Yemek Odası ve Salon Bir Arada…

Modern toplumlarda nüfusun hızla artması ve yerleşim alanlarının giderek azalması sebebiyle küçük ve minimal yaşam alanları ilk tercih olmaya başladı. Hal böyle olunca, yaşam alanlarını en verimli şekilde dekore etmek gerekiyor. İç mimarlar ve profesyonel dekorasyon hizmeti veren uzmanlar göre, çok amaçlı odalar oluşturarak yaşam alanlarına estetik bir görüntü kazandırmak düşündüğünüzden daha kolay! Özellikle salon bünyesinde bulunan yemek odası ve oturma odası bünyesinde bulunan çalışma odası gibi çok amaçlı kullanımlar günümüzün en trend uygulamaları arasında yer alıyor. Eğer siz de yemek odasını salonla birlikte kullanarak alan tasarrufu sağlamak istiyorsanız bu öneriler tam size göre!

Yemek Odası Mobilyaları Nasıl Seçilir?

Salonda şık bir yemek odası dekorasyonu yapmak için kolları sıvadıysanız, ilk yapmanız gereken şey alan ölçümü yapmak. Zira yemek odası takımı ve diğer dekoratif ögeleri seçerken bu ölçümlere uygun tercihler yapmanız gerekiyor. Toplam alandan yemek alanı kısmına ve dinlenme/oturma alanı kısmına ne kadar yer ayıracağınıza karar verdikten sonra mobilya seçimine geçebilirsiniz. Yemek alanı mobilyaları; TV ünitesi ve koltuk takımı gibi salonda kullanacağınız diğer mobilyalarla uyumlu olmalı. Yemek odası ve salon mobilyalarını birbirine tezat renklerden seçmek, odanın olduğundan daha kalabalık görünmesine sebep olabilir. Bu noktada mobilya renkleri arasında yumuşak geçişler yapmak büyük önem kazanıyor. Örneğin; oturma grubunun minderleri ile perdelerinizi ve yemek sandalyelerinizi aynı renklerde seçebilir; yemek masasında kullanacağınız örtüleri de salon halısı ile benzer tonlarda tercih edebilirsiniz. Yemek masasının arka tarafına yerleştireceğiniz bir konsol ile yemek odası dekorasyonunuzu tamamlayabilir; en azından misafir yemek takımlarınızı bu konsolun içerisinde muhafaza ederek ekstra depolama alanı kazanabilirsiniz.

Aynaların Gücü Adına!

Yemek odası dekorasyonu yaparken alanınız çok dar ise küçük dekorasyon hilelerine başvurarak alanınızı olduğundan daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Örneğin; yemek masasının arkasına yerleştirdiğiniz konsolu oval veya yuvarlak kesimli şık bir aynayla birlikte kullanabilir, ışığı daha çok yansıtmak adına aynanın iki tarafına gümüş şamdanlar yerleştirebilirsiniz. Yemek masası seçerken köşeli modeller yerine kenarları yuvarlatılmış modelleri tercih etmek odanızı olduğundan daha geniş gösterecektir. Yemek sandalyesi seçerken ince ayaklı, açık renkli modelleri değerlendirebilirsiniz. Eğer yemek odası dekorasyonunda alışılagelmiş tarzlardan biraz olsun uzaklaşıp fark yaratmak isterseniz, yemek masasının uzun kenarlarına benç, kısa kenarlarına ise sandalye yerleştirebilirsiniz. Konfor, estetik ve çok amaçlı kullanım sağlayan bençleri oturma grubuyla aynı renkte seçebilirsiniz. Alan tasarrufu yapmak ve işlevsiz alan oluşturmaktan kaçınmak için katlanır yemek masası modellerini değerlendirebilirsiniz.

Gereksiz Aksesuar Kullanımından Kaçının

Yemek alanında kullanacağınız tüm eşyaları seçtikten sonra dekorasyona aksesuar seçimi ve mobilya yerleşimiyle devam edebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var; yemek alanı, oturma ve dinlenme alanlarıyla birlikte salonda olacağı için fazla aksesuar kullanmak eşya kalabalıklığına yol açabilir. Koltuk takımı, yemek odası takımı, TV ünitesi, konsol, ayna, halı ve perde derken salonunuz hali hazırda pek çok mobilyaya ev sahipliği yapıyor olacak. Eğer hareketli ve ağır unsurların kullanıldığı klasik dekorasyona özel bir ilginiz yoksa; taşlı ve süslü aydınlatma elemanlarından, parlak renkli kadife türü kumaşlardan ve büyük ebatlı tablolardan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Aydınlatma elemanlarını seçerken çok yer kaplamayan minimal tasarımlara, aksesuar seçerken de ilhamını doğadan alan country akımına yönelebilirsiniz. Canlı bitkiler, zarif biblolar ve minimal tablolar aksesuar olarak kullanabileceğiniz seçeneklerden bazıları. Salonunuza çok yakışacak kaliteli ve şık yemek odası mobilyalarını Engince Mobilya’nın web sitesinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar