Yataklı Koltuk Modelleri ile Kullanışlı Alanlar

Günümüzün hakim dekorasyon akımlarında alanlarda kullanılan parçaların fonksiyonelliğine vurgu yapıldığını görüyoruz. Artık salonların ortasına yerleştirilen büyük hacimli ve gösterişli koltuklar eskisi kadar tercih edilmiyor. Sadeleşme ihtiyacı duyan çağdaş insan daha minimal, şık ve işlevsel ürünlere yöneliyor. İşte tam bu noktada da devreye yataklı koltuk modelleri giriyor. İstenildiğinde koltuk istenildiğinde yatak olarak kullanılabilen bu tarz mobilyalar estetik çizgileriyle de dikkat çekiyor.

Yatak Olabilen Koltuk Çeşitleri ile Alanları Doğru Değerlendirin

Yataklı koltuklar az ürünle çok sonuç elde etmek isteyen kullanıcıların vazgeçilmezlerinden. Gündüzleri şık bir koltukken akşamları rahat bir yatağa dönüşen mobilyalar, küçük hacimli alanları verimli bir şekilde kullanma imkanı sunuyor. Özellikle stüdyo daire gibi oda sayısı az olan ev tiplerinde hem ev sahibinin hem de gelecek misafirlerin yatağı olmaya aday olan koltuk modelleri her boyuttan alana rahatlıkla yerleştirilebiliyor. Yataklı kanepe çeşitleri misafir ağırlamayı seven kişilerin de imdadına koşuyor. Eğer kalabalık aile toplantılarına veya eğlenceli arkadaş gecelerine ev sahipliği yapmayı seviyor fakat konuklarınızı ağırlayacak yeterli alanınız olmadığını düşünüyorsanız, yataklı koltuk modellerini keşfe çıkabilirsiniz.

Hem Şık Hem Kullanışlı Yataklı Koltuk Modelleri

Yataklı kanepe denildiğinde ilk olarak akıllara eskiden kullanılan ve hantal duruşlarıyla alanların enerjisini sömüren çekyat modelleri geliyor. Yalnızca fonksiyonelliğe odaklanan bu tip eski yataklı mobilyalar dekoratif olarak zayıf kaldıkları için günümüzde çok fazla kullanılmıyor. Artık işlevsel özellikleri şık formlarla buluşturan modern yataklı koltuk modelleri moda. Estetik çizgileriyle ön plana çıkan yataklı koltuklarda açılma mekanizmaları koltuğun içerisine gizleniyor. Böylece ilk bakışta şık bir koltuk takımının normal bir üyesi gibi görünen modeller vakti geldiğinde yatağa dönüşerek görenleri şaşırtıyor. İnce ve zarif ayaklar üzerinde yerden yükselen yataklı koltuklar temizlik aşamasında da kullanıcısına kolaylık sağlıyor. Ölü hacimlerinden arınarak göze hitap eden kullanışlı parçalara evrilen yeni koltuk modellerini çok seveceksiniz!

Kullanımı Kolay Parçalar Tercih Edin

Yataklı koltuk alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ürünün kullanım kolaylığı olmalıdır. Bu aşamada tek hareketle açılabilen mekanizmalara yönelebilir, yalnızca yastıkları çıkarılarak yatak olan modelleri tercih edebilirsiniz. Çünkü zor çalışan mekanizmalar zaman içerisinde sizi yorar ve bir yerden sonra koltuğu yatağa dönüştürmeye üşenirsiniz. Bu durum da ürünü satın alırken elde etmek istediğiniz sonuca ters düşer ve aslında paranızı boşa harcamış olursunuz.

Evinizin Enerjisini Siz Belirleyin

Dekorasyon alanların ruhunu ortaya çıkarır ve kullanıcısının kişiliğini evine yansıtır. Eğer siz de yaşam alanlarının atmosferini belirlerken kendi stilinizi ortaya koymak istiyorsanız, dilediğiniz mobilyaları bir araya getirerek kendi koltuk takımınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Bunun için dar alanların boyutlarını genişleten yataklı koltuk modellerini farklı tipte berjerler ve şık sehpalar ile bir araya getirebilirsiniz.

İnce ahşap ayakları açık renkli döşemelerle buluşturan parçalar kullanarak daha ferah ortamlar elde etmek mümkün. Minimal tarzın temsilcisi sade yataklı koltukları renkli parçalarla kombinleyerek şık bir kontrast yakalanabilir. Yaşam alanlarına farklı bir görünüm kazandırmak istiyorsanız son dönemde modern duruşuyla dikkat çeken metal detayları konforlu minderle harmanlayan modelleri de inceleyebilirsiniz. Döşeme üzerindeki raptiye ve düğme dokunuşlarıyla ortamlara bambaşka bir hava katan Chesterfield tarzı koltuklar ile zamana meydan okuyan salonlar tasarlayabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve pastel renkleriyle insanın içini ısıtan yataklı koltuklarda konforlu dakikalar geçirirken, evinizi estetik mobilyalarla süslemenin tadını çıkarabilirsiniz. Bütçe dostu yataklı koltuk fiyatları ile tanışmak ve stilinize en uygun parçayı seçmek için Engince Mobilya’nın birbirinden şık koleksiyonlarına hemen göz atabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar