Evinizin Dekorasyonunu Tamamlayan Ev Tekstili Önerileri

Ev tekstili ürünleri, her evde bulunan ve hayat kurtaran parçalardır. Günlük yaşantımızda sık sık kullandığımız bu ürünlere ihtiyacımızın olmadığı tek bir gün dahi yoktur. Ev dekorasyonunun olmazsa olmaz ev tekstili parçaları, sürekli değişen ürünlerdir. Tercih edeceğimiz bu kaliteli tekstil ürünlerinin temiz kullanımlar sayesinde ömrünü uzatmamız gayet mümkündür. Misafir geldiğinde ekstra bir yorgan ve yastık, evin dekorasyonunu tamamlayan halılar, koltuklarımızı veya odalarımızı süsleyen kırlentler, birbirinden güzel renkleriyle nevresimler, kış aylarının vazgeçilmez ürünü olan battaniyeler, belki de sayabileceğimiz en temel ev tekstili kategorisinde yer alan ana ürünlerdendir. Evinizde yeni değişiklikler yapmak istiyorsanız, ev tekstili ürünleri ile dekorasyonunuza yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Kırlentler ile Gelen Havalı Dokunuşlar

Salon dekorasyonunun en belirleyici ürünleri arasında kırlentler bulunuyor. Kırlentler, küçük boyutlarda olsa da sahip oldukları tasarımlar ve renkler ile evlerin en gözde ve en popüler ürünleridir. Koltukları süsleyen bu parçalar, tasarımlarında çeşitli geometrik formlar ve desenler barındırabiliyor. Dikdörtgen formda olanlar, genellikle en çok karşımıza çıkan modellerdir. Bunun yanı sıra, kare ve yuvarlak formlarına da rastlamak mümkün. Bu ürünlerin desen ve renkleri ise salon dekorasyonuna uygun olacak şekilde seçiliyor. Kimileri kırlentler ile sadece halılarıyla takım yaparken, kimileri ise salonda hiç kullanmadığı renklere sahip tasarımları tercih ederek farklılık yaratabiliyor. Peki, kırlentler yalnızca  salonlarda mı kullanılabilir? Tabii ki ev tekstilinin bu vazgeçilmez parçalarına yatak odalarında da sık sık yer verebilirsiniz. Odalarınızda yer vereceğiniz kırlentlerin formu, salonda kullanılanlardan biraz farklılık gösterebilir. Çeşitli figürlerin formları ile tasarlanan bu ürünler, genellikle odalarda yorgan ve yastık kılıfına uyumlu olacak şekilde tercih ediliyor. Ev tekstilinin olmazsa olmazı bu ürünlerde; leopar, kartanesi, pullu ve geometrik desenlerin yanı sıra peluş modeller de günümüzde oldukça trend. Üstelik, içinize sinen tarzınızı yansıtan bu modelleri evinizin parlayan yıldızı haline getirmek artık oldukça kolay.

Ev Tekstilinin Baş Tacı: Halılar

Her ev tekstilinde olduğu gibi halılarda da desenler, renkler ve tasarımlar zaman içerisinde oldukça değişti. Her evin temel ihtiyacı olan halılar, dekorasyon açısından da büyük bir önem taşır. Üstelik yalnızca salonlar için değil, evin her odası ve bölümü için elzem parçalardır. Büyük, küçük her salon ve her oda için ayrı modellerin bulunduğu bu ev tekstili modellerini özel ölçüler ile sipariş vermeniz mümkün. Halılarda renkli ve geometrik desenlerin yerini günümüzde daha modern çizgiler alıyor. Yine de vintage desenleri seviyorsanız ve ev dekorasyonunuzda yer vermeyi planlıyorsanız, tercih edeceğiniz modellerde geleneksel izlere yer verebilirsiniz. Ev tekstili ürünleri arasındaki halılar tıpkı yorgan, yastık ve kırlentler kadar önem taşıyan bir üründür. Alışveriş sırasında diğer ürünlere göre daha dikkatli tercih yapmak, halı seçiminde oldukça önemlidir. Evinizdeki mobilyalara uygun tercih edeceğiniz bir halı, onu uzun süre severek kullanmanızı ve kullanmaktan keyif almanızı sağlar. Günümüzde; modern geometrik çizgiler, leopar ve mermer desenler ev tekstilinde oldukça moda. Eğer evinizde sade mobilya ve ev tekstiline yer vermeyi seviyorsanız, tek renk düz halıları tercih edebilirsiniz. İkili ve çoklu renk paletine sahip ürünler de yine ev dekorasyonuna göre tercih edilebilecek alternatiflerin içerisindedir.

Her Mevsim Sizinle: Yorganlar

Tıpkı yatak ve yastık gibi iyi bir uyku çekebilmenin en önemli faktörlerinden birisi de yorganlardır. Özellikle kış aylarında içimizi ısıtsa da, inceliğine göre yaz aylarında da kullanmaktan keyif alabileceğimiz ürünlerdir. Tıpkı halılar ve kırlentler gibi alışveriş sırasında yorgan seçiminde de oldukça özenli davranılması gerekmektedir. Kış mevsimi için yeterince yorganınız bulunuyorsa ve yaz aylarında çok sıcak tutmayan bir ürün arıyorsanız, Tela modeller tam size göre. Mikrojel türde olanlar ise yine Tela modeller gibi sıcak havalarda rahatlıkla kullanılabilen bir üründür. Tek farkı ise nem çekme özelliğinden dolayı terleme yapmamasıdır. 

Ev tekstili denildiğinde akla ilk gelen bu ürünler, belli dönemlerde yeniliklere uğrasa da evlerin en ihtiyaç duyulan ürünleri olmaya devam ediyor. Eviniz ve kendiniz için en uygun tercihleri yaparken kaliteden asla vazgeçmeyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar