Kitapseverler için Şık Kitaplık Önerileri

Salonunuzda karmaşıklığa neden olan, çalışma odanızdaki tekdüzeliği sürdüren kitaplıklar, evin bütünlüğünü bozabilir ama yaşam alanınıza uygun ve doğru tercih edeceğiniz kitaplık modelleri sayesinde tarzınızı daha iyi yansıtabilirsiniz.

Her Odaya Göre Farklı Tasarlanmış Modellerle Dikkatleri Evinize Çekin!

Kitap okumayı seviyorsanız ve onları muhafaza etmekten mutluluk duyacağınız dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız varsa şık ve trend kitaplıklar ilginizi çekecektir. Kitaplığın raf ve ünitelerden oluşmasını bir kenara bırakın büyüklüğünden tutun da kapladığı alanına kadar her oda için çeşitli tasarımları bulmak mümkün.

Ayrı bir çalışma odanız olmasa dahi bütün odalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz kitaplarınızı hatta dekoratif ürünlerinizi sergileyebileceğiniz dikkat çeken tarz modellerle kitaplık, ev dekorasyonun tamamlayıcısı görevini üstlenir. Kalabalık ve birbiri ardına sıralanmış kitap yığınlarına bakmak mı yoksa asimetrik rafların kaliteli işçiliğiyle buluşmasıyla görünüm kazanmış sıralanmış kitaplara bakmak mı sizi mutlu edecektir. Kitaplık oluşturmak istediğiniz odaya ya da alana karar verin, kitap ölçülerinizin geneline hitap edecek bir model tercih etmekle birlikte klasik çizgilerin dışında yeni, doğal ve minimalist bir görünüm için seçiminizi ahşaptan yana kullanabilirsiniz. Ya da eskilerin vazgeçemediği 1980’lerin esintisini andıran günümüzde de popüler olan retro ev dekorasyonuna sahipseniz renkli ahşap modellerde kullanılan metal detaylarla zenginleştirilmiş sağlam ve dayanıklı yapıya sahip kitaplık seçimleriniz de evinize renk katacaktır.

Klasik Yapının Harmanlanmış Hali: Desen, İnce Çizgi, Renk

Evinizde kullanamadığınız alanları bile değerlendirebileceğiniz kullanım kolaylığı sağlayacak formlarla yaşam alanınızı zenginleştirmeniz mümkün. İnce çizgilerin, desenlerle buluşması farklı boyut kazandıran tasarımları ortaya çıkarırken olağanın dışına çıkabilir, sosyal hayatta evinizden sık sık bahsettirebilirsiniz.

Kalıplaşmış beyaz ve açık renk tonlarının tercih edildiği mobilyalar yerini yeni sezonda koyu renklere bırakırken mdf üzerine ceviz kaplama, ahşabın ince veya kalın siyah metal sütunlarla birleşmesi gibi yeni raf anlayışı meydana getirdi. Renkli oturma grupları, salon takımları hatta yatak odalarına bile uygun raf ve dizayn farklılığı içeren tasarımları bulmanız mümkün.

Uzun ve bol raflı, metal ayaklı, duvara monte edilebilen baklava desenli ahşap raf seçenekleriyle büyük veya küçük her ev ve odaya uyacak tasarımları kullanabilirsiniz. Temizliği kolaylaştırmak adına tozlanmayan raflar için ve kişisel eşyalarınızı saklama alanının bulunduğu kapaklı kitaplık seçimlerini de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Modern ve Şık Ofislerin Renk Tercihi: Antrasit

Evinizdeki çalışma ortamlarının ferah olması ve göz yormaması dikkatiniz dağılmaması açısından ne kadar önemliyse ofisinizde de hem şık bir görünüm hem de sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulabilmesi önemlidir. Ofis mobilyalarının en önemli parçalarından biri olan kitaplık özellikle fonksiyonel kullanımıyla ön plana çıkar. Yeni sezon ofis mobilyalarının tamamlayıcı kitaplık rengi ise antrasit gri olarak dikkat çekerken farklı formlarıyla da yeni sezonda kendini belli eder.

Adeta bir kütüphaneyi andıran ofis ortamlarıysa son dönemde yerini dikey ve yatay bölmelerin ustalıkla kullanıldığı tasarımlara bıraktı. Karmaşık dosya yığınlarınızı ortadan kaldıracak stil sahibi ofisinizde çalışmak size de iyi gelecek. Nemli bir bez ile silinmesi yeterli olduğu kadar çevreye ve sağlığa zararsız maddeleri içermemesi güvenle kullanım sağlayacak.

Kalite standartlarının üzerinde üretilen ürünlerin uzun süre ve dayanıklılığı sayesinde modern yapıyı yıllarca kullanabilirsiniz. Koyu renklerin ön planda olduğu ofis mobilyalarındaki tekdüzeliği açık, kapaklı, küçük ve büyük bölmelerin bir arada kullanıldığı tasarımlarsa sıradan tasarımların pabucunu dama atıyor. Her türlü kitap, dosya vb materyallerinizi yerleştirebileceğiniz alanlar olmakla birlikte ofisinize şıklık katacak aksesuarlarınızı da sergileme alanlarından mahrum kalmayacaksınız. Aradığınız yeni nesil metal ya da ahşap kitaplık modellerine Engince Mobilya’dan ulaşabilir; markanın güvencesiyle ve en ekonomik kitaplık fiyatları ile evinizin ya da ofisinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar