Yazlık Evler İçin Koltuk Takımı Seçimi

Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Bahar havasının içimizi ısıtmaya başladığı şu günlerde yazlık evlerin kapısı yavaş yavaş açılıyor. 1 yıldan fazla bir süreyi evlerde geçirmek zorunda kaldık. Artık denizin, kumun, güneşin keyfini çıkarma, bol bol dinlenme vakti. Yazlık evinizde değişiklik yapıp, enerjinizi tazelemek istiyorsanız yeni koltuk takımı modellerini incelemenin vakti gelmiş demektir. Yeni renkler, yeni desenler ile yazlık ev için koltuk takımınıza karar verirken ve yazlık ev mobilyalarını tek tek incelerken, sizler için hazırladığımız yazlık evler için koltuk takımı seçimlerine göz atabilirsiniz.

Yazlık Evlerde En Çok Tercih Edilen Koltuk Takımı Modelleri

Yazlık evler, genellikle daha az eşyalar ile dekore edilir ya da daha hafif mobilyalar tercih edilir. Evimizdeki ağır ve daha şık koltuk takımları, yazlık evlerde daha sade bir görünüme bürünür. Her parçanın düşünüldüğü koltuk takımları yerine daha minimal ve daha sade mobilyalar, yazlık ev dekorasyonu için yeterli olabiliyor. Bir diğer alternatif ise modüler köşe koltuk takımlarıdır. Salonunuzu açık renk köşe koltukları ile dekore ederek tam bir yazlık ev dekorasyonu yapabilirsiniz. Koltuk takımınıza yerleştireceğiniz kaktüs desenli minderler kullanarak tatilde olduğunuzu size sık sık hatırlatan detaylar ekleyebilirsiniz. Koltuğun yanına konulan ahşaptan küçük bir masa ve bir koltuğunuzun üzerine atacağınız örtü ile hafif salaş bir görünüm elde edebilir, yazlık ev dekorasyonunda rahatlığınızı gözler önüne serebilirsiniz. 

Country koltuk takımı, yazlık evlere en çok yakışan mobilyalardır. Yazlık ev dekorasyonunuza biraz daha zariflik ve şıklık dahil etmek istiyorsanız country koltuk takımlarını tercih edebilirsiniz. Bu tarz koltuk takımlarında, tatile yakışacak iç açıcı pastel renkler kullanabilirsiniz ya da çiçek desenli kumaşlar seçebilirsiniz. Konu tatil olunca, yazlık ev için koltuk takımının konforu da kaçınılmaz oluyor. Sonuçta tüm yılın yorgunluğunu üstünüzden atacağınız bir tatile çıkıyorsunuz. Yazlık ev mobilyalarınızın konforlu oluşu, dinleneceğiniz zamanın kalitesini arttırır. Plajdan döndüğünüzde kendinizi bir süre koltuğa bırakıp, gözünüzü kapatmaya ihtiyacınız olabilir. Bu sebepten dolayı çok fazla eşyaya gerek kalmaz. Yazlık evlerde daha az eşya ve sadece ihtiyaçlara cevap verecek parçalar bulundurmak önemli. Kullanılan süs eşyalarının sayısı bile az tutulmalı. Yazlık ev dekorasyonunuzu belirlerken yazlık ev mobilyalarınıza uygun birkaç küçük objeye, özellikle ahşap parçalara yer verebilirsiniz. Büyük halılara da çok fazla ihtiyaç olmuyor. Parkeleri çok kapatmayan küçük halılar, yazlık evler için sık sık tercih ediliyor. Perde seçimini bile çok düşünmeye gerek yok. Daha ince perdeler kullanarak gün ışığının içeri kolayca girmesini sağlayabilirsiniz.

Teraslarda Köşe Koltuk Takımları

Yazlık eviniz geniş bir terasa sahip ise temiz havadan daha çok yararlanmak için bu noktayı köşe koltuk ile değerlendirebilirsiniz. Farklı modüler özelliklere sahip köşe koltuklarını inceleyip, terasınıza en uygun modeli bulabilirsiniz. Köşe koltukta takım kullanmak yerine, terasın genişliğine uygun tek bir köşe koltuk yeterli olabilir. İnce ve uzun modeller hem teras alanını daraltmaz hem de misafirleriniz için yeterince oturma alanı olur. Terasta yer alan köşe koltuk takımının rengini iç mekâna göre daha canlı renklerde tercih edebilir, doğa manzarasıyla güzel bir kontrast oluşturabilirsiniz. Küçük bir ahşap masa ile modüler koltuğunuzu takımlaştırabilir, konforlu ve hoş bir dinlenme alanı da yaratabilirsiniz.

Veranda İçin Rattan Koltuk Takımları

Rattan koltuk takımının en çok yakıştığı yerlerden biri, yazlık evlerin verandalarıdır. Yazlık evinizde veranda var ise genişliğine göre rattan koltuk takımı ile değerlendirebilir, tatiliniz sırasında kendinize ekstra bir dinlenme ortamı yaratabilirsiniz. Rattan koltuklar, genellikle bahçelerde kullanılıyor ancak verandalar için de tercih edilebilir mobilyalardır. Taşınması, temizliği kolay ürünlerdir ve bir yazlık evde de kesinlikle olmalıdır. Yazlık ev için koltuk takımı modellerini incelerken yazlık ev mobilyalarınız arasına rattan koltukları da mutlaka dahil edin.

Koltuk Takımlarında Kolay Silinebilir Kumaşlar

Yazlık evlerin cam ve kapılarının sürekli açık olacağını düşünürsek açık renkli koltuk takımı kullanımı zor olabiliyor. Yazlık ev mobilyalarının kumaşları da burada devreye giriyor. Tatil sırasında sürekli bir şeyler atıştırma alışkanlığı olanlar bilir. Ev içinde dolaşırken sık sık kazalar yaşanabiliyor ve koltuk takımının kumaşı çok çabuk lekelenebiliyor. Yazlık ev dekorasyon önerilerimizden biri de koltuk takımı kumaşınızın kolay silinebilir olmasına özen göstermeniz olacak. Olası kazalarda kumaşın kalitesi ve silinebilir özelliği işinizi kolaylaştıracak. Nemli bez yardımı ile lekeleri çıkartabileceğiniz kumaşları tercih etmenizde fayda var. 

Yazlık ev için koltuk takımı modellerinden hangisini seçerseniz seçin, öncelikle kalitesini gözden geçirin. Hangi malzemeden yapıldığı, yazlık evlere uygun olup olmadığı, özellikle verandanız için tercih edeceğiniz rattan koltukların dayanıklılığını mutlaka önemseyin. Engince Mobilya, yazlık ev mobilyaları ile konforu ve kaliteyi bir arada sunuyor. Yazlık evinizin mobilyalarını değiştirirken, tasarım açısından zengin bir yelpaze sunan Engince Mobilya’yı tercih edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar