Hasarsız Taşınma Rehberi: Koltuklar Nasıl Paketlenir?

Taşınma işleminin en büyük zorluklarından biri paketleme kısmıdır. Paketleme işlemi doğru yapılmadığı takdirde eşyalarınız taşınma esnasında zarar görebilir ve büyük masraflara sebep olabilir. Taşınma öncesinde özenle paketlenmesi gereken mobilyalardan birisi de koltuk oluyor. Yeni bir eve taşınmadan ve düzeninizi değiştirmek her ne kadar heyecan verici olsa da taşınma sürecini zor hale getirebilirsiniz. Peki evdeki koltuk gibi mobilyaları nasıl kolay ve pratik bir şekilde toplayabilir ve taşınma sürecini keyifli hale getirebiliriz. İşte sizin için eşya taşıma önerileri.

Taşınma Önerileri

  • Evi toplama işi her ne kadar cazip ve çekici gelmese de paketleme işlemi için haftalar öncesinden hazırlık yapmaya başlamalı ve işleri son güne bırakmamalısınız.
  • Yeni evinize götürmeyeceğiniz eski eşyalarınızı ortadan kaldırın.
  • Hem yeni evinize kiri ve tozu götürmemek adına hem de olası durumlarda paketleme sonrası eşyalarınızın çizilmemesi veya koltuk gibi mobilyalarınızın kumaşlarının zarar görmemesi için mobilyalarınızı güzelce temizlemelisiniz.
  • Mobilyalarınızın kulplarını ve tokmaklarını çıkarmalısınız.
  • Şifonyer ve konsol gibi mobilyaların çekmecelerini çıkarabilir ve bazı eşyalarınızı bu çekmecelerin içine yerleştirerek paketleme işlemini yapabilirsiniz. Böylelikle mobilyaların ağırlığını hafifletmiş olursunuz ve paketleme işlemi için yeterli alan elde etmiş olursunuz.
  • Mobilya paket malzemelerini elinizde bulundurun. Çünkü her ürünün kendine ait özelliği var ve paketleme işi doğru yapıldığı takdirde ne paketleme esnasında ne de taşınma ve eşyaların tekrar yerleştirilmesi esnasında mobilyalarınız zarar görmez, çizilmez ya da kırılmaz. Peki bu malzemeler neler? Plastik kaplama, balonlu naylon, oluklu karton levhalar, strafor ve en önemlisi kanepe-yatak örtüleri.

Koltuk Nasıl Paketlenir?

Paketleme evresinde mobilyaları sağlam ve güvenli bir şekilde paketlemek oldukça önemli. Nasıl ki demonte edilmesi gereken her eşyayı parçalara ayırıyor ve özelliklerini kaybetmesini istemiyorsunuz, koltuk modellerini de demonte etmelisiniz. Örneğin koltuk döşeklerini çıkararak paketleme sürecini daha pratik ve güvenilir hale getirebilirsiniz. Fakat bazı koltuklar oldukça hacimli oluyor ve demonte olmuyor. Bu durumda parçalara ayırma imkanınız yok ve dolayısıyla koltuğu bütün olarak sarmalısınız.

Koltuklarınızı güvenle ve hasarsız bir şekilde taşınmasını sağlayacak iki en önemli malzeme; koltuk örtüleri ve plastik kaplamalar. Elinizde bu ürünler yoksa balonlu naylonu, eski battaniyelerinizi ya da taşıma örtülerinizi de kullanabilirsiniz. Koltuğunuzu kendiniz paketleyecekseniz, kirlenmemesi için öncelikle streç ile sarmalısınız. Zarar görmesi yüksek olan yerleri koli parçaları ile desteklemeli ve ardından en az üç kere balonlu naylon ile sarmalısınız. Eğer koltuklarınız büyük ve ağırsa daha fazla sarabilir ve taşınma esnasında zarar görme ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.

Koltuklar Nasıl Taşınmalı?

Paketleme işleminin ardından sıra geldi mobilyaları taşıma aracına yüklemeye. Bu noktada evinizdeki fazla kartonları veya gereksiz eşyaları ortadan kaldırmalısınız. Hem çalışanlar hem de kendi güvenliğiniz için her türlü etmeni ortadan kaldırmak oldukça önemli. Koltuk gibi ağır bir mobilyaları tek başınıza kaldırmamalı ve yardım almalısınız. Önceliğinizi uzman kişiler ile çalışmaktan yana kullanın. Koltuğu evden çıkarırken iç kısımlarının merdiven tarafına gelmesine dikkat etmelisiniz. Bu şekilde taşınmasını kolay ve basit hale getirebilirsiniz.

Koltuklar Taşıma Aracına Nasıl Yerleştirilmeli?

Mobilya ve eşyalarınızı taşıma aracına planlı bir şekilde yerleştirmelisiniz. Kırılma tehlikesi olmayan ve sağlam kutuları taşıma aracının en arkasına koruma görevi görmesi için yerleştirin. Ardından kare ya da dikdörtgen formlardaki mobilya ve eşyalarını yerleştirebilir ve zarar görmemeleri için kumaş, strafor ya da karton levhaları mobilyaların aralarına koyduğunuzdan emin olmalısınız. Koltuk nasıl taşınır sorusunun cevabında ise taşıma aracına yüklenebilir ve kancalar ile sabitleme işini yapabilirsiniz. Unutmayın ağır eşyaları en az hareket edecek şekilde yerleştirmeniz önemli. Aksi takdirde diğer eşyalara fazla yük binebilir ve eşyalarınız zarar görebilir.

Yeni Ev Heyecanı, Yeni Koltuklar

Klasik koltuklar ya da modern koltuklar… Stilinizi yansıtmanıza önem veren, konforlu koltukları ile vazgeçilmez olan Engince, kaliteli tasarımlarıyla uzun yıllar kullanım avantajı da sunuyor. Siz de yeni evinizi en trendy mobilyalarla döşemek istiyor; koltuklarınızın yıllarca ilk günkü gibi bozulmadan kalmasını istiyorsanız Engince Mobilya’ya göz atabilirsiniz. Bütçenize uygun koltuk fiyatları ile aradığınız modeli, sağlamlığı ve kaliteyi bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar