Modern Evler için Yemek Masası Rehberi

Evinizin en önemli merkezini yemek masaları oluşturur. Aileniz ve arkadaşlarınız ile hayatınızın özel anlarını paylaşırsınız. Günlük yemekler, partiler, akşam yemekleri ya da aile oyun geceleri… Evinizde vakit geçirmekten keyif alacağınız alanların en önemli temsilcisi yemek masası oluyor. Bu yüzden nasıl bir seçim yapılacağı da oldukça önem arz ediyor. Modern bir yemek odası oluşturmak istiyorsunuz ancak sonsuz tasarım ve boyutlarda üretilen yemek masası seçimleri arasından hangisini seçeceğinize karar vermekte zorlanıyor musunuz? Sizin için hazırladığımız yönergeleri okuyarak aklınızdaki sorulara gerekli cevapları bulabilir ve sevdiklerinizi bir araya getirecek ve her bir adımda modern esintiyi hissedebileceğiniz muhteşem yemek masası modellerine ulaşabilirsiniz.

Sadelik Tutkusunu Odanızda Hissedin

Sadeliği şıklıkla taçlandıran modern dekorasyon, dekorasyon trendlerini uygulama konusunda özgürlük sunuyor. Öncelikle odanızın görünümünü ve işlevini geliştirmek için odanızdaki boyut ve alan arasındaki dengeyi bulmanız önemli. Yemek masasını salonunuza mı mutfağınıza mı yoksa ayrı bir odaya mı yerleştireceğinize karar vermelisiniz ve ölçeklendirmeyi buna göre yapmalısınız. Alanınız dar ise yalnızca masanın şıklığına değil minimal ve pratik kullanımına da bakmalısınız ve odanın işlevine uygun bir masa tercihinde bulunmalısınız. Modern bir yemek odası için fazla eşyaya ihtiyacınız yok. “Azı karar çoğu zarar” felsefesini düşünerek mobilya seçiminde bulunmalısınız. Yemek masası, sandalyeler ve konsol modern dekorasyon oluşturabilmeniz için yeterli oluyor. Modern dekorasyonun olmazsa olmazlarından birisi de avizeler. Masanıza doğru inen bir sarkıt avize kullanarak modern dekorasyonda son dokunuşu yapabilirsiniz. Duvarınıza geometrik formlarda bir ayna asabilir ya da tablo kullanabilirsiniz ancak detaylı çerçevelerden uzak durmalısınız. Yemek odasına modernlik katmanın bir diğer yolu ise ferahlık verecek bir şeyler koymaktır. Bunun için bitkilerden yardım alabilir ya da masanızı pencere gibi daha aydınlık alanlara yerleştirebilirsiniz.

Geometrik Formlardan İlham Alın

Modern dekorasyonda geometrik formlardaki mobilyalar ve aksesuarlar da oldukça önemli bir öge. Bir odaya modernlik katmanın en basit formülü estetik ve zarif çizgilerin bir araya geldiği modelleri seçmek diyebiliriz. Yemek odası takımını illüstratif veya el çizimi geometrik dokuların olduğu mobilyalardan seçebilirsiniz.

En klasik yemek masası dikdörtgen masalar oluyor. İşlevsellikleri ve formları ile en çok tercih edilen dikdörtgen masalar daha fazla misafir ağırlamaya yardımcı oluyor. Uzun ya da dar her mekana kolaylıkla uyum sağlıyor. Dikdörtgen yemek masaları açık alan konseptlerinde de kullanarak modern ve çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. Yaşam alanınız kare ise kare masaları rahatlıkla alabilirsiniz. Kare masalar girdiği her alana orantı hissi verir. Genellikle boyutları küçük olur. Bu yüzden büyük davetler için uygun görülmez. Mutfağınıza alacağınız kare yemek masası ile kendinize modern bir kahvaltı köşesi oluşturabilir ya da küçük davetlerde bu masaları kullanabilirsiniz.

2021 yemek odası trendlerinden biri yuvarlak yemek masası tasarımları oluyor. Yuvarlak ya da oval yemek masası çeşitleri bulunduğu ortama samimiyeti getirir. Bu yüzden birçok desen ve model arasından dilediğiniz yuvarlak yemek masası tasarımı evlerinize taşıyabilirsiniz. Ayrıca yuvarlak masalar çok yönlülük sunar ve kullanım açısından pratiktirler. Fakat odanızda çok alan kaplayacağı için 4 ya da 6 kişilik masaları tercih etmeniz önemli. Yemek masasını ayrı bir odaya konumlandırmayı düşünüyorsanız ve alanınız yeterli büyüklükteyse geniş aileler için yapılan 10-12 kişilik yuvarlak yemek masalarını tercih edebilirsiniz. Ayrı bir odanız yoksa çok fazla alan kaplamasının önüne geçmek için katlanabilen yuvarlak yemek masası seçiminde de bulunabilirsiniz.

Doğru Malzeme Seçiminde Bulunun

Modern bir yemek masası tercihinde bulunurken malzeme konusunda hangi masayı alacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Malzeme konusunda doğru ya da yanlış seçim yok! Mevcut dekorunuz ile uyum sağlayacak malzemeyi seçmeniz önemli. Modern tasarımda sıklıkla tercih edilen ahşap malzemeyi seçebilirsiniz. Ahşap yemek masası ile odanızı doldurabilir ve masayı odak noktası yapabilirsiniz. Cam masa ile modern ve göze çarpmayan bir dekorasyon oluşturabilir, mekanınızı cama yansıyan ışık sayesinde daha aydınlık gösterebilir ve dekorasyonunuzdaki diğer mobilyaları öne çıkarabilirsiniz. Taş veya taş görünümünde olan yemek masası ile odanıza doğal ve zamansız çekicilik katabilir ve özellikle mermer bir yemek masası ile evinize zamansız yatırım yapabilirsiniz.

Yemek masası fiyatları malzeme farklılığına, masasının boyutuna ve tasarımına göre çeşitlilik gösterebilir. Siz de hem gözünüze hem de cebinize hitap edecek nice yemek masası tasarımları için Engince Mobilya’nın modern yemek masası modellerine göz atabilir ve ihtiyaçlarınıza cevap veren kaliteli masalar ile göz alıcı şıklığı yakalayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar