Modern Bir Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bir yandan sadeliği ve zarafeti evinize yansıtırken, diğer yandan küçük şık detaylar ile dekorasyonunuzu tamamlamak ister misiniz? Zarif tasarımların yer aldığı mobilyalar ile evinizi baştan yaratın. Üstelik birbirinden güzel mobilyaları, dekorasyonunuzda şık izler bırakacak aksesuarlar ile tamamlamanın keyfini çıkarın. Modern ev dekorasyonu nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı herkese göre değişiklik gösterse de belli noktalara dikkat ederek ortaya göz dolduran bir yaşam alanı çıkarabilirsiniz.

Fonksiyonel Mobilyalar İle Alanı Doğru Kullanın!

“Ev dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusunun ilk cevabı, fonksiyonel mobilyalarda saklı. İşlevselliğin arttırıldığı koltuk takımları ile salonunuzda minimalist bir dekorasyon gerçekleştirirken, diğer yandan konfor seviyenizi bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Günümüzde pek çok oturma grubu hem konfor açısından hem de farklı mekanizmaların kullanımı ile birlikte zenginleştirilmiş durumdadır. Sırt ve ayak mekanizmaların yer aldığı mobilyalar ile rahat bir oturum sağlayabilir, koltuk takımınızda tercih ettiğiniz tasarım, renk ve kumaş seçimi ile dekorasyonunuzu kusursuz hale getirebilirsiniz. Son yıllarda oturma grupları, teknolojik özellikler ile tamamlanıyor. Bluetooth ve ses sisteminin yer aldığı oturma grupları ile teknolojiden uzak kalmadan minimalist ve modern bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Eğer modern ev dekorasyonunuzda fazla eşyaya yer vermek istemiyorsanız en ideal mobilyalardan biri, köşe koltuk takımları olacaktır. Ergonomik tasarımların yer aldığı köşe koltuklar, farklı modüler parçaları sayesinde her salona ve oturma odasına uyum sağlamaktadır. L koltuk seçiminizi yaparken, takım içeriğinde modüler parçaları arttırabilme ya da azatabilme şansınız da bulunuyor.

Doğru Aksesuar Kullanımı

Eğer modern dekorasyon gerçekleştirirken, minimalist bir yaşam tarzını evinize yansıtmak istiyorsanız sadelik, rotanız olsun. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ilk nokta, evin genelinde açık tonlara yer vererek ferah bir görünüm sağlamaktır. Aksesuar kullanımı ise sadeliğin ön planda olduğu evinize farklı renkler dahil ederek iyi bir kontrast oluşturmanızı sağlayacaktır. Peki, aksesuar kullanımı için en doğru noktalar nelerdir? Bu sorunun cevabı, evin her bölümü için değişmektedir. Salon aksesuarlarınızı yerleştirebileceğiniz en ideal alanlar; duvarlar, tv ünitesi ve orta sehpa olacaktır. Duvarınızda kanvas bir tabloya yer verebilirken, tv ünitesi üzerinde minimal ve renkli biblolara yer açabilirsiniz. Antre girişinizi şık bir dresuar ile tamamlayabilir ya da giriş için şık bir duvar aynası yeterli olabilir. Bu tamamen evinizin genel dokusu ile hareket edebileceğiniz bir noktadır. Yatak odaları için son yıllarda en çok tercih edilen aksesuarlar ise kırlentler oldu. Genellikle salon dekorasyonunda yer verilen kırlentler, farklı formları ve renkleri ile yatak odalarındaki yerini aldı. Eğer sade mobilyalar ile dekore ettiğiniz yatak odanıza yeni renkler dahil etmek istiyorsanız en ideal seçim kırlentler olacaktır. Yatak odanızda ekstra bir dinlenme alanı hayal ediyorsanız ve odanız yeterince büyük ise renkli bir tekli koltuğa yer açabilirsiniz. Odalar için kullanılacak aksesuarlar arasında; şık bir ayna, duvar rafı, sanatsal bir tablo bulunmaktadır. Odanızın tarzına göre en doğru aksesuar seçimini yapmakta özgürsünüz.

Antrelerde Net Çizgiler

Sade ve modern bir ev, yine aynı düzeyde sade bir antreyi hak eder. Net çizgiler ile düzenleyeceğiniz bir antre ile ev dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Evin girişi ve tüm odaların bağlantı noktası olan antreler, ne kadar sade olursa bir o kadar aydınlık ve ferah bir görünüm kazanır. Eğer antreniz normalden büyük ise giriş kapısına yakın, renkli bir tekli koltuk ile alanı hareketlendirebilirsiniz. Dresuar ve ayna kullanımı, bu alan için yeterli aksesuarlar olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar