Minimalist Salon Dekorasyonu Püf Noktaları

Salonunuzda daha fazla konfora ve daha fazla sadeliğe yer vermek istiyorsanız minimalizmin etkilerini evinize taşıyabilirsiniz. Yoğun iş günlerinden bir anda sıyrılabileceğiniz, enerjinizi tazeleyebileceğiniz minimalist salon dizaynı ile yaşam kalitenizi büyük oranda arttırın. Minimalist bir dekorasyonda dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Eğer bu fikirden yola çıkarak salonunuzda radikal bir değişim gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız sadece birkaç adımda konfor anlayışınıza yeni bir boyut kazandırabilirsiniz.

Fazla Eşyalarınızdan Kurtulun!

Minimalist salon dekorasyonunda en belirgin ve hiç değişmeyen ilk kural, az eşya ile ferah bir ortam yaratmaktır. Öncelikle salonunuzda kalabalık bir görünüme neden olan tüm eşyalardan ve mobilyalardan kurtulun. Üstelik çok fazla aksesuarlar da buna dahildir. Bu süreçte salonunuzda olmasını istediğiniz mobilyalar ve eşyaları not edin. İyi bir plan ve program yaparak harekete geçmek, sonuçtan mutluluk duyacağınız bir düzenleme gerçekleştirmenize olanak sağlayacaktır.

Ferah Bir Dekorasyon İçin Açık Renklerden Destek Alın!

Minimalist salon dizayn edilirken, açık renklerin gücünden yararlanın. Gün ışığının kolayca içeri girmesini sağlayan ince ve beyaz perdeler, bej tonlarında bir duvar rengi ve yine açık tonlarda döşenmiş bir zemin, yaşam alanınızda gözle görülür bir aydınlık elde etmenizi kolaylaştırır. Bir koltuk takımı yerine, salon ölçülerinize uygun bir köşe koltuk tercihinde bulunabilirsiniz. Köşe koltuklar, son yıllarda farklı fonksiyonel özellikler sayesinde büyük bir kitlenin ilk tercih ettiği mobilyalar arasına girmeyi başardı. Köşe koltuğunuzun kumaşını açık tonlarda tercih etmek, duvarların ve perdenin etkisi ile aradığınız huzurlu ortama kavuşmanızı sağlayacak. Diğer yandan, mobilyanızda pastel tonlarını kullanmanız da mümkündür. Eğer kış mevsimine denk gelen bir dekorasyon söz konusu ise mevsimin romantizmini sıcak kahve tonların yer aldığı bir koltuk takımı ile yansıtabilirsiniz. Köşe koltukların pek çok modelinde uzanabileceğiniz ekstra modüler parçalar yer alıyor. Ayrıca yataklı mekanizmalı modeller ile ekstra bir uyku alanı sizlerin olabilir. Köşe koltuğun hemen yanında küçük bir orta sehpaya yer verebilirsiniz. Zemini tamamen kaplamayacak minimal bir halı, dekorasyonunuzun genel görünümünü destekleyerek ortamı kusursuz hale getirecektir. Halıda ise desenli modellerden uzak durmak, düz ve pastel bir renge yer vermek önceliğiniz olsun.

Minik Zıt Renkler İle Güzel Bir Kontrast Oluşturun!

Minimalist salon dekorasyonu için açık renklerin gücünden yararlanın ancak zıt renklerin etkisini de görmezden gelmeyin. Minimalizm akımınının en temel renkleri açık tonlar olsa da küçük aksesuarlarınızda ya da eşyalarınızda fazla kullanmamak şartı ile zıt renklere yer verin. Örneğin; açık tonlardaki koltuk takımınız için birkaç renkli kırlent ya da geniş bir salonunuz varsa salonun bir duvarında renkli bir kanvas tabloya yer verebilirsiniz.

Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Aydınlatma ve avize seçimi, minimalist ev dekorasyonunuz ile uyum içinde olmalıdır. Büyük ve şık avize modellerinin yansıttığı keskin bir aydınlatma, minimalist dekorasyonlar için uygun bir seçenek olmayacaktır. Küçük bir avize ya da avize yerine led ampüllelerin yer aldığı tavan aydınlatmasından yararlanmak ise en doğru tercih olacaktır. Arka aydınlatmalar, bu tarz salon dizaynları için en ideal seçimler arasındadır. Örneğin, duvarda kullandığınız tablonun arkasında led aydınlatma kullanarak ortama derinlik kazandırabilir, dekorasyonunuzun odak noktasını günün belli saatlerinde değiştirebilirsiniz.
Minimalist salon dizaynı, yeterince az eşyanın olması demek değil, gereksiz fazla eşyaları çıkarmaktır ve daha işlevsel mobilyalara yer vermektir. Hayatınızı basitleştirebileceğiniz, konforlu bir alana sahip olabileceğiniz, özellikle alandan bol miktarda tasarruf edebileceğiniz minimalist salon dekorasyonu için hazırlıklıklara hemen başlayın!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar