Balkonda Kullanabileceğiniz Koltuk Modelleri

Hepimiz için bir evin en havadar, en dinlendirici, en keyifli noktası balkondur. Evimizi taşırken ilk dikkat ettiğimiz şey balkonun genişliği olur. Eğer istediğimiz balkona sahip bir evde oturuyorsak kendimizi 1-0 önde hissederiz çünkü tüm günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için o balkona geçip bir yudum kahve içer, belki arkadaş sohbetleri ile hayatımıza keyif katarız.

Eviniz balkonlu ise ve hatta bir bahçeye açılıyorsa yaşam alanınıza konforlu koltukları dahil edebilir, severek vakit geçireceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. İkili koltuk, üçlü koltuk, berjer veya daha hafif ve bambudan yapılan ürünler tercih edebileceğiniz alternatifler. Bunun dışında, ayakları yerden yüksek veya yere yakın, orta sert veya yumuşak oturuma sahip ürünler de balkon koltuk modellerinin özellikleri arasındadır. Son trendlerlere uygun renklerin başında antrasit, ceviz ve ekru geliyor. Modeli beğendiyseniz ancak rengi sizi yansıtmıyorsa, bazı koltukların kumaşında ve kırlentlerinde renk değişimi yapabilir ve hayalinizdeki yaşam alanını dekore edebilirsiniz. Kısacası, zengin renk seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Bunların yanı sıra koltuk modellerinin kumaşları son yıllarda silinebilir özelliğiyle ön plana çıkıyor. Bu durum temizlik açısından işinizi kolaylaştıracak önemli bir detaydır.

Balkon Mobilyasının Baş Tacı Koltuk Modelleri: Bunlara Dikkat Edin!

Balkon için koltuk modelleri bakmaya başladıysanız eğer, bu konuda yelpazenin fazla geniş olması tercihleriniz arasındaki modelleri elemenizi zorlaştırabilir. İlk olarak balkonunuzun genişliğini, tarzını, hatta sahip olduğu manzarayı hesaba katmalısınız. Geniş bir balkonunuz varsa koltuk seçiminizi balkona uygun büyüklükte tercih edebilir ya da daha küçük bir balkona sahipseniz minimal koltukları inceleyebilirsiniz. Stilinizi yansıtan koltukları tercih ederek keyif alacağınız bir yaşam alanı inşa etmek kendinizi iyi hissettirecektir. Eğer eski dokular arasında olmayı seviyorsanız vintage esintilere sahip balkon mobilyası modellerine göz atabilirsiniz. Daha yenilikçi bir tarzınız varsa, modern koltukları ilk sıraya koyabilir veya klasik modellere şans verebilirsiniz.

Balkon mobilyası arasındaki koltuk modelleri her tarza hitap edecek kadar büyük bir yelpazeye sahiptir. Spor, avangarde, klasik başta olmak üzere evinizin iç dekorasyonuna en uygun tarzlar bulunmaktadır. Balkon için koltuk seçimi yaparken mobilyanın sağlamlığı ve konforu oldukça önemli. Mobilya üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığı, kanserojen madde içermemesi, oturma minderinin hangi tip süngerden yapıldığı, kumaşın kalitesi göz ardı etmemeniz gereken önemli detaylardır. Ürün analizini ne kadar iyi yaparsanız, balkon koltuklarından o kadar uzun süre verim alırsınız. Yani bir bakıma, seçeceğiniz koltuğun uzun yıllar dayanıklı olması malzemenin kalitesi ile doğru orantılıdır.

Geniş bir aileniz varsa veya arkadaşlarınızla sık sık bir araya gelmeyi seviyorsanız, balkon için seçeceğiniz koltukları 3’lü oturma alanı olanlardan yana kullanabilirsiniz. Balkona bir berjer veya tekli koltuk dahil ederek sadece size ait bir oturma alanı olabilir ve tek başınıza güzel bir kahvenin tadına varabilirsiniz.

Önemli olan balkonunuzun sizi yansıtan bir atmosfere sahip olması… Kalabalık veya yalnız hiç fark etmez, öncelikle kendinizi rahat hissedeceğiniz bir balkon koltuğuna sahip olmak. Balkonunuz bir bahçeye açılıyorsa bahçe koltukları arasındaki hafif, sade ve kullanışlı hasır koltukları tercih edebilirsiniz. Ayrıca son zamanlarda çok rağbet gören ve tasarımlarıyla göz kamaştıran balkon ve bahçe salıncakları ile kendinize keyifli bir köşe hazırlayabilirsiniz.

Sade, Şık, Konfor… Hepsi Bir Arada!

Balkonda kullanacağınız koltuk modelleri, tarzınıza göre sade ve şık tasarımlar olabilir ancak konfordan ve kaliteden asla ödün vermeyeceğiniz bir seçim yapmalısınız. Balkon için koltuk seçiminizde en güzel, en kaliteli ve en konforlu koltuklara Engince Mobilya farkıyla sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Engince Mobilya’nın sunduğu birbirinden göz alıcı alternatifler arasında sizi en çok yansıtan balkon mobilyalarına göz atmak olacak. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar