Komodinler Yatak Odası Dışında Nasıl Kullanılır?

Genellikle yatak başlarında ıvır zıvır eşyalarınızı saklamak veya abajur gibi aydınlatıcı ürünleri muhafaza etmek için tercih edilen komodinleri sadece yatak odası dekorasyonunda kullanacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz! Çünkü geçmişten beri vazgeçilmez mobilya unsuru olarak evlere dahil olan komodin; antreden balkona, verandadan çalışma odalarına kadar pek çok alanda işlevsel kullanım olanağı sağlıyor. Siz de bu evinizde bulunan bu tarz mobilya parçanızı çok yönlü olarak değerlendirmek istiyorsanız aşağıda yer alan dekorasyon ipuçlarına mutlaka göz atmanızda fayda var.

Zamansız ve İşlevsel Kullanımın Küçük Detayları: Komodin Modelleri

Beyaz, kahve, meşe, siyah ve krem gibi ana renk tonlarında karşınıza çıkan komodin çeşitleri, minimal formları ve hafif yapıları sayesinde yatak odası dışında evin her bölümünde kullanıma uygunluk gösteriyor. Ahşap ayaklı ceviz renk tasarımlar, özellikle retro ev stillerinin tamamlayıcı parçası olarak tercih edilirken; şifonyer tarzındaki aynalı modeller de daha çok country tarz evlerin şıklığını öne çıkartıyor. Çekmeceli şekilde tasarlanan ürünler, devamlı el altında olmasını istediğiniz küçük eşyalarınızı saklayarak ev dağınıklığınıza işlevsel çözüm getiriyor. Dikey ve yatak çekmeceli formunda olan bu mobilya eklentilerini ister yatak başına koyarak değerlendirebilir isterseniz mutfakta erzaklarınızı muhafaza etmek veya çocuk odasında çocuğunuzun kıyafet ve oyuncaklarını toplamak için kullanabilirsiniz.

Minimal stildeki evlere yakışan şifonyer formundaki uzun ayaklı modeller, hem yatak odalarında makyaj aynası olarak tercih ediliyor hem de antrelerde dresuar şeklinde kombin edilebiliyor. Mumluk, yeşil sukulent bitkisi, anahtarlık ve saat gibi birkaç aksesuar eklemesiyle evinizin giriş kısımlarına farklı ve geniş bir hava kazandırabilirsiniz.

Metalik ayaklarla zenginleştirilmiş mermer desenli tasarımlar ise son yılların en trend modelleri arasında göze çarpıyor. Evinde yeni dokunuşlardan hoşlananlar için ideal bir seçim olan bu elegant parçaları, başucu kitaplarını saklamak için kullanabilir veya oturma odası, salon dekorasyonunuzda diğer mobilya unsurlarıyla uyumlu bir bütünlük yaratabilirsiniz.

Ahşap Komodin ile Yeşil Bitki Köşesi

Ahşabın sıcak ve samimi duruşunu yansıtan ceviz ve bambu renk komodin modellerini; balkon, veranda veya bahçe gibi açık alan mekanlarda kullanmaya ne dersiniz? Özellikle yeşil bitkilerin köşesinde mükemmel bir görünüm bırakacağı kesin! Eğer balkonunuzda birbirinden farklı bitki türleri yetiştiriyorsanız bu yeşilliklerin dağınık görünümünü ortadan kaldırmak için komodininizden faydalanabilirsiniz. Yeşilin tonunu dengeleyen ahşap renk modellerle açık alan konseptine uygun sıra dışı bir dekorasyona başlangıç yapabilirsiniz.

Kapaklı Komodin Ayakkabılık için Harika Fikir

Ayakkabılarınızı düzenleyecek küçük bir dolaba ihtiyaç duyuyorsanız ekstra harcama yapmanıza gerek yok! Fazlalık durumda olan komodin parçalarınızı kapı girişinde veya giyinme odanızda ayakkabılık olarak kullanabilirsiniz. Özellikle kapaklı şeklinde tasarlanan modeller, ayakkabılarınızı tozlanmaya karşı koruyacağı için işinizi daha çok kolaylaştıracak. Hatta içerisinde yer kalırsa araba anahtarı, temizlik ürünleri ve boya malzemeleri gibi birtakım küçük eşyalarınızı da koyabilirsiniz.

Çalışma Odası için Çekmeceli Komodin Kullanımı

Hafif ve taşınabilir özellikli komodin modellerine çalışma odalarınızda da yer açabilirsiniz. Tıpkı yatak odası dekorasyonlarında yaptığınız gibi yatak başında abajur ve kitap kombinasyonları yaparak kullanabilir, dilerseniz berjer ve lambader eşliğinde hazırladığınız kitap okuma köşenize ekleyerek üzerine çay ve kahve koyacağınız bir yüzey olarak değerlendirebilirsiniz.

Küçük ama çok yönlü kullanıma açık olan komodin çeşitlerini sadece bu dekorasyon alanlarıyla da sınırlandırmayın! Örneğin, mutfağınızın bir köşesinde üzerine tost makinesi veya robot gibi küçük ev aletlerinizi ekleyerek tezgahınızdan alan tasarrufu yapabilirsiniz. Banyolarınızda üzerine kokulu çiçekler ve mumlar koyarak kombin yapabilir; kapaklı kısımlarından ise tuvalet kağıdı, el havlusu, sabun, duş jeli gibi banyo malzemelerinizi depolamak için faydalanabilirsiniz.

Özgün tasarım anlayışını kendine ilke edinen Engince Mobilya, birbirinden farklı komodin seçeneklerini en cazip fiyat seçenekleriyle beğeniye sunarak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. Bütçe dostu komodin fiyatları üzerinden satışa sunulan tasarımları inceleyerek, zevkinize uygun modeli hemen sipariş edebilir, yaşam alanlarınıza uygun kullanışlı dekorasyon fikirlerini hayata geçirebilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar