Köşe Koltuk Nasıl Kullanılır?

Köşe koltuk takımları kurtarıcı koltuk takımlarıdır. Her tarzda üretildikleri için dekorasyon tarzınız ne olursa olsun, aradığınız modeli kolayca bulabilirsiniz. Her ev tipine de uyum sağladığı için yaşam alanlarınıza kolayca dahil edebilir, şık ve ferah bir hava katabilirsiniz. Geniş ya da dar mutfağınıza ve salonunuza alacağınız köşe koltuk takımlarıyla yaşam alanlarınıza konforu kolaylıkla getirebilirsiniz. Mutfağınıza alacağınız takımı mümkün olduğunca yerden tasarruf edecek şekilde yerleştirip kullanabilir, salonunuza alacağınız takımın minimum alanlarda bile maksimum faydasını görebilir, kendinize ve sevdiklerinize hoş bir karşılama yapabilirsiniz. Klasik ya da rustik, minimalist ya da modernist… Siz tarzınıza karar verin, biz sizin için l koltuklar nasıl kullanılır, birkaç ipucu verelim.

Mutfağınızla Bütünleşecek Köşe Koltuk Dekorasyon Önerileri

Mutfağınız için tercih edeceğiniz köşe koltuk modelleri ile mutfağınıza konforu getirebilir, daha fazla oturma alanı açarak aileniz ve dostlarınızla keyifli anlarınızı doyasıya yaşayabilirsiniz. Köşe koltuk takımı almadan önce mutfağınızın ölçüsünü mutlaka almalısınız. Zira mağaza ortamında küçük gibi görünen koltuklar, evinizde gözünüze büyük gelebilir ve bu durumda moraliniz bozulabilir. Mobilyanın konforlu ve kaliteli olmasını da göz önünde bulundurmalısınız. Sonuçta mutfakta vakit geçirmeyi seven insanlarız.

Mutfağınıza alacağınız köşe koltuk takımının kolay temizlenebilir malzemelerden ve kumaşlardan yapılıp yapılmadığına dikkat etmelisiniz. Leke tutan ve temizliği zor olan kumaşlardan kaçınmalısınız. Ayrıca mutfak köşe takımının masasını ahşaptan seçerseniz, çizilme derdi olmadığı için cam masalara göre daha uzun süre kullanabilirsiniz. Renk olarak, mutfak dolaplarınızla uyum olacak renkte bir model seçebilir ya da beyaz bir rengi seçerek ferah ve temiz bir atmosfer oluşturabilir, ahşabın doğal dokusu ile mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz. Nötr gri renginde köşe takımı alabilir, mutfağınızdaki diğer sıcak renk tonları ile modern ve sıcak bir hava elde edebilirsiniz. Seçeceğiniz renk de tamamen tarzınıza ve zevkinize bağlı!

Dar alanlar için oldukça kurtarıcı olan köşe koltuk takımları, yaşam alanlarınızda tasarruf etmenizi sağlıyor, ferah ve şık bir mekana sahip olmanızı da kolaylaştırıyor. Köşe koltuk takımı alırken dar alanınızdan daha fazla tasarruf edebilmek için duvara monte edilebilen modellerden yararlanabilir veya çekmeceli ya da sandıklı modelleri seçebilir, mutfağınızda bulunan fazla eşyaları kolayca depolayabilirsiniz. Mutfağınızın yeterince büyük olduğunu düşünüyorsanız, tarzınızla uyumlu büyük bir köşe koltuk takımı alabilir ve sarkıt aydınlatma modelleri ile şık bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Pencere önünde yeterince yer varsa, köşe takımınızı pencere kenarına gün ışığını kesmeyecek şekilde konumlandırabilir, vaktinizi konforlu bir şekilde mutfağınızda geçirebilirsiniz. Ya da duvar hizasına sıfır olacak şekilde konumlandırabilir, derinlik katmak isterseniz bir tablo ya da küçük evlerin bir numaralı dostu olan dekoratif ayna modellerinden dilediğinizi seçerek aksesuar olarak kullanabilir ve göz alıcı bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Köşe Koltuklar ile Salonunuza Rahatlığı ve Şıklığı Getirin

Küçük salona sahip iseniz, koltuk takımını içinizi ferahlatacak, odanızı aydınlatacak renklerden seçebilirsiniz. Dilerseniz küçük yastıkları koltuğunuzun rengine zıt olacak renklerden seçebilir ya da takımınızı koltuk şalları ile süsleyebilir, yaşam alanınıza göz alıcı bir atmosfer katabilirsiniz. Örneğin, yeşil bir köşe takımında sarı kırlentler kullanarak iki zıt rengin uyumunu yakalayabilir, salon dekorasyonunuza yeniliği getirebilirsiniz.

Küçük bir mekana sahip iseniz gösterişli bir köşe koltuğu yerine minimal bir köşe takımı seçebilir ve koltuğunuzu duvardan 20 cm uzakta olacak şekilde konumlandırabilirsiniz. Daha büyük bir alana sahip iseniz, koltuğunuzu duvara yakın konumlandırmak yerine mekanın ortasına taşıyabilir, koltuğunuz ile uyumlu bir halı seçiminde bulunabilir, orta sehpalar ile bütünlük oluşturabilir, mekana şık ve sıra dışı bir atmosfer katabilirsiniz.

Alacağınız koltuğun size sunduğu fonksiyonel özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Örneğin, yatak olarak kullanılabilen bir köşe takımı ile fazladan konaklama alanına sahip olabilir, baza olarak kullanılabilen bir takım sayesinde fazla eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Üstelik bazı köşe koltuk takımları telefon şarj etme mekanizması ile teknolojiye uyum sağlıyor. Hem rahat hem şık kullanımıyla konforu evinize getiriyor.

Siz de bütçenize uygun köşe koltuk fiyatları ile birbirinden tarz köşe koltuk modellerine ulaşmak için Engince Mobilya’ya göz atabilir ve markanın güvencesiyle bütçenize uygun l koltuk fiyatları ile tanışabilir, hem işlevsel hem de farklı model ve renklerden dilediğinizi seçebilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar