Evinize Renk Katacak Desenli Halı Modelleri

Desenli halılar denildiğinde genellikle çoğumuzun aklına geleneksel tasarımlar geliyor olabilir. Eski dönemlerde, genellikle seçeneklerde birkaç rengi aynı anda kullanan, üzerinde çoklu geometrik desenlere yer veren modeller bulunuyordu. Artık o eski desenli motiflerin yerini zamanla modern çizgilere sahip tasarımlar aldı. Tıpkı zebra desenli halılar ve leopar desenli halılar gibi… Bu iki desenin yanı sıra, mobilya dünyasında sık sık kullanılan mermer desenlerin de yeni halı modellerine yansıdığını görebiliriz. Artık mermer desenli halılar, ev dekorasyonlarının aranan modelleri arasında.

Bir evi sıcak bir ortama çeviren halılar; desenleri, renkleri ve boyutları ile ev dekorasyonlarına şekil veren en önemli tekstil ürünlerinden birisidir. Duvar renginden perde seçimine, koltuk takımlarından yatak odası mobilyalarına kadar tasarım detayları göz önünde bulundurularak özenle tercih edilmelerinde fayda vardır. Bu noktada evin her odası için ayrı bir halı seçimi yapmak gerekir. Bunun sebebi, her odanın kullanım amacının ve dekorasyonunun birbirinden oldukça farklı olmasıdır. Son yılların en çok ilgi gören tasarımlarına farklı ölçülerde sahip olmanız, artık oldukça kolay. Ölçüler ve kalite göz önüne alındığında ise halı fiyatlarında zaman zaman büyük değişimler meydana gelebiliyor.

Desenli Halılarda Modern Çizgiler

Dekorasyon ve halı arasında çok büyük bir bağ bulunur. Eviniz nasıl bir dekorasyona sahip olursa olsun, desenli halılar ile evinizin modern çizgilerini kusursuz hale getirebilirsiniz. Halı modellerinde hiç eskimeyen, hatta gün geçtikçe daha çok ilgi gören belli başlı desenler vardır. Listenin ilk sırasında hangisinden bahsetmemiz gerektiğine karar veremedik ve üç desene de ilk sırada olacak şekilde yer verdik. Zebra, leopar ve mermer desenler… Bu üç model, evlerin dekorasyonunu daha zarif ve şık göstermeye yetiyor.

Zebra desenli halılar, leopar desenli halılar ve mermer desenli halılar, pek çok tekstil ürününde olduğu gibi halı modellerinin de aranan desenleri olmaya hızla devam ediyor. Salonunuzda görmek istediğiniz modern esintileri bu halı desenleri ile tamamlayabilirsiniz. Özellikle de mermer desenlerin yer aldığı modeller, gerçekçi görünümleri ile göz kamaştıran dekorasyonlara imza atıyor. Üstelik, diğer desenlere göre daha çok alternatif rengin bulunduğu tasarımları bu halıların içerisinde görmek mümkün. Bu tarz desenlere sahip halıların fiyatlarını merak edenler için kısa bir not düşelim. Desenli halıların fiyat değerleri birbirinden oldukça farklı olabilir. Fiyatlarda kalite ve ölçülere göre ciddi değişimler meydana geliyor diyebiliriz. Yine de bütçenizi zorlamadan sahip olabileceğiniz pek çok halı modeli bulunuyor.

Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Birkaç Nokta!

  • Halı seçiminizi ev dekorasyonunuza uygun yapmanız, evin genel bütünlüğünü bozmayacaktır. Unutmamanız gereken en önemli nokta ise, zemin döşemesini asla göz ardı etmemektir. 
  • Zebra desenli halı, mermer desenli halı ya da leopar desenli halı seçeneklerinden hangisini tercih ederseniz edin, halının hangi iplik ve elyaf türü ile dokunduğu hakkında bilgi edinin. Bu tekstil ürünlerinde doğru desenler kadar doğru kaliteyi tercih etmeniz de önemli bir faktördür.
  • Seçeceğiniz halı modelleri, temizlik konusunda sizlere mutlaka kolaylık sağlamalı. Desenli halılarınızın leke bırakmayacak yapıda olmasına özen gösterin. Günlük temizlik işlemleri dışında yılda bir veya iki kez derin bir temizlik için iyi bir yıkamadan geçirin. Böylece halılarınızın ömrünü uzatmanın vermiş olduğu mutluluğu yaşamamanız için geriye hiçbir neden kalmayacak.
  • Halı fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yapın. Naylon, polyester, yün, akrilik ve polipropilen ile dokunan halıların her biri farklı fiyatlara sahip. Evinizde kullanabileceğiniz en doğru dokumanın ne olduğuna önceden karar verin. 
  • İyi ve kaliteli markaların belli dönemlerde gerçekleştirdiği ekstra indirimleri takip ederek ve zamanında faydalanarak bütçenize uygun olan kaliteli halı modellerine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar