Modern Dokunuşlarla Çalışma Odası Dekorasyonu

Freelance olarak adlandırılan evden çalışma modeli, son zamanların en popüler seçimleri arasındaki yerini gittikçe güçlendiriliyor. Bu çalışma modeline geçenler hem zamandan tasarruf ediyor hem de çalışma saatlerini kendilerine en uygun şekilde düzenleyebiliyor. Siz de modern çağa ayak uyudurup, çalışma hayatınızı eve taşıyanlardansanız evinizde verimli bir çalışma odası hazırlamaya ne dersiniz? Vaktinizi en verimli şekilde kullanacağınız, dikkatinizin hiç dağılmayacağı modern bir çalışma odası dekorasyonu için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı iyi belirlediğiniz, motivasyonunuzu her an maksimumda tutabileceğiniz bir çalışma odası dekorasyonunda olmazsa olmaz birkaç noktaya göz atarak, bu keyifli süreç için start verebilirsiniz.

Fonksiyonel Çalışma Masaları

Söz konusu modern çalışma odası olduğunda, tüm mobilyaların hem tasarım hem de işlevsellik açısından kullanıcıya hitap ediyor olması gerekir. Odanız büyük ya da küçük olsun hiç fark etmez, geniş fonksiyonel özellikleri bir arada kullanabileceğiniz oldukça rahat bir çalışma masası sayesinde verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Çalışma odanızı sürekli düzenli tutmak konusunda biraz zorlanabilirsiniz. Özellikle yoğun iş saatlerinde kalem ve not defteri gibi pek çok kırtasiye ürünü ile ortalığı biraz dağıtma ihtimaliniz her zaman bulunuyor. Çekmece, kapaklı bölme ve rafların yer aldığı geniş bir çalışma masası ile çalışma alanınızda iyi bir düzen oluşturabilirsiniz.

Maksimum Konfor: Sandalye Seçimi

Rahatsız bir ortamda, verimli çalışmaktan söz edilemez. Masanız için tercih ettiğiniz sandalye, çalışma sürenizi büyük oranda arttıran ya da azaltan en önemli faktördür. Modern çalışma odası dizaynı gerçekleştirirken, oturum ve sırt açısından beklediğiniz konforu sizlere sunan tasarımlara sahip bir sandalye seçimi yapabilirsiniz. Ayrıca sandalyenin fonksiyonel olması, çalışma esnasında daha rahat hareket etmenizi kolaylaştıracaktır. Örneğin; döner sandalye seçimi yapabilir ya da yüksekliğini ayarlayabileceğiniz bir modeli tercih edebilirsiniz.

Ekstra Bir Dinlenme Alanı

Çalışma odanızda ekstra bir dinlenme köşesi düzenlemesine giderek, zaman zaman kendinize vakit ayırabilirsiniz. Odanızı açık renk mobilyalar ile düzenlediyseniz hardal renkli bir berjer, çalışma alanınıza güzel bir enerji dahil edebilir. Berjerin işlevsel özelliklere sahip olması, dinlenirken konforunuzu ikiye katlayacaktır. Ayak ve sırt mekanizmaların yer aldığı bir tekli koltuk tercihinde bulunarak çalışma odası dekorasyonunuzu bambaşka bir görünüme bürüyebilir.

Kitaplıklar İle Gelen Düzenli Bir Ortam

Bir çalışma odasının olmazsa olmaz mobilyaları arasında kitaplıklar bulunuyor. Kullandığınız defter, kitap ve çalışma dosyalarınızı düzenli bir şekilde muhafaza edebileceğiniz kitaplıklar ile çalışma alanınızı düzenli hale getirebilirsiniz. Eğer kitaplık için bir alan yok ise en iyi alternatiflerden biri duvar raflarıdır. Duvara monte edilen birkaç raf ile kitaplarınıza ve çalışma dosyalarınıza yer açabilirsiniz.

Aydınlatma Tercihi

Aydınlatma, her evin dekroasyonu için önemli bir noktada bulunuyor. Konu çalışma odası olduğunda, aydınlatmanın da bir o kadar önemi artıyor. Daha rahat ve tam konsantre bir çalışma süreci için kullanacağınız aydınlatmayı özenle seçmelisiniz. Eğer bilgisayar üzerinde bir çalışma süreciniz varsa göz yormayan ve dikkat dağıtmayan bir aydınlatma tercihinde bulunmanız, ideal bir seçim olacaktır. Gündüz saatlerinde gerçekleştirdiğiniz bir çalışma programınız varsa çalışma odası dekorasyonunuzu gün ışığından maksimum yararlanacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Odanızdaki perde ve duvar rengini açık tonlarda tercih ederek, gün ışığının içeriye daha kolay girmesini sağlayabilirsiniz. Sağlıklı bir çalışma odası, uzun süre konforlu ve maksimum performans ile çalışmanıza olanak sağlar. Eğer gece saatlerinde çalışma düzenini seviyorsanız gözlerinizi yormayacağınız ve yumuşak renk yansıtan masa lambalarından yararlanabilir ya da duvardan yansıyan ışık kaynaklarından faydalanabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar