Dikdörtgen Odalar Nasıl Dekore Edilmeli?

Yorucu bir günün ardından kendimizi salona veya oturma odasına attığımızda çoğumuzun yaptığımız ilk şey, elimize kumandayı almak ve televizyon karşısında uzanmak olur. Hele ki oturma odası iyi bir dekorasyona sahipse, düzen içinde dinlenmenin keyfini hiçbir yerde bulamayız. 

Oturma odası mobilyalarını yerleştirmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Özellikle dikdörtgen bir odaya sahipseniz salon dekorasyonunuzu nasıl hayata geçirmeniz gerektiği konusunda kafanız karışabilir çünkü bu tarz yaşam alanlarının handikapları oldukça fazladır. Oturma odası modelleri, dikdörtgen salonda nasıl kullanılmalıdır? Koltukların yerleştirmesi nasıl olmalıdır? En doğru sehpa seçimi nasıl yapılmalıdır? Oturma odası aydınlatmasında nelere dikkat edilmelidir? Dekorasyonun tamamlayıcısı olan oturma odası halısı neye göre tercih edilmelidir? Yaşam alanınızda yeni bir dekorasyon yapmayı planlıyorsanız ancak salonunuz dikdörtgen yapıda ise bu soruların cevabını sizler için araştırdığımız yazımızda bulabilirsiniz. 

Oturma Odası Mobilyaları Nasıl Yerleştirilmeli?

Dikdörtgen bir salona mobilya seçerken mevcut alanı daha fazla daraltamaycak tercihler yapmak oldukça önemlidir. Minimalist dekorasyon fikrinden hoşlanıyorsanız ve sadelik sizin için önemliyse oturma odası mobilyalarınızı buna göre seçebilirsiniz. Özellikle köşe takımları, bu tarz bir dekorasyon için en iyi alternatiflerdendir. Dikdörtgen oturma odasında kullanacağınız köşe takımlar, alandan büyük oranda faydalanmanızı kolaylaştırır. Köşe takımı kullanımı, uzun ve dar odalarda daha rahat hareket etmenize olanak sağlar.

Salon dekorasyonunda L koltuk yerine takım mobilyalar kullanmak isteyenler içinse birçok alternatif fikir mevcuttur. Üstelik aydınlatma ürünleriyle de dekorasyonunuzu kusursuz şekilde tamamlayabilirsiniz. Eğer bu yönde bir tercih yapacaksanız; oturma odasında kullanacağınız mobilyalarınızı karşılıklı olacak şekilde uzun duvarlara yaslayabilir ve minimal bir oturma odası halısı tercihinde bulunabilirsiniz. Böylece hem tv ünitesini hem de yemek masasını dikdörtgen duvarların en dar kısmına karşılıklı olarak yerleştirebilir, alanları en verimli şekilde kullanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Sehpa seçiminizi ise oturma odası modellerinize uygun şekilde yapabilirsiniz. Bu sehpaları, salonun tam ortasına yerleştirmek yerine üçlü koltukların birine yakın olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Fazla eşyaların arasında boğucu bir hisse kapılıyorsanız, bir tane üçlü koltuk ve iki adet berjer ile oturma odası mobilyalarınızı minimuma indirebilirsiniz. Özellikle küçük dikdörtgen oturma odasına sahip olanlar için minimum eşya tercihi, alanın daralmasını önleyen en iyi alternatif fikirlerden biridir. Böylece ferah bir salon dekorasyonuna kavuşabilir, koltuk yanına yerleştireceğiniz oturma odası aydınlatması ile ortamı daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Böyle bir seçim, oturma odası halısı için de fazladan bir alan oluşturabilir. Ancak yine de halı boyutunu küçük seçmek, minimal dekorasyon uyumunun bozulmamasını sağlayacaktır.

Oturma Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Oturma odasını yeniden dekore ederek kendinizi daha rahat hissedeceğiniz bir alan yaratmak için dikkat etmeniz gereken önemli birkaç detay bulunur: 

  • Oturma odası modellerinde kullanılacak mobilyaların köşeleri yuvarlak geçişli olmalıdır. Dikdörtgen bir oturma odasında sivri köşelere sahip koltuklar ve sehpalar, ani çarpmalar neticesinde hafif yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu ürünlerin yuvarlak köşelere sahip olması bu durumun önüne geçecektir.
  • Dikdörtgen bir salonu en kullanışlı hale getiren oturma odası modelleri, köşe koltuklardır ancak yine de seçim sizin.
  • Konsept tv üniteleri yerine tv sehpası en iyi tercihlerden biridir. Böyle bir tercih yapacaksanız, televizyonun arka duvarında duvar kağıdı kullanarak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Ayrıca televizyonun üst tavanında kullanacağınız led ışıklar yardımıyla da iyi bir oturma odası aydınlatmasına sahip olabilirsiniz.
  • Dikdörtgen salon dekorasyonunda az mobilyalara yer verirken aksesuar sayısı da çok fazla olmamalıdır. Eğer sade bir oturma odası istiyorsanız sevdiğiniz birkaç aksesuarı doğru alanlarda sergileyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar