Modern Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

Özgürleşme, kendi kendine ve arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirme isteği, çocuk oyunlarından uzaklaşma… Evet, çocuğunuz büyüyor, o artık bir genç. Farklılaşan beden ve ruh yapısı, kendisinde ve yaşam alanında değişiklik yapma isteği uyandırıyor. İlgi ve ihtiyaçlarının çocukluğundan farklı olduğunu düşünecek olursak odasının değişmesi de bir ihtiyaç hâline geliyor. Eğer sizin de gençliğe adım atan bir çocuğunuz varsa gelin, modern genç odası tasarımlarının inceliklerine ve 2021 genç odası trendlerine birlikte bakalım.

Genç Odası Tasarımında Her Şeyden Önce Sorun: O Ne İstiyor?

Şu bir gerçek: Kimse bir başkasının kendi adına karar almasından hoşlanmaz. Gençlik çağındaki çocuğunuz da kendisi için genç odası mobilyaları seçilirken fikrinin alınmasını isteyecektir. Bu sebeple onların isteklerini mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Böylece çocuklar kendi seçtikleri genç odası takımı ile kendini daha rahat ve mutlu hissedecektir.

Uzun Vakitler için Aydınlık Bir Ortam Yaratın

Çocuklar, gençliğe yaptıkları yolculukta daha fazla bireysel vakit geçirmek ister. Bu nedenle de sıklıkla odalarına girdiklerini ve hatta odalarından çıkmadıklarını görürüz. Çalışma, kitap okuma, oyun oynama, uyuma gibi birçok aktiviteyi kendi odasında gerçekleştiren gençlerin odalarını da buna uygun olarak tasarlamanız gerekir. Özellikle duvar boyası/kâğıdı ve aydınlatmanın odanın genel havası üzerindeki etkisi büyük. Aydınlatmanın yeterli, duvar renklerinin ferah olması; odasında uzunca vakit geçiren gençlerin konforu ve ruh hâli için oldukça önem taşıyor. 

Yeterli gün ışığı almayan bir genç odasında aydınlatma tercihlerinizi yumuşak tonlu renklerden yana kullanabilirsiniz. Yumuşak ışığın odaklanmayı arttırıcı etkisi, çocuğunuza ders çalıştığı vakitlerde yardımcı olabilir. Ayrıca şunu unutmamalısınız: Ders çalışırken veya kitap okurken ışığın arkadan gelmemesi gerekir. Eğer çalışma masası üzerinde masa lambası kullanılacaksa çocuğunuzun doğrudan yüzüne yansımayacak şekilde ayarlayacağınız yukarıdan gelecek bir ışık, ders çalışırken odaklanmasını kolaylaştıracaktır. Tavan aydınlatması ise ne çok kuvvetli ne de çok kısık olmalı. Bunun için dimmer anahtarlar kullanarak orta seviyede bir aydınlatma gücü elde edebilirsiniz. 

Karar Vermeden Genç Odası Modelleri Sezon Trendlerine Göz Atın

Gençler çağa ve çağın getirdiklerine uyum sağlama konusunda şüphesiz ki bir harikalar. Yeni yılın trendlerini yeni çağın gençlerinin odalarına yansıtmak ise kaçınılmaz. 2021 yılının trendleri arasında yuvarlak hatlı mobilyalar başı çekiyor. Yataklarda, raflarda, aydınlatmalarda, dekoratif objelerde yuvarlak hatlı, kıvrımlı tercihler odaya rahat ve yumuşak bir görünüm katıyor. 

Özellikle tekstil ürünlerinde yumuşak dokulu seçimler de bu senenin dekorasyon trendleri arasında. Yün, kaşmir, kürk, keçe gibi tekstil ürünleri girdiği ortama sıcaklık katması sayesinde genç odasının enerjisini yükseltecektir. Bu görünümü peluş battaniyeler, kilimler ve minderler ile artırabilirsiniz. 

Yeni yılın bir diğer trendi de doğala dönüş. Hem kullanışlı hem uzun ömürlü olması ile ön plana çıkan ahşap mobilyalar aslında her senenin modası. Ancak doğala dönüş sadece dolap, masa, karyola gibi temel mobilyalarda değil; halılarda ve dekoratif öğelerde de kendini göstermeye başlıyor. Özellikle jüt ve keten halılar bu yıl oldukça popüler. Her renk mobilyaya uyum sağlayabilmeleri yönüyle kullanışlı da olan jüt halıları genç odasında değerlendirmek son derece iyi bir fikir gibi görünüyor. Yine aksesuar seçimlerinde de doğal malzemelerden üretilen el yapımı objeler ön plana çıkıyor. Bu noktada ahşap çerçeveler ve aydınlatmalarla birlikte büyük yapraklı ve uzun boylu bitkiler odanın görünümünü tamamlamak için oldukça heyecan verici seçimler olacaktır.

2021 trendlerinden bahsetmişken renklere de değinmek gerekir:. Bu yıl sıcak renk tonları çokça tercih ediliyor. Özellikle zeytin yeşili, yosun yeşili, yanık turuncu ve altın bej gibi sıcak renkleri tekstil ürünlerinde, halılarda veya duvarda kullanmak, çocuğunuzun muhteşem enerjisini daha da artıracaktır.

Siz de tüm bu öneriler ışığında, çocuklarınızın hayallerini süsleyen; tasarımlarında yeni sezon trendlerini barındıran genç odası modellerine göz atmak isterseniz, bütçe dostu genç odası fiyatları ile Engince Mobilya’ya mutlaka uğramalısınız. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar