Chester Koltuk Nedir; Chester Mobilya Ne Demek?

İhtişamı ve asaletiyle göz dolduran chester koltuk modelleri evlere ihtişamı getiriyor, konforu üst düzeye çıkarıyor. Asla modası geçmeyecek mobilyalar arasında bulunan chester koltuk takımları yıllar geçse bile şık duruşundan taviz vermiyor, her dönem şıklığıyla ev dekorasyonu listesine adını yazdırıyor. Siz de listenize chester mobilya çeşitlerini dahil ettiyseniz ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sizin için hazırladığımız yazıyı okuyarak aklınıza takılan sorulara gerekli cevapları bulabilirsiniz.

Chester Koltuk Nedir?

Uzun adıyla chesterfield olan koltuklar sözlük anlamıyla genellikle deri kaplı bir kanepe türüdür. Tarihi 1600′ lü yıllara kadar uzanan chester koltuklar ilk defa Chesterfield’ın 4. kontu olan Philip Dormer Stanhope Chesterfield tarafından yaptırılmıştır. Chester kanepe deri kullanılarak ve deriyi eşit aralıklar ile bölen düğmelerin kullanılmasıyla yapılmış, kontun isteği üzerine oturulduğunda giysiyi buruşturmayacak ve üst düzeyde rahatlık sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Eşit kol-sırt yüksekliği ve kapitone dikişleri chester koltukların en bilindik özelliklerindendir. Chester modelleri, kraliyet saraylarından itibaren, geçmişten günümüze kadar popülerliğini kaybetmeden gelmiş ve lüks restoranlardan evlere kadar ihtişamı ve konforu getirmeye devam etmiş. Her ne kadar İngiltere’de yapılmış olsa da ve yapımında deri kullanılsa da, chester koltuklar günümüzde yaygınlaşmış ve farklı tasarımcılar sayesinde çeşitli şekillerde yorumlanmıştır. Derinin yanı sıra yapımında kadife ve nubuk gibi döşemelik kumaşlar da kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca kahverengi, kızıl kahve ve siyah renklerinin yanı sıra farklı renk alternatifleri de kullanılmıştır. Her tarza uyum sağlayan chester koltukları avangart, retro, modern, klasik ya da vintage ev dekorasyonunuzda kullanabilir ve dekorasyonunuzda kolaylıkla şık ve lüks bir hava yakalayabilirsiniz.

Chester Mobilya ile Hayata Klasik Bir Dokunuş

Evinizde modern bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız ya da eski koltuğunuzu chester koltuklar ile değiştirmek istiyorsanız, bu durumda modern çizgilere sahip koltuk çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Renk olarak daha açık ve yalın tonları seçmeniz dekorasyonunuz ile uyumlu bir chester koltuk takımı seçmenizi kolaylaştırır. Ayrıca modern bir dekorasyona sahip iseniz ve alanınız çok geniş değilse mutlaka koltuk ebatlarının yaşam alanınızla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Tekli, ikili ya da üçlü olarak üretilen modellerden size en uygun olanı seçebilir, yaşam alanınızda chester mobilyaların farklılığından yararlanabilirsiniz.

Kırlentler ile Dekoratif Bir Bağlantı Oluşturun

Mindersiz olarak kullanılabilen chester koltuklarda bulunan kırlentler ev dekorasyonunuzda renk uyumu yakalamanızı kolaylaştıran önemli bir ayrıntıdır. Kırlent rengini, koltuğunuz ile birlikte yaşam alanınızdaki diğer aksesuarlar ve mobilyalar ile de uyumlu olacak şekilde seçebilirsiniz. Örneğin, kırlent rengi ile perde rengini aynı seçerek bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Ya da halı, duvar rengi veya desenler ile de dekoratif bir bağlantı oluşturabilirsiniz.

Kapitone Dikişli Detayları Es Geçmeyin

Chester koltukların en temel özelliği derin kapitone dikişli ve zımbalı olmasıdır. Eğer evinizde retro, vintage ya da klasik bir tarz hakimse, özellikle kapitone dikişlerin ve aynı zamanda zımba düğmelerin öne çıktığı koltuk modellerini seçmelisiniz. Bu sayede klasik görünümde estetik bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Klasik bir dekorasyonda seçilen krem ve kahve tonlarında bir koltuk ise yaşam alanınızda ağır ve bir o kadar da asil bir ortam oluşturmanızı kolaylaştırır. Retro tarz için ise koltuk takımlarınızda renkli desenleri seçebilirsiniz. Eğer tercihiniz sade renkler ise kırlentlerinizi desenli seçerek retro tarzı koltuklarınız ile evinizde yansıtabilirsiniz. Ahşap bir sehpa kullanarak ise dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Ayrıca retro tarzı daha iyi yansıtmak için dekorasyonda renkli objelere de yer açabilirsiniz.

Zamansız Efsane: Deri Chester Koltuk Takımı

Chester koltuk denilince herkesin akına renk olarak koyu kahverengi gelir. Kumaş olarak ise ilk olarak deri kafamızda canlanır. İlk başlarda dönemin ustaları tarafından deri kumaş ile tasarlanan chester koltuklar, günümüzde ününü hala koruyor. Deri chester koltuk modelleri ofis ve çalışma alanlarında görkemli bir görünüm elde etmeyi kolaylaştırıyor. Evlere ise hem ciddi hem de asi bir hava katıyor. Zaman ilerlese de zamansız bir model olmayı başarıyor. Derinin verdiği ihtişam ile İngiliz asilliğini yaşam alanınıza getiriyor.

Siz de her tarza ayak uyduran, yıllardır vazgeçilmez koltuk modelleri arasında yer alan Chester koltuk modelleri için Engince’nin tasarımlarını tercih edebilir, yaşam alanınıza özgün bir hava katabilirsiniz. Şık koltuk detayları ile lüksü ve asaleti yaşam alanınızda hissedebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar