Doğru Baza Başlığı Nasıl Seçilir?

Mısır firavunları tarafından güç gösterisi olarak kullanılmaya başlayan baza başlıkları, tarih boyunca birçok medeniyet tarafından ilgi görmüştür. Günümüze kadar işlevselliğini koruyan bu mobilya parçaları, yatak odamızı tamamlayan en önemli estetik tasarımlar arasında olmaya devam ediyor. Tek kişilik bazalar ve çift kişilik bazalar için klasik dokunuşlar, sade tasarımlar, ferforje detaylar, dolapla birleşik başlıklar ve daha pek çok seçeneği var. Peki, doğru baza başlığı nasıl seçilir? Hangi detaylara dikkat edilmelidir? Eğer doğru bir seçim yapmak istiyorsanız, birkaç noktaya dikkat ederek odanıza en uygun baza başlığı modelini kolayca bulabilirsiniz.

Yatak Odası Takımına Uygun Baza Başlıkları

Eğer yatak odası takımınızı baştan aşağı değiştirmeyi düşünüyorsanız, baza başlıkları artık yatak odası modellerine dahil ediliyor. Bu sayede, ekstra bir araştırma yapmanıza gerek kalmıyor. Yine de yatak odası takımında baza başlığı bulunmuyorsa, dikkat edeceğiniz ilk şey oda takımınızın bütünselliğini bozmayacak en uygun modeli bulmanız olacak. Şık bir yatak odası görüntüsünü avangart baza başlıklarla tamamlayabilirsiniz. Kendinize daha dinlendirici bir ortam yaratmak için sade tasarımları tercih edebilirsiniz veya ferforje etkisi yaratmayı tercih edebilirsiniz. Hem estetik hem de zamansız olan ferforje başlıklarının yerini, daha modern tasarımlar almış olsa dahi odasında nostaljik detay isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bundan dolayı, son zamanlarda ferforje başlıklar günümüze uyarlanıp modern çizgilerle birleştiriliyor. Odasında nostaljik bir atmosfer isteyenler için en iyi alternatiflerden birisi haline geliyor. 

Başlığı dolap ile entegre olan tasarımlar, çift kişilik baza başlıklarında en çok tercih edilen modeller arasına girmeyi başardı ve son yılların trendlerinden biri haline geldi. Yatak odalarını daha işlevsel hale getiren bu stil, hem geniş hem dar odalara kolayca uyarlanabiliyor. Her ikisinde de, oldukça kullanışlı alanlar ortaya çıkabiliyor.

Malzemede Kalite Şart!

Baza başlığı üretimi sırasında, her ürünün stiline göre farklı malzemeler kullanılabiliyor. Doğal ve sade bir tasarım için genellikle ahşap malzeme kullanılıyor. Ahşabın kalitesi oldukça önemli. Daha çok gürgen, meşe, ceviz ağaçlarından yapılan malzemeler oldukça uzun ömürlü oluyor. Şık tasarımlarda genellikle kumaş ön plana çıkıyor. Kumaşlarda, odanın rengine göre çeşitli desenler kullanılabiliyor. Burada önemli olan kumaşın silinebilir özelliğe sahip olması ve toz tutmaması. Tozu üzerinde toplayan kumaşlar, alerjisi olanlar için pek iyi bir seçim olmayabilir. Daha nostaljik bir etki için ferforje başlıkları tercih edebilirsiniz. Ferforje başlıklar metal malzemeden yapılan ağır mobilya parçalarıdır. Aynı zamanda en dayanıklı baza başlığı modelleri arasındadır fakat sık sık ev değiştirenler için uygun olmayabilir. 

Renk Uyumunu İyi Belirleyin

Odanızda çok canlı renkler kullanmışsanız, yatak başlığınızda o renklere yer vermemekte fayda var. Odanızı daha nötr bir renk yardımıyla dengeleyin. Eğer odanız çok sade ve sakin bir tarza sahip ise, tek bir canlı renkle baza başlığını odanın yıldızı haline getirebilirsiniz. Baza başlığı alırken asla riske girmeyin. Unutmayın ki uzun süre kullanacağınız bir mobilya parçası alıyorsunuz. Yatak odanızın mevcut tarzına uygun renkler tercih etmeye özen gösterin.

Yatağınızla Uyumlu Baza Başlıkları

Yatağınızın ölçülerinden emin olarak alışverişe çıkın. Baza başlık modellerinde çok fazla seçeneğin olması, bir anda karyola ölçüsünü unutmanıza neden olabilir ve beğendiğiniz ürünü hemen almak isteyebilirsiniz. Aceleci davranmadan ölçülere uygun modellere öncelik tanıyın. Aksi halde baza başlığını yerleştirirken ölçüleri büyük veya küçük gelebilir. Böyle bir uyumsuzlukla karşı karşıya kalmamaya özen gösterin.

Baza Başlığı Fiyatları

Yukarıda da bahsettiğimiz malzeme kalitesi, baza başlığını etkileyen ilk faktör diyebiliriz. Her bütçeye uygun baza başlıkları bulmak mümkün. Ne kadar sağlam malzemeden yapılırsa ve işçilik iyiyse baza başlığı fiyatları o kadar artıyor. Ahşaptan, demirden veya kumaştan yapılan tek kişilik baza veya çift kişilik baza başlıklarında, bazen birkaç malzeme aynı anda kullanılabiliyor. Burada önemli olan, baza seçimi yaparken satıcınızdan detaylı bir bilgi istemek. Alacağınız baza başlığının malzemesinde sağlam materyallerin kullanılması ve kanserojen madde içermemesine özen gösterin. 

Son trendlere uygun baza başlıklarına Engince Mobilya farklıyla sahip olabilirsiniz. Her tarzın düşünüldüğü baza başlıkları, kalite standartlarında üretiliyor ve sizlerle buluşturuluyor. Engince Mobilya’nın fırsatlarını kaçırmayın!

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar