha rahat kullanırız.

 

Yatak odası takımı modellerine uygun bir renk arayışı içindeyseniz ve riske girmek istemiyorsanız, açık renklere öncelik verebilirsiniz. Modern çizgilere sahip bir yatak odası takımınız bulunuyorsa ve odanız yeterince büyük değil ise, açık renk tercihi yaparak alanı daha aydınlık bir hale getirebilirsiniz. Küçük odalarda genellikle sarı, mavi, yeşil ve pembe rengin en açık tonlarına yer verilirken; diğer yandan beyaz, bej ve krem tonları da sık biçimde kullanılıyor. Bu renkler, hem fazla göz yormaz hem de odanıza dingin bir atmosfer katar. Yatak, karyola, baza, şifonyer, gardırop, baza seti ve komodinden oluşan bir yatak odası takımınız bulunmuyorsa, yatak odası modellerini boyayacağınız duvar rengine uygun şekilde seçebilirsiniz. Duvarlarda açık rengin hakim olmasını istiyorsanız, yatak odası mobilyalarında daha koyu renkler kullanarak güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz. Duvarlarda hangi rengi kullanacağınıza karar verip, hayata geçirdikten sonra yatak odası takımı fiyatlarını araştırarak bütçenizi sarsmayan ve sizi yansıtan mobilyalara göz gezdirebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Tamamlayıcı Renkler

Kuralların dışına çıkıp, herkesin kolay cesaret edemediği duvar renklerine odanızda yer vermek istiyorsanız, keskin bir dekorasyona imza atmanın vakti gelmiş demektir. Yeniliklere açık, meraklı ve güçlü karakterinizi yansıtabileceğiniz mor renginin en belirgin ve en koyu tonları ile farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra daha koyu maviler ve yeşiller de kullanabilirsiniz. Yatak odası takımı modelleri ve duvarların aynı tonlarda olması, kasvetli bir ortama zemin hazırlayabilir. Eğer duvar rengini bu tonlarda kullanmaya karar verdiyseniz, oda takımında yer alan eşyalarınızı açık tonlarda tercih ederek oda rengini dengelemeniz gerekebilir. Dekorasyon düzeninize göre yatak odanızı, duvar rengine zıt bir renk ile tamamlayabilirsiniz.  Aynı durum, iç açıcı renklerin kullanıldığı odalar için geçerli değildir. Beyaz veya çok açık tonlarda kullanılan pembe ve bej renkli duvarları yine aynı tonlarda yatak odası mobilyaları ile tamamlayabilirsiniz. Zıt renklere ise, odanızda yer vereceğiniz küçük aksesuarlar üzerinde veya baza başlığında yer vererek şık detaylar yaratabilirsiniz. Bunun için geniş bir yelpazeye sahip olan yatak odası takımı fiyatlarına göz gezdirerek odanıza en uygun mobilyalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Oda dekorasyonlarında yatak odası takımının önemi elbette çok büyük. Odanıza  en uygun mobilyaları araştırırken ve fiyatları karşılaştırırken kaliteden asla ödün vermeyin. Siz de benzersiz tasarımlara ve fonksiyonel takımlara yüksek kalite ile sahip olmak istiyorsanız, Engince Mobilya’nın sizlere sunduğu birbirinden şık ve uzun yıllar dayanıklı üretilen mobilyalarını tercih edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar