Modern Bir Yatak Odasında Düzen Nasıl Olmalı?

Yatak odası dekorasyonu gerçekleştirirken, evin diğer bölümlerine göre daha rahat hareket eder ve tarzımızı daha fazla yansıtma şansı buluruz. Hatta sevdiğimiz pek çok renge ve aksesuara aynı anda yer vererek, özgürleştiğimizi hissederiz. Aradan biraz zaman geçtiğinde ise oda dekorasyonundan doğan bir karmaşa ile karşı karşıya kalmak kaçınılmaz olur. Siz de bu dertten muzdaripseniz gelin hep birlikte modern yatak odası dekorasyonu için birbirinden farklı fikirleri gözden geçirelim.

Oda Ölçülerine Uygun Mobilya Seçimi

Her mobilya için geçerli olan orta bir nokta var. Mağazada beğendiğimiz tüm mobilyalar, gözümüze normalden küçük görünür. İşin gerçek yüzü ise mobilyanın eve gelmesi ile ortaya çıkar. Mağazalarda ev konsepti ile sunulan mobilyalar, yan yana durduğu için küçük görünmesi normal bir durumdur. Bir yatak odası düzeni nasıl olmalı? sorusunun en önemli cevaplarından ilki ise tahmin edebileceğiniz gibi tercih edilen mobilyanın ölçülerini, oda büyüklüğüne göre tercih etmek olacaktır. Eğer odanızda yeni bir yatak odası takımı görmek istiyorsanız alışveriş sırasında oda ölçülerinizi mutlaka alın. Odanın büyüklüğüne göre yapılan tercihler, uzun vadede kullanımınıza uygun mobilyalara sahip olmanızı sağlar. Bir yatak odası düzeninin değişmeyen kuralları vardır. Karyolayı hangi yönde kullanırsanız kullanın, baş ucunun iki yanına komodin sığdırabilecek bir alan olması gerekiyor. Eğer küçük bir oda söz konusu ise pek çok yatak odası takımında yer alan parçaları değiştirme şansınız bulunuyor. Bu durumda komodin yerine şifonyer tercihi yapmak, ideal bir karar olacaktır. Modern yatak odası dekorasyonlarının ortak noktası, fazladan hiçbir eşyaya ya da mobilyaya yer vermemektir. Peki, yatak odası takımında bench ve puf kullanımı gerekli mi? Bench ve puflar, özellikle dekorasyon açısından şık parçalar olsa da dar bir oda için yanlış bir seçim olabilir. Yeterince geniş odalar için de bir o kadar göz dolduran detaylar haline gelir. Bench modellerinin modern yatak odasındaki yeri hiç değişmez. Genel olarak yatak ayak ucunda kullanılır ve özellikle sandıklı modelleri ile odadaki fazla eşyalar için iyi bir depolama alanı olur. İşin en güzel tarafı ise dışarı çıkmak için hazırlandığınızda en büyük yardımcınız haline gelir. Genel ev dekorasyonlarında değişmeyen önemli kurallardan biri de ayna kullanımıdır. Yatak odasında kullanılacak aynalar, doğru alanda sergilendiğinde odadaki uyum kusursuz hale gelir. Eğer odanızda şifonyer bulunuyorsa şifonyerin üzerine yakışacak bir ayna modeli tercih edebilirsiniz.

Küçük Odalar İçin Gardırop Tercihi

Söz konusu modern yatak odası dekorasyonu olunca, en zorlayıcı durumlardan biri küçük odalara sahip olmaktır. Eğer bu durumdan siz de muzdaripseniz odanızda yer vereceğiniz takımın gardırobunu bu duruma göre tercih etmelisiniz. Alandan daha fazla tasarruf etmek için sürgülü kapaklı bir dolap, en ideal seçimlerden biridir. Ayrıca dolap kapaklarında ayna detayının yer aldığı tasarımlar, küçük odalar için en büyük kurtarıcılar arasındadır. Böyle bir seçim, gün ışığını odanıza daha iyi yansıtacak ve ortamı olduğundan daha büyük gösterecektir.

Yatak Odasında Aksesuar Kullanımı

Aksesuarlar, bir kadının kostümünü tamamlayan şık takılar gibidir. Evimizin de en büyük tamamlayıcıları ve adeta kullanıldığı alanı özel kılmayı başaran ürünlerdir ancak doğru bir kullanım ile bu mümkün olabilmektedir. Yatak odasında yer vereceğiniz aksesuarlar, özel ve az sayıda olmalıdır. Göz yormayan, sade dekorasyonlara renk katan bir vazo, şifonyerinizi süsleyebilir ya da komodin üst yüzeyinde şık bir abajura veya minimal bir heykele yer açabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar