Hangisi Daha Kullanışlı: Sandalye mi Benc mi?

Salon dekore ederken en önem verdiğimiz mobilyalar arasında yer alan yemek masası takımı, benc veya sandalye tercihi ile birbirinden farklı ama kullanışlı modellere sahiplik yapar. Yemek masalarına ek olarak bazen sandalyeye modellerine yer vermek, bazen ise sandalyeler yerine yalnızca bir benc dahil ederek dekorasyonda yeniliğe yer açmak bu noktada tercih edilen yöntemler olarak öne çıkar. Her iki seçenek için de tek geçerli tek nokta ise, kullanıcıların istediği konfora sahip olmalarıdır. Sadece sandalyelerin yer aldığı yemek masası takımlarının dışına çıkmak istiyor ve evinize farklı bir dekoratif parça dahil etmek istiyorsanız, yemek masanıza bir benc eklemeyi düşünebilirsiniz. Böylece, aile fertlerinizi ve misafirlerinizi şık bir yemek masasında ağırlamanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Bu konuda cevaplamanız gereken en önemli soru ise, yemek masanıza ek olarak benc modellerini mi yoksa sandalyeleri mi tercih edeceğinizdir. Bu sorunun cevabını sizler için hazırladığımız içeriğe göz atarak bulabilirsiniz. Kararınızın ardından benc ve sandalye fiyatlarını karşılaştırarak size ve bütçenize hitap eden modelleri belirleyip, aralarından rahatlıkla tercihte bulunabilirsiniz.

Benc Modellerinin Avantajları 

Benc, yani diğer bir adıyla bank modelleri; evin hemen hemen her bölümünde rahatlıkla kullanılan mobilyaların başında gelir. Parka ve bahçelerde gördüğümüz banklar ile aynı forma sahip olan bu ürünlerin, sandalye modelleri ile kıyaslandığında fark olarak sırt iskeletleri bulunmaz. Birden fazla kişinin yan yana oturabileceği tasarımları ile pek çok kullanıcı, yemek masalarının bir bölümünde yer tasarrufu sağlamak adına bankları tercih ediyor. Yemek odaları veya salonlarda sandalyeler için yeteri kadar yer bulunmuyorsa, benc kullanımı en doğru kararlardan birisi olarak önümüze çıkabilir. Sırt iskeletinin olmaması, yemek sırasında biraz rahatsız edici gibi görünse de, sandalye kadar fazla alan kaplamaması ve birden fazla kişiye oturum imkanı sunması tercih aşamasında kritik önem taşır. Yemek masası için sandalye tercihinde bulunmakta ısrarcı davranabilirsiniz, ancak bank tercihi ile salon dekorasyonu açısından ferah alanlara sahip olabilirsiniz. Sandalye fiyatları ile karşılaştırıldığında, benc modellerinin etiket fiyatı da hemen hemen aynıdır. Diğer tüm mobilyalar gibi tasarıma, iskelete ve kumaşa bağlı olarak fiyatlarda farklılık gösterebilirler. Benc modelleri, yalnızca yemek masaları için kullanılan bir ürün değil, tek başına pek çok alana şıklık katan ürünlerden de birisidir. Yemek masanızda artık bir bank istemediğinize karar verdiğinizde ise, yatak odanızda ya da antrenizde kullanabileceğiniz bir ürüne dönüşebilirler. Hatta, mutfağınızdaki oturma alanını bile bencler ile arttırabilirsiniz. 

Sandalye Modelleri ile Tamamlanan Şık Yemek Masaları

Yemek masası takımları düşünüldüğünde, akla ilk gelen mobilyalar belki de sandalyelerdir. Bu durum, uzun zamandır değişmedi ve değişeceğe de benzemiyor. Masalarda ilk seçenek olarak akla gelen sandalye modellerine yer vermek, birçok kişinin vazgeçemediği bir konfor haline gelmiş durumdadır. Masanızı kullanırken konforunuzdan asla ödün vermek istemiyorsanız ve salonunuz yeterli büyüklükteyse, yemek masanız için sandalye modellerine öncelik tanıyabilirsiniz. Bu alanlar için benc tercihini de aklınızın bir noktasında bulundurmakta fayda vardır. Benc modelleri de oturum yumuşaklığı ile konfor kalitenize bir sandalye kadar fayda sağlayacaktır. 

Yeni sandalyelere ihtiyacınız bulunuyorsa ve yemek masanızı değiştirmeyi düşünmüyorsanız, sandalye fiyatları için bütçeniz içerisinde çok esnek davranmanıza gerek bulunmaz. Üstelik, masanıza uygun tasarımlardaki sandalyeleri küçük bir araştırma yardımıyla kolaylıkla bulabilirsiniz. Sandalyelerin kumaşında veya renginde değişiklik yapabileceğiniz ürünleri incelemek, salon dekorasyonunuzu bozmayacağınız bir ayrıcalık katar. Eviniz için en doğru bank ve sandalye tercihini yaparken kaliteden asla ödün vermemeye özen göstermelisiniz. Uzun süreli kullanıma uygun mobilyalar almak, iyi bir yatırım anlamına da gelir. Bu konudaki en büyük avantajlar ise, Engince Mobilya’da sizleri bekliyor. Klasik, modern veya her iki tarzın da birlikte uyum içinde kullanıldığı sandalye modelleri, kalite standartlarından ödün vermeyerek ve konforunuzu ön planda tutarak üretiliyor. Sandalye ve benc seçeneklerinden hangisini tercih ederseniz edin, eviniz için en doğru kararı verin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar