Eve Tablo Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir evin karakterini ve o evde yaşayanların enerjisini belirleyen en önemli aksesuarlar, tablolardır. Tablo modelleri, yeni bir dekorasyon hazırlığında ya da hazır bir dekorasyona dahil edilebilen aksesuarlardır. Resmedilen bir manzara, doğa, insan ya da hayvan figürlerinin yer aldığı tablo fiyatları, çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Bir sanatçının elinden çıkmış, orijinal tablo fiyatlarında ciddi artışlar meydana gelse de daha az takip edilen bir sanatçının tablolarını daha uygun fiyatlara bulabilme olasılığı yüksektir. Önemli olan evinize uygun bir parça ise aksesuar mağazalarından sizlere hitap eden bir tablo bulmanız da mümküdür. Dekorasyonun hangi noktasında olursanız olun, evinizin dizaynına göre pek çok tablo modeline kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Belki de bu sebepten dolayı hemen hemen her evin duvarında bir tablo görmek mümkün hale gelmektedir ancak hızlı şekilde tercih edilen tablolar, bir anda evinizin ahengini bozmaya yetebilir. “Tablo seçerken nelere dikkat edilmeli?” sorusu da bu noktada önem kazanıyor. Siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız işin püf noktalarını içeriğimizden devamında bulabilirsiniz.

 

Duvar Boyutunu Göz Önünde Bulundurun!

Tabloların kullanım alanı çok geniştir. Evin salonunda, oturma odasında, antrede ve yatak odasında rahatlıkla yer verilebilen aksesuarlardır. Eve tablo seçerken dikkat edilecek ilk kural, kullanılacak duvarın boyutlarıdır. En çok yapılan hata ise küçük duvarlara büyük tablo tercih etmektir. Bu hatayı tekrarlayanlardan biri olmak istemiyorsanız tabloyu yerleştireceğiniz duvarın ölçülerini dikkate alın. Örneğin; geniş bir salonun duvarları için büyük boyutlarda bir tablo seçimi yaparak, dev bir şıklık yaratabilirsiniz. Salonlarda büyük tablo seçimi, diğer alanlara göre daha kolay hayata geçirilir ancak bir yatak odası dekorasyonundan bahsedecek olursak, orta boy bir tablo tercihi yeterli olabilir. Tabloya hangi alanda yer verirseniz verin, duvar boyutunu asla göz ardı etmeyin.

 

Renk Seçimi İle Büyük Bir Etki Yaratın!

Tablo seçimi nasıl olmalı”? sorusunun en önemli cevaplarından biri renklerdir. Evin tarzını belirleyen renkler, aksesuarlar ile birleştiğinde güzel bir ahenk ortaya çıkabiliyor. Mobilyalarınızdan ve duvar renginizden farklı, baskın tonlara sahip bir tablo seçimi yapabilirsiniz. Böyle bir seçim, tabloyu yıldız bir parça ve dolayısı ile odak noktası haline getirebilir. Bu durumun olumsuz tarafları da var elbette. Renkleri ile ortamdaki dikkat çeken ilk nokta tablonuz olursa mobilyalarınızın şıklığı geri planda kalabilir. Tek alternatif bu değil. Nötr renklerin kullanıldığı bir tablo da büyük bir etki yaratabilir. Siz sadece nasıl bir görünüm istediğinize karar verin.

Eve tablo seçmek, dünyanın en kolay eylemi gibi görünebilir. Sanatsal ve görsel açıdan sadece zevklerimizin yeterli olacağını düşünebiliriz. Bu hataya düşmemek adına, tabloya yer vereceğiniz alanı mutlaka iyi değerlendirin. Bu süreci hem hızlı hem de en doğru şekilde yönetmek için Engince Mobilya’nın birer yıldız parçalar olan birbirinden şık tablolarını tercih edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar