Hangi Dekorasyon Tarzına Hangi Koltuk?

Bir evi baştan tasarlamak zaman zaman ne kadar stresli olsa da aynı zamanda heyecan vericidir. Oturma odası ve salonlarda göz önünde olan koltuk takımları, tarzınız ne olursa olsun şıklık yakalamanıza yardımcı olan temel anahtardır. Son dönemlerde koltuk modellerinde hem pastel tonları hem de renkli kombinler trend olurken, geometrik desenlerin kullanımının da öne çıktığı görülüyor. Siz de trendleri takip edebilirsiniz ancak dekorasyon tarzınızı belirledikten sonra sezon trendlerine göz atmanız daha doğru/kalıcı seçimler yapmanızı sağlar. Hangi dekorasyon tarzına hangi koltuğu seçmeniz konusunda zorluklar yaşıyorsanız işte, sizin için hazırladığımız dekorasyon ipuçları…

Klasik Tarz ile Zamansızlığı Yakalayın

Klasik tarz dekorasyon, modasının asla geçmemesi, hem gösterişli hem de isteğe göre sade dekore edilebilmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir dekorasyon tarzıdır. Klasik tarzda döşenmiş salonları incelediğiniz zaman gösterişli deri koltuk modellerinin ve kapitone dikişli koltuk takımlarının sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz. Deri klasik koltuklar yalnızca evlerin değil şık ofislerin de vazgeçilmezleri arasındadır. Enrico Koltuk Takımı ister evde isterseniz de ofisinizde misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz, ağır başlı görünümüzü katlayacak bir modeldir. Siz de evinizdeki klasik havayı katlamak isterseniz, seçtiğiniz oturma grubunuzu klasik aksesuarlarla renklendirebilirsiniz. İkinci el dükkanlarından uygun bütçeye antika objeler bulabilir ya da tarihi dokulu aksesuarlar ile evinizdeki klasik havayı tam olarak yansıtabilirsiniz. Eğer klasik havanızı korumak istiyor aynı zamanda daha ferah bir takım hayal ediyorsanız, sizi zamanın ötesine taşıyacak olan, elegan görünümüyle göz kamaştıran chesterfield stili mobilyaları tercih edebilirsiniz. Chester olarak da bilinen koltuk modelleri arasından Nuzita Koltuk Takımı ferah desenleri ama klasik yapısı ile aradığınız takım olabilir.

Modern Tarz ile Sadeliğinizi Yansıtın

Yükselen trendler arasında yer alan modern ev dekorasyonu genellikle sadelikten hoşlanan kişiler tarafından tercih ediliyor. Siz de evinizde modern tarzı yansıtmak isterseniz Miyase koltuk takımına ya da Akyuz gibi düz ve sakin renklerin hakim olduğu modern koltuklara evinizde yer açabilirsiniz. Modern tarzda şıklık anlayışı sadelik anlamına gelir. Bu nedenle dekorasyonunuzda açık renklere yer verebilirsiniz. Odanızın zemin ve duvar rengiyle zıt olan bir renkte koltuk seçimi yapmanız modern havayı daha iyi yansıtacaktır. Ayrıca koltuğun rahat ve alçak olması evinizde modern çizgiyi yakalamanıza yardımcı olacak bir diğer ayrıntıdır. Odanızda hareketlilik sağlamak için dekorasyonunuzu fazla detaya boğmayacak bir duvar kağıdı seçiminde bulunabilir ya da ayna gibi ev aksesuarları ile göze batmayan sade hareketliliği sağlayabilirsiniz.

Ferahlığın Adresi: Akdeniz Tarzı Dekorasyon

Turuncu, kahverengi, mavi, sarı ve yeşilin mobilyalarda baskın kullanıldığı Akdeniz tipi ev dekorasyonu için asıl önemli unsur beyaz ve maviye boyanmış duvarlar ve taş dokulardır. Akdeniz tarzı için klasik mobilyalar seçilmeli fakat mobilyaların ağır, koyu renkli ve varaklı olmamasına dikkat etmek gerekir. Hem sadelik hem de doğallık önemli olduğu için koltuk seçimlerinin göz yormayan renklerden oluşması ise bir diğer önemli unsur.

Akdeniz tarzı dekorasyon oluşturmaya yardımcı olan ve Akdeniz’in sıcaklığını ve samimiyetini yansıtan koltuk takımlarından biri de her tarza uygun olan Vesta modelidir. İstenilen yumuşak geçişleriyle sadeliği çarpıcı bir şekilde hissettiren bu model Akdeniz tarzını yansıtmanızı da kolaylaştırabilir. Sadece koltuk takımı Akdeniz tarzını evinizde yansıtmanıza yeterli olmayabilir. Bu dekorasyon stilinde doğal yüzeyler öne çıkar. Ahşaplar, bambu kaplama aksesuar ve dekoratif eşyalarla tarzınızı bütünleyebilirsiniz. Evinizdeki ahşap mobilyaları, seçeceğiniz beyaz bir koltuk takımı ile kombinleyebilir, duvarınıza astığınız ince bir tül ile de Akdeniz ferahlığını yaşayabilirsiniz.

Tarzınıza en uygun modellere birbirinden uygun koltuk fiyatları ulaşabilir, Engince farkından yararlanarak ayrıcalıklı mobilyalara sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar