Evi Büyük Gösteren Dekorasyon Önerileri

Küçük veya büyük hiç fark etmez, hepimiz evimizde güzel mobilyalara ve şık aksesuarlara yer vermek istiyoruz. Hepsini aynı anda dekorasyona dahil ettiğimizde ise zaman zaman karmaşık ve kalabalık bir görünüm kaçınılmaz olabiliyor. Özellikle koltukların yerini, tv ünitesinin ve yemek masasının konumunu belirlerken yapılan yanlış tercihler, evlerin normalden daha küçük görünmesine sebep olabiliyor. Koltuk modellerinizin tarzı ne olursa olsun, iyi bir dekorasyon ile evinizi olduğundan daha büyük gösterebileceğiniz püf noktalar var. Yeni bir koltuk almak, yapacağınız ilk iş ise önce koltuk fiyatlarını araştırabilir, sonrasında yapacağınız dekorasyon ile evinizi olduğundan daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Chester koltuklar başta olmak üzere tüm koltuk çeşitlerini hem evinize sığdırıp hem de alan genişliğini korumak için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterli. Özellikle evi küçük olanlar buraya! 

Koltuk Modelleri Neye Göre Düzenlenmelidir?

Her şeyden önce küçük bir salona sahipseniz, koltuk takımınızı minimum parçada tercih ederek odadaki alanı koruyabilirsiniz. Takımın içerisinde iki berjer yerine bir berjer kullanmak, ikili veya üçlü koltuklarınız için biraz daha yer açılmasını sağlayacaktır. Kullanacağınız orta sehpa ise küçük boyutlarda olabilir. Orta sehpa yerine koltukların yanında minimal bir C sehpa tercihi yapmak da iyi bir alternatiftir. Seçeceğiniz koltuk modellerini köşe koltuklardan yana kullanarak, hem fonksiyonel hem de minimal bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Minimal dekorasyonlara en çok yakışan detaylar ise; tek başına üçlü bir chester koltuk, hemen yanına küçük bir orta sehpa, tam karşısında ise tv ünitesi veya tv sehpasına yer vermektir. Oturma gruplarını takım olarak tercih etmek yerine tek başına bir üçlü koltuk ile tüm salon görünümünü değiştirebilirsiniz. Üstelik, koltuk fiyatları düşünüldüğünde bu dekorasyonu daha uygun fiyatlara gerçekleştirmeniz de mümkündür.

Evi Daha Geniş Göstermenin Püf Noktaları!

  • Koltuk modellerinize uygun bir duvar rengi seçmekle işe başlayabilirsiniz. Mobilyalarınıza uygun iç açıcı ve ferah bir duvar rengi, evinizi olduğundan daha büyük gösterecektir.
  • Doğal ışıktan maksimum derecede yararlanın. İnce yapıdaki tüle sahip perdeler ile daha fazla doğal ışığın içeri girmesini sağlayın.
  • Yüksek tavanlı bir eve sahipseniz,  iyi bir ışıklandırma ile dikkatleri yukarıya çekebilirsiniz.
  • Bir evi daha geniş gösteren en önemli faktör, açık renkli koltuk çeşitleridir. Aksesuarlarınızda veya birkaç kırlentte zıt renkler tercih ederek, koltuklarınız ile iyi bir renk uyumu yakalayabilirsiniz.
  • Salonun veya oturma odasının bir duvarında boydan boya ayna kullanarak küçük yaşam alanınızı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bu fikir, son yıllarda trend haline gelmiş durumda.
  • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, koltuk takımı yerine tek başına üçlü bir chester koltuk ve iki berjer ile minimal bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece, bir yandan sade bir dekorasyonu hayata geçirirken hareket alanınızı kısıtlamamış, diğer yandan ise koltuk fiyatlarına büyük bir bütçe ayırmamış olursunuz.
  • Konu küçük evler olunca, koyu renkleri kullanmak pek doğru değildir. Zemin döşemelerinizin nasıl olması gerektiğini de bu durumu göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Koltuk modelleriniz başta olmak üzere; perdeler, zemin döşemesi ve duvar rengi derken hepsinin açık renklerde olması sizi başta korkutabilir. Ancak böyle bir tercih ile uzun vadede geniş ve ferah bir eve kavuşacağınızı asla unutmayın.
  • Ev dekorasyonlarının tamamlayıcısı olan koltuk takımları ve diğer tüm mobilyalarınızı kaliteli bir markadan tercih edin. Mobilya dünyasının öncülerinden olan Engince Mobilya, daha geniş ev dekorasyonları için gerekli olan sayısız seçeneği ve birinci sınıf kaliteyi sizlerle buluşturuyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar