Hangi Dekorasyon Stiline Hangi TV Ünitesi?

Evlerimiz bizlere hayat veren, güven veren en canlı ve dinamik ortamları oluştururlar. Günümüz modern dünyasında yaşam alanlarımızı kendi kişisel zevklerimize uygun olarak birbirinden zengin tasarım stilleriyle yeniden var edebiliriz. Evimizin her bir köşesine dokunmak istiyorsak karşımıza binbir çeşit dekorasyon stilleri çıkacaktır. Bu yazımızda ise oturma odanızın ve salonlarınızın kalbi olan TV ünitelerini hangi kriterlere göre evinize konumlandıracağınızı güncel olan en popüler ev dekorasyon örnekleri ile sizlerin beğenisine sunacağız.

2021 Trendlerinin TV Ünitesi Modellerine Yansımaları: Dokularda Doğallık ve Sürdürülebilir Parçalar

Modern dünyanın içinde mobilya sektörü de durmadan ilerleyen ve gelişen bir yapı içerisinde yerini alıyor. Bu yılın ev dekorasyon stilleri; rahat, yalın ve teknolojik olarak ön plana çıkıyor. Yoğunlukta pastel tonlarının olduğu soft renkli mobilyalar ise işlevsellik kazanıyor. Fakat bunun yanında mor, kızıl ve fuşya gibi tonların da evinizin iç tasarımını küçük ayrıntılarla süsleyeceğinizi söyleyebiliriz. Yani işin aslı teknoloji ile doğal yaşamı birleştirerek huzuru ve mutluluğu hayatınızın vazgeçilmez mecrası olan evinize kadar taşıyabilmektedir. Evinizin adeta kalbi olan yaşam üniteleri ise çeşitli dekoratif biçimlere bürünerek sizlerin kapısını çalıyor. Ev dekorasyonuna göre seçim yapmak da oldukça önemli!

Yeni Yılın Gözde Dekorasyon Trendleri Tasarımların Anlamsal Zenginliğinden Oluşuyor

Modern hayatın yaşam dinamiklerine bir nevi eleştiri niteliği ile ortaya çıkan minimalist tarz, ev dekorasyonlarında da bireylerin kurtarıcısı olmuş vaziyette. Evinizin tasarımını minimalist düşünce yapısı ile “az eşya bol huzur” şeklinde özetleyebilirsiniz. Yani buradaki işin işlevselliği sadeleşmekten geçiyor. Evinizin güncel kalmasına aracılık eden televizyonlarınızın taşıyıcısı olan ünitelerinizi de minimal tarzda seçerek sadece ana odaklanabilirsiniz. Bu tarzda genellikle yumuşak geçişlere sahip renkler ve nötr tonlar kullanılıyor fakat tek renk veya iki renk birden de kullanılabilir.

İskandinav tarz: İskandinav dekorasyonu ile evinizde doğal dokunuşlara yer vererek sade ve ferah ortamlar ile kuzey esintisi yaşatabilirsiniz. Beyazın ağırlıkta olduğu işlevsel mobilyalar tercih edebilir ayrıca doğal liflerden dekoratif mükemmellik de sağlayabilirsiniz. Sadeliğin ve doğallığın bileşimi olan İskandinav tarzı TV ünitelerini tercih ederek kendinize huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz.

Rustik tarz: Bu yılın iç tasarımda doğal yaşamdan esinlendiğini söylemiştik. Bu tarzın da yansımaları adeta doğanın içinden gelerek evlerimize konuk olmaktadır. Bu doğrultuda ise yaşam ünitelerinizin dizaynında ahşap tv ünitesi seçebilir veya taş renklerini yoğunlukta kullanarak iç tasarımınızda sıcak bir görüntü bütünlüğü oluşturabilirsiniz.

Endüstriyel tarz: 2021 yılının İç tasarımında hakim olarak kendini gösterecek olan bir diğer tasarım çeşidi ise endüstriyel tasarımdır. Bu dekorasyon tarzına göre şehir hayatının ruhu adeta evlerinizin içine taşınıyor. Burada amaç bitmemişlik hissinin uyandırılmasıdır. Minimalist ve deri olan fonksiyonalist mobilya kendini gösterir. Duvarlar boyanmaz, betonlar tüm gerçekliğiyle gözler önüne serilir ve kiremit duvarlar yoğunluktadır. Eski ahşaplar bu kullanımda tekrar canlılık kazanır evin genelinde marjinal bir hava hakimdir. Bu tarza uygun olarak ünitenizin raflarını metal tarzda seçerek dekorasyona uyum sağlayabilirsiniz.

Japandi: Bu ev dekorasyonun da ise modern unsurlar ile geleneksel unsurlar iç içe geçerek farklı minimalist bir tarz oluşturulmuştur. Beyaz renk bu tarzın en içten rengini oluşturur aralarda ise pastel tonları da kullanılabilir. Mobilyalar, rattan ve hasır malzemeleriyle tasarlanmışlardır. Yaşam ünitenizi de sade ve açık renklerde seçerek bu tarzı evinize taşıyabilirsiniz.

Biyofilik: Bilimin ve sanatın doğayı tasarımla buluşturması. İnsanın doğayla olan sonsuz bağını bir kez daha hatırlatan bu tarz da mobilyalar genellikle masif malzemeden yapılıyor, ahşap olan zeminler tercih ediliyor ve iç tasarımda doğal ışık kaynağı ile birlikte bitkiler yoğunlukta kullanılıyor. Burada masif malzemeden yapılan yaşam ünitelerinizi bitkiler ile süsleyebilir ve doğal hayatın dinamizmini evinizde yaşatabilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte kendi kişiliğinizi yansıtan ve hayatınıza renk katacak olan tasarımlara büyük bir dekorasyon evreni olan Engince Mobilya’dan ulaşabilir, tv ünitesi fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar