Yazlık Kullanıma Uygun Halı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir evin dekorasyonunu büyük ölçüde belirleyen halılar; üzerindeki desenleri, boyutları ve renk seçenekleri ile geniş bir yelpazeye sahiptir. Halı modellerinde yapılan doğru tercihler, kullanılacak mekanın dekorasyonunu kusursuz hale getirebileceği gibi, yapılan yanlış seçimler ile dekorasyonda büyük bir uyumsuzluğa da sebebiyet verebiliyor. Son zamanlarda yazlık halı çeşitleri, büyük bir değişime uğradı. Hem renk algısı değişti hem de kullanılan desenlerde modern çizgiler yer almaya başladı. Özellikle desenli halı tercihi yapanlar; mermer desenli halılara, zebra desenli halılara ve leopar desenli halılara büyük ilgi gösteriyor. Halı fiyatları düşünüldüğünde, bu tarz desenlere sahip ürünlerin etiketinde çok büyük değişimler meydana gelmedi. 

Yazlık olarak tercih edilen halılar, pek çok parametreye göre değişmektedir. Kış aylarında kullanılanlara göre daha ince yapılara sahip ve oldukça hafiflerdir. Bunun yanı sıra birbirinden farklı özelliklere sahip çeşitli ürünler bulunuyor. Yapmanız gereken tek şey, nasıl bir yazlık halı istediğinizi iyi belirlemek…

Kullanım Alanlarına Uygun Halı Tercihleri

Yaz aylarında ev dekorasyonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız ve halı modellerinizden biraz sıkıldıysanız son trendlere uygun modellere yönelebilirsiniz. Böylece evinizde çok fazla eşyayı değiştirmeye gerek kalmadan güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Öncelikle, tercih edeceğiniz ürünü nerede kullanacağınızı iyi belirleyin ve o alana uygun bir tercihte bulunun. Dar ve uzun mutfaklar için ince ve uzun tercihler yapılabilir. Mutfakta yemek yaparken, ortamın çok kirlenmesi ve yere bir şeyler dökme ihtimalinin çok olması nedeni ile desenli halıları tercih edebilirsiniz. Özellikle son zamanlarda; mermer desenli halı, zebra desenli halı ve leopar desenli halı modelleri, mutfak ve antrelerde sıklıkla kullanılıyor. Evinizde tam bir uyum istiyorsanız aynı desenleri salonunuzda da kullanabilirsiniz. Halı fiyatlarını araştırırken, kullanacağınız alana uygun olan halılara öncelik tanıyın.

Ölçüler Neye Göre Belirlenir?

Her ev için geçerli olan önemli bir orta nokta var. Tüm odaların ölçüleri kesinlikle birbirinden farklıdır. Bir mobilya seçerken oda ölçülerini almak, en doğru tercihleri yapmamızı sağlar. Sadece mobilya için değil, evde kullanılacak her eşya için alan ölçüleri büyük bir önem taşır. Halı modellerinde de aynı yol mutlaka izlenmelidir. Yazlık bir halı tercihi olacağı için daha ince yapılı ürünlere yönelirken, bir yanda da daha küçük boyutlara sahip olanları tercih edebilirsiniz. Bunun en büyük nedeni, yaz aylarında halıya çok fazla ihtiyaç duyulmamasıdır. Yine de tamamen halı kullanmamak yerine, salon ölçülerinize göre küçük boyutlarda desenli halı tercihinde bulunmak, en doğru kararlardan biridir. 

 

Halının Hangi İplikten Yapıldığına Dikkat Edin!

Yaz aylarında kullanılacak; mermer desenli halı, zebra desenli halı ya da leopar desenli halıların hangi iplikten yapıldığı büyük bir önem taşır. Kullanılan iplik, halı fiyatlarını doğrudan etkileyen bir faktördür. Seçiminizde kaliteli ürünlere öncelik vermeniz, uzun yıllar kullanacağınız bir tercihte bulunmanızı büyük oranda etkiler. İpliğin özelliğine göre ürünün lekelere karşı dayanıklı olup olmadığı veya hızlıca temizlenip temizlenmeyeceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Genel Dekorasyona ve Zemine Uygun Halı Modelleri

Halı modelleri, zengin bir yelpazeye sahip olduğu için seçim yapmanın en zor olduğu ürünlerdir. Tercih sırasında fikirlerin çabuk değişmesi ve karar süresinin uzaması gibi durumlar sıklıkla yaşanır. Bu konuda hataya düşmemek için halıyı kullanacağınız odanın genel dekorasyonunu ve zemini mutlaka göz önünde bulundurun. Açık renklerin hakim olduğu bir dekorasyonda, yine açık renkte bir halı seçmek yerine daha canlı bir renk tonu tercih edebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir alışveriş dileriz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar