Farklı ve Şık Sandalye Önerileri

Sandalyeler, uzun bir iş gününün ardından dinlenmek için tercih ettiğiniz, geniş bir aile yemeğinde sofranın etrafında sizi bir araya getiren, çocuğunuzu gece sallamak için kurulduğunuz mobilyalardır. Yalnızca yemek odanızda değil, evin birçok köşesinde tercih edilen sandalye modelleri ise mevcut. Model, dayanıklılık, konfor hatta renk seçenekleriyle bile değişebilen sandalye fiyatları geniş bir yelpazeye sahip. Kendiniz için uygun modeli bulmaksa hiç de zor değil!

Haydi o halde; biçimi, işlevi, konforu ve dokusuyla yeri geldiğinde evinizdeki favori kanepenizi bile sollayan tasarımlar için küçük bir tura çıkalım. Belki de isimlerini hiç duymadığınız fakat bir o kadar bilinmeye değer, tasarımcıların elinden çıkan şahane çeşitlere göz atalım…

Yemek Masası Sandalyesi Deyip Geçmeyin!

Aslında sandalyeler arasında en yaygın, herkes tarafından kullanılan bu kategoriyi sınırlandırmak neredeyse imkansızdır. Son dönemde pek çok farklı stil ve şekil kullanılan yemek masası sandalyeleri, 8 kişilik bir yemek masasında farklı iki çeşit kullanılarak bile değerlendirilebilir. Aranan tek kriterin yemek yenecek kadar yüksek olması dışında seçenekler neredeyse sınırsızdır!

1800’lerden Günümüze: Kulüp Koltuğu

Genellikle 1850’li yıllarda Londra’nın popüler beyefendilerinin kulüplerde tercih ettiği bu stil, günümüze kadar uzanıyor. Düşük yükseklikte sırtı olan ve ağır ve geniş yanlarıyla bilinen bu modellerde kollar ve sırt genellikle aynı yükseklikte ve alçaktır. Çeşitli varyasyonlarla yuvarlak kıvrımlarla günümüz tasarımcılarına ilham olan kulüp koltukları, klasik bir oturma alanı tercihidir.

Bir Mutfak Klasiği: Windsor Sandalye

Masif ahşap tasarım, yuvarlak sırt ve ayaklar… Tanımlamak için yeterli olan bu üç elementle karşımıza çıkan Windsorlar, günümüzde modern yinelemelerle hem yemek odalarında hem de mutfaklarda kendine yer buluyor. Bacaklar dışa doğru eğimli ve denge için çapraz çubuklara sahiptir. Konforu artırmak adına sandalye minderi eklenerek aileler tarafından tercih ediliyor.

Modern Bir Çizgi: Yumurta Sandalye

Dönen bir tabanda oturan, pürüzsüz ve yuvarlak gelen bir sırt tasarımına sahip yumurta modeller, Danimarkalı Mimar Arne Jacobsen tarafından 1958’de bir otel için tasarlanıyor. Artık evlerde modern çizgiler yakalamak için tercih edilen bu tasarım, artık son derece yaygın kullanılıyor.

Bir İleri Bir Geri: Sallanan Sandalye

Genellikle ahşaptan yapılan, çocukluğumuzdaki masalları bize çağrıştıran sallanan modellerin tarihi, 1700’lere dayanıyor. Başlarda bahçelerde kullanılan bu modelin artık yüzlerce stili ve çeşidi mevcut. Bebekler, yaşlılar ve aslında her yaş grubu için dinginlik veren sallanan sandalyeler, kollu veya kolsuz şekilde tasarlanabilir. Modern metal seçeneklerden döşemeli daha rahat modellere varan bu kategori, evcil hayvanlar ve sıkışan parmaklar için tedbirli olunması gerekse de uykudan önce harika bir seçenek olarak yerini evinizde alabilir!

Var Ama Yok: Ghost Sandalye

Polikarbonat plastikten üretilen bu model, çarpıcı, neredeyse ruhani bir çekicilik sunarken minimum görsel alan kaplayan benzersiz şeffaflığıyla modern iç mimarinin yeni gözdesidir. Hayalet sandalyeler yemek odalarında takım olarak ya da evin her köşesinde tek başına konumlanabilir. Evlerin yanı sıra küçük kafe/restoran işletmelerinde de yaygın olarak karşımıza çıkan bu parça; on yıldan kısa bir süre içerisinde 1.5 milyondan fazla satılarak bir tasarım harikası haline geldi!

3-2-1, Kayıt!: Yönetmen Koltuğu

Yönetmenler tarafından film setlerinde sıklıkla kullanılan katlanır modellerden esinlenen “Yönetmen Koltuğu”, bar taburesi olarak da kullanılmaktadır. En popüler seçeneği deri ve kumaş dokulu olan bu sandalye çeşidi ise yanlardan katlanmasıyla ünlüdür. Tarihi 1400’lü yıllara dayansa da bu görünüme sahip yönetmen koltukları, bacaklarındaki çapraz detaylarıyla hala oldukça moda!

Siz de birbirinden farklı ve konforlu sandalye çeşitleri için Engince web sitesini ziyaret edebilir, kendiniz için en uygun modeli bulabilirsiniz!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar