Yatak Odası İçin Puf ve Bench Önerileri

Benchler, hem dekoratif açıdan hem de kullanım açısından son yıllarda antreler ve yemek masası takımlardan sıklıkla tercih ediliyor. En çok tercih edilen kullanım alanı ise yatak odalarıdır. Eğer yatak odamızda yeterince alan bulunuyorsa, yatak ayak ucunda görmekten keyif aldığımız bu ürünler, diğer bir adıyla banklar, giyinirken oturabileceğiniz veya anlık olarak eşyalarınızı koyabileceğiniz bir alan oluştururlar. 

Banklar, çoğu zaman puf olarak adlandırıldığı için bazı durumlarda karışıklık meydana gelebiliyor. Buradaki karışıklığı gidermek adına küçük bir bilgi verelim. Bench modelleri uzun, puflar ise tek kişilik oturma alanına sahip küçük modellerdir. Odalarda her ikisini kullanıldığı durumlar da olabiliyor, sadece puf veya bench arasından birinin tercih edildiği de… Yatak odası için puf mu tercih edersiniz yoksa bir bench mi? Hangisini tercih edeceğiniz konusunda kafanız karışık ise, bu noktada acele etmenize gerek yok. Yatak odası için bench ve puf modellerini incelediğinizde, odanıza ve ihtiyacınıza en uygun ürünleri bulmakta zorlanmayacaksınız. Bunun sebebi ise, bu ürünlerde oldukça fazla seçeneğin bulunmasıdır.

Modern Bench ve Puf Seçimi

Son zamanlarda bu iki modelin yer aldığı yatak odası takımları sıklıkla öne çıkıyor. Eğer yatak odanızı değiştirme gibi bir planınız varsa ve ihtiyaçlarınızı bu iki seçenekten herhangi biri karşılıyorsa, takımlarınızın içerisinde bu duruma göre tercihte bulunabilirsiniz. Sadece bank almayı düşünenler ise mevcut yatak odası mobilyalarına uyum sağlayacak modelleri tercih edebilirler. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, banklarda son yılların trendi hala değişmedi. Hala kapitoneli modeller, diğer modellere göre bir adım önde yer alıyor. Renklerde ise sınır yok.

Bench modellerini incelerken renkler konusunda biraz kararsız kalabilirsiniz ancak acele etmeden en doğru kararı verebilirsiniz. Eğer iç açıcı renkler favoriniz ise, pudra renginin birbirinden güzel tonlarını odanız ile meç edebilirsiniz. Diğer yandan açık renk mobilyaların kullanıldığı odalarda yatak odası için bench tercihinizi daha canlı renklerden yana kullanabilirsiniz. Benchlerde kullanacağınız renkler arasındaki; lacivert, antrasit, haki ve sıcak sarı tonlarını burada devreye sokabilirsiniz. Aynı durum puflar içinde geçerlidir. Eğer sadece puf modellerine ihtiyacınız bulunuyorsa, bu renk paletlerinden birinden yana tercihte bulunabilirsiniz.

Yatak odası için puf konusunda genellikle geleneksel davranabileceğiniz ya da modern çizgileri yakalayabileceğiniz modeller bulunuyor. Tek yapmanız gereken, alışverişiniz sırasında dikkatli davranmak. Bench modellerini incelerken yatak ölçünüzü baz alarak yapacağınız tercih, sizi doğru seçime yönlendirecektir. Yatak odası için benchler ve puflar, odalarda ekstra bir oturma alanı sunar. İkisinin de sandıklı modellerini tercih etmek, hem sürekli ihtiyaç duyduğunuz hem de muhafaza etmek istediğiniz eşyalarınız için iyi bir depo alanı olabilir.

Uzun yıllar kullanmak istediğiniz ürünlere sahip olmak için yapmanız gereken tek şey ise, kalite standartlarınki benchlere öncelik vermenizdir. Kullanılan kumaşın kalitesi, iki ürün için de dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör olarak öne çıkar. Kumaşın terleme yapmaması ve çabuk yıpranmaması, kullanım açısından daha sağlıklı olacaktır. Kolay silinebilir kumaşlar ile temizliği pratik hale getireceğinizi de asla unutmayın. Yatak odası için puf veya bench ihtyacınız bulunuyorsa, alışveriş sırasında bu detaylara öncelik tanıyabilirsiniz. Sonrasında ise tasarımına dilediğiniz gibi yön verebilirsiniz.

Birbirinden güzel bench ve puf modelleri, yukarıda anlattığımız faktörlere göre farklı fiyat etiketlerine sahiptir. Yine de her bütçe için puf ve bench modelleri bulmak mümkün. Üstelik belli dönemlerde yapılan ekstra indirimleri takip ederek, bu şık ürünlere avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz. En doğru tercihi Engince Mobilya farkı ile yaparak; kalite, iyi işçilik ve uzun yıllar dayanıklı ürünlerin birbirinden güzel tasarımlar ile birleştiği modelleri evinize taşıyabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar