Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Günümüz şartlarında artık ailelerin bir arada geçirdiği zaman oldukça kısıtlı. Çalışan aile bireyleri eve döndüklerinde yalnızca yemek yedikleri esnada birlikte vakit geçiriyorlar ve günün yorgunluğuyla herkes kendi köşesine çekiliyor. Hal böyle olunca bu kısıtlı zamanı iyi değerlendirmek ve ferah, enerjik bir alanda yemek yemek ciddi bir önem arz ediyor. Evinizin demirbaşlarından biri olan yemek odası takımı seçimi, dekorasyonda en çok düşünülmesi gereken alanların başında geliyor. 

Neye İhtiyacınız Olduğuna Karar Verin

Dekorasyonun ilk aşaması her koşulda öncelikle ihtiyaçların belirlenmesidir. Çünkü o evin içinde yaşayacak ve uzun yıllar geçirecek olan sizlersiniz. Yemek odanızı dekore ederken de öncelikle neye ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekir. Kalabalık bir aileniz mi var? Evinizden misafir eksik olmaz mı? Yoksa çekirdek bir aileyle daha münzevi bir yaşam mı sürüyorsunuz?

Geniş bir alanınız ve yemek odası için ayıracak bir odanız var ise bu odanın mutfağa yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle ailenize ve misafirlerinize servis yaparken zorluk yaşamaz ve masadan uzak kalmazsınız. Eğer ayrı bir odanız yoksa salonunuzun bir bölümünü yemek odası için ayırabilirsiniz. Tamamen salondan bağımsız bir alan olsun istiyorsanız uygun bir kitaplık ile salonunuzu bölebilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken şey ise dekorasyonunuzun salon ile uyum içerisinde olması ve bütünlük sağlaması olacaktır. Kalabalık bir aileniz varsa daha geniş, 12 kişilik masaları tercih edebilirsiniz. Eğer henüz küçük bir aile iseniz 4 kişilik masalar sizin için yeterli olacaktır.

Yemek Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhtiyaçların belirlenmesinin ardından geriye işin en eğlenceli kısmı dekorasyon kalıyor. Yemek odası modelleri çok çeşitli bir ürün yelpazesi içeriyor. Seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında da ürünün tarzı ve rengi geliyor. Klasikten şaşmam, diyorsanız ahşap modelleri tercih edebilirsiniz. Minimalist bir dekorasyonunuz varsa komplike olmayan sade modelleri tercih edebilirsiniz; böyle bir yemek odası için renk olarak beyaz ya da siyahtan faydalanabilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkmak istiyorsanız sandalyelerinizde canlı renklerden yararlanabilirsiniz. Özellikle bu senenin trendi mavi, yemek odanızda dinginlik ve huzur arayışında iseniz tam size göre! Yine yeşil de doğayı çağrıştırması açısından alanınıza ferah bir görünüm kazandırır. Birden fazla renk kullanarak kontrast yaratabilir zıtların uyumunu yakalayabilirsiniz.

Yemek Odasının Tamamlayıcıları

Yemek odası takımı elbette yalnızca masa ve sandalyeden ibaret değildir. Genelde yemek odası konsolları ve gümüşlük ile birlikte takım halinde satılır. Ancak siz takımı bozup zevkinize göre farklı alternatifleri de tercih edebilirsiniz. Konsol seçiminizi yatay modellerden yana kullanırsanız yemek odanız daha ferah görünebilir. Eğer alanınız küçük ise konsolun üzerine yerleştirdiğiniz bir ayna ile yemek odanızı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Dekorasyonunuzun bir diğer önemli noktası ise ışıklandırma; yemek odanıza avize seçerken karmaşık modeller yerine daha sade, ışığı net bir şekilde yansıtan modelleri tercih etmelisiniz. Doğru ışıklandırma ve küçük dokunuşlarla kendi tarzınızı yakalayabilirsiniz. Zemininiz ahşap ve parke ise bu alanda halı kullanmaktan kaçınmalısınız ancak değilse bu senenin de trendi olan geometrik desenli bir halı ile alanınızı canlandırabilirsiniz. Elbette ki bunu yaparken dekorasyonunuzla bütünlük içinde olmasına özen göstermelisiniz. Masa ve sandalyelerinizde canlı renkler kullandıysanız halıyı es geçebilirsiniz. Tüm bunların dışında belki de en önemli nokta kullanacağınız mobilyaların ergonomik olmasıdır. Tercihinize göre en rahat ve şık yemek odası takımlarını ise çok çeşitli ürün yelpazesine sahip Engince Mobilya’da kolaylıkla bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar