Küçük Yaşam Alanları için Yataklı Koltuk Modelleri

Evlerimiz ne kadar küçükmüş! Bir çoklarımızın hayatında dışarıda yemek yemek, parkta zaman geçirmek gibi alışkanlıklar değişti; yatak odamızda spor yapıyor, bilgisayar başında sosyalleşiyor ve evde daha geniş bir hareket alanına ihtiyaç duyuyoruz. Sizin yaşamınızda da evde her zamankinden daha çok zaman geçirdiğiniz bir dönem başladıysa; birdenbire, evinizin ne kadar küçük olduğunu fark edebilirsiniz. Ama tasalanmayın, küçük dekorasyon mucizeleri ile evleri genişletmek mümkün! Ev içinde mekanları genişletmenin en önemli sırrı, dekorasyonda çok işlevli mobilyalara yer vermektir. Tasarımcılar gizli çekmeceleri ile depolama alanına dönüşen sehpalardan, dolabın içinden çıkan masalara kadar bir çok yaratıcı fikir geliştiriyorlar. Ve çok işlevli mobilya deyince akıllara ilk gelen yataklı koltuk oluyor.

Yatak Olabilen Koltuklar Vazgeçilmezimiz

Kuşkusuz yatak, her evin en temel mobilyası. O yüzden yatağa işlev katabilmek, evi genişletmede önemli bir adım. Gerektiğinde yatak olabilen koltuk üretmek ise aslında hiç de yeni bir fikir değil; tasarımcılar, uzun süredir kullanıcıların hizmetine çeşit çeşit yataklı koltuk modelleri sunuyorlar. Geleneksel kırsal yaşamda hem oturma hem yatma amaçlı kullanılan sedirler, şehirlerde yerini divanlara bırakırken; zamanla “çekyat” denilen tek parça mobilyalar, gündüz oturma odası, gece yatak odası haline dönüşen odaların vazgeçilmez ögesi haline geldi. Tüm bunlar, günümüzde görünümü çok daha modern, hafif ve kullanımı kolay ürünler üretilip kullanıcıların hizmetine sunulması için ilham verdi. Modern evlerde ikili yataklı koltuk veya üçlü yataklı koltuk, en dar ve küçük mekanları bile kullanışlı yaşama alanlarına dönüştürmede yardımcı oluyor. Gündüzleri koltuk, gece vakti ise yatılı misafirlerimiz için yatak olan bu mobilyalar pek çok küçük ev için kurtarıcı bir çözüm.

Misafirleriniz Umduğundan Fazlasını Buluyor

Misafirperverliği ile övünen bir toplumda yaşıyoruz. Modern yaşamda eski devirlerdeki uzun kalmalı misafirlikler sık sık yaşanmıyor olsa da yatılı kalmaya gelecek dost ve akrabaların ne zaman kapıyı çalacağı belli olmaz. Bir ev sahibi için misafirine sofralar kurup ağırlamak kadar yatılı misafirinin uyku konforuna özen göstermek de önemli. Ancak hepimizin evinde misafir odası olarak ayrılacak ayrı bir odası bulunmuyor. Fazladan bir odası olanlarımız onu çalışma odası, kütüphane, giyinme odası ihtiyaçları için kullanmayı tercih ediyor. Peki misafirler nerede uyuyacak? Misafirlerimizin evimizde rahat bir uyku çekebilmesi için sevdiklerimiz kapıyı çalmadan önce bu soruyu kendimize sorup, uyku mekanı ile ilgili pratik çözümleri geliştirmekte fayda var.

Daracık apartman dairelerine sıkıştığımız kent yaşamında, bir eve konuk olanlar bir kanepeye kıvrılarak uyuyacaklarını düşünebilir, halbuki bir yataklı koltuk sayesinde, salonun ya da oturma odasının baş köşesindeki koltuğu konuklarımızın rahatça uzanabilecekleri bir yatağa dönüştürerek onlara umduklarından fazlasını verebiliriz.

Ev Halkının Yataklı Koltukta TV Keyfi

Yataklı koltuk sadece misafirler için değil, ev halkını şımartmak için de iyi bir araç. Daracık evlerimizde, hemen hepimiz oturma odalarımızı, baş köşesinde televizyon, karşısına evin büyüklüğüne göre ikili, üçlü koltuk yerleştirerek döşüyoruz. Yataklı koltuklar, sevdiğimiz filmi, televizyon dizisini yatarak seyretme imkanı veren bir televizyon koltuğu işlevi de yüklenerek küçük bir mekana değme sinema salonlarında olmayan bir konforu taşıyabilir.

Nelere Dikkat Etmeli?

İster TV keyfi, isterseniz misafir veya arkadaşlarınız için ekstra yatak ihtiyacı için olsun, yataklı koltuk edinmeden önce oturumun rahatlığı, kolay açılır kapanır yatak mekanizması olup olmadığına kontrol etmeniz önemlidir. Özellikle küçük çocuklu aileler için silinebilir ve kolay temizlenebilir kumaşla kaplı olması seçim yaparken göz önüne alınacak bir başka önemli kriter. Yataklı koltuk fiyatları, mobilyanın kaç kişilik olduğu, kullanılan mekanizma, kumaş gibi özelliklere göre farklılık gösterirken ihtiyacınız ve bütçenize en uygun kaliteli modelleri Engince web sitesinde inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar