En Şık Tablo Seçimleri ile Duvarlarınız Boş Kalmasın

Doldurulacak büyük duvarları olan modern bir evde mi yaşıyorsunuz? Hangi boyutta veya türde bir duvar dekoru seçeceğinize karar veremediniz mi? Evinizdeki boş duvarları ilham verici bir hale dönüştürmek için hazır olun. Bunun için birkaç harika fikrimiz var. Duvarlarınızı yenilemek için binlerce fikir arasından seçim yapmak zor olabilir. Sade ve boş duvarlarınıza kişiliğinizi, zevkinizi yansıtabilmenin yolu onu en iyi şekilde süslemekten geçer. İster doğa tutkunu, ister bir sanat koleksiyoncusu olun, duvarlarınıza stil katacak tablo fikirlerini bu yazıda bulacaksınız.

Dekoratif Tablolar Duvarlarınıza Hayat Katar

Duvarlarınızı resim ya da fotoğraf baskılarıyla süslemek istiyorsanız öncelikle aklınıza ilk gelen tablo çeşitlerini bir kenara not etmekle işe başlayın. Bunlar içinde sizin için anlamı olan bir yerin manzara baskısı, Afrika gibi kıtaların renkliliğini yansıtan etnik görüntüler ya da doğayı ve hayvanları seviyorsanız büyük boy hayvan figürleri olabilir. Farklı, sıra dışı fikirlerden hoşlanıyorsanız üç boyutlu kumaş ya da yağlıboya olanlar sizi yansıtabilir. Özellikle etnik Afrika kadın figürlerinin kumaştan yapılmış üç boyutlu olanları bunun için birebir. Bu üç boyutlu resimler gerçekten evinizde sıra dışı bir görünümün yaratıcısı olacaktır. Simli, kabartma, gösterişli ve güzel bir manzara resmi ise tek başına salonunuzu doldurabilir. Bu resimlerin bazılarında kullanılan ayna çerçeveler ise ilk bakışta şıklığın göstergesi olacaktır.

Simli, Kabartma, Yağlı Boya, Üç Boyutlu: Seçim Sizin

Bir evin tarzını en güzel yansıtan yollardan biri duvarları tablolarla süslemektir. Siz de boş duvarlarınızı ilham verici bir hale getirmek için yağlı boya, üç boyutlu yağlı boya, kanvas, simli kabartma ya da yine üç boyutlu olarak kumaştan yapılanlar başta olmak üzere hazır çerçeveli tablo ya da çerçevesiz tablo modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Elbette, duvarlarınıza asacağınız bu gösterişli tabloları doğru yerleştirmek işin püf noktası. Ünlü tasarımcılar bir resim ya da fotoğrafın iyi çerçevelendiğinde çok iyi görüneceğini söylerler. Siz de doğru ve güzel çerçevelenmiş olan farklı ürünler arasından seçiminizi yaparak işe başlayabilirsiniz.

Tabloları En Güzel Şekilde Yerleştirin

Uzmanlara göre başarılı bir iç tasarımın anahtarı dengedir. Bu, özellikle resim asmak söz konusu olduğunda, mutlaka duvarlarınızın her yerini tablolarla doldurmak anlamına gelmemeli. Boş duvar alanını, dekorasyon fikirlerinizi geliştirmek için önemli bir tasarım ögesi olarak kullanabilirsiniz ama tabloların desen ve büyüklük ve adet olarak dengeli olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle hepsinin aynı boyutta olmamasına dikkat edin çünkü bu evinizin duvarlarında çok monoton bir görüntü yaratır.

Bir büyük parça ve yanında birkaç küçük ebatlı olanları kullanmanız daha çekici bir görünüm yaratacaktır. İnsanlar oturma odalarında genellikle oturduğu için bunların olabildiğince göz hizasına asılması önemlidir. Oturma odalarının yanı sıra koridorlarınızda da farklı modellere yer verebilirsiniz. Tablo fiyatları, yaşam alanlarınızda kullanacağınız dekoratif ürünleri seçerken size yol gösterici olabilir ama bizim önerimiz, çerçeveli ya da çerçevesiz fark etmez seçeceğiniz ürünlerin, fiyatıyla doğru orantılı olarak kaliteli malzemeden yapılmış olmasına önem vermeniz. Çünkü bu, duvarlarınızda şık bir dokunuş yaratabilmek için önemlidir.

Etnik desenler, kadın figürleri, manzaralar, hayvan resimleri, renkli, siyah-beyaz, neon, simli, kabartma, yağlı boya, kanvas, kumaş, ayna çerçeveli ya da üç boyutlu… Farklı temalara ve malzemelere sahip tablolarla göz alıcı duvarlar yaratabilmek için güzel, ilham veren ve farklı tarzlara sahip tablo modellerini Engince web sitesinden inceleyebilirsiniz. Evinize ve zevkinize uygun olarak seçeceğiniz bu farklı sanat ürünleriyle evinize bambaşka bir hava katabilmenin ilk adımlarını atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar