Oda Büyüklüğüne Göre Koltuk Takımı Seçimi

Oturma odalarının kuşkusuz en önemli parçası, koltuk takımıdır. Oturma odası için olsun ya da salon, doğru kanepeyi seçmeniz için alanınızın boyutunu tahmin etmek yerine ölçmelisiniz. Zira doğru boyutlarda alınan koltuk takımı alanınızın şeklini ve kullanım amacını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alır. Ancak doğru mobilyaya ulaşmak için yine de dikkat etmeniz bazı konular mevcut. Yaşam alanınız için en ideal takıma ulaşmak için neler yapılması gerektiğine dair cevaplanmayı bekleyen sorularınız var ise, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Küçük Alanlara Etkili Çözümler Sunacak Koltuk Takımı Modelleri

Her oda aynı ölçüde yapılmadığından dolayı alanın ölçüsüne ve şekline uyan bir koltuk takımı almak oldukça önemli. Alınan takım mevcut alanı daraltmamalı ya da açık bir alanda amaçsızca yüzmemeli. Oturma odanız küçükse muhtemelen nasıl bir koltuk takımı almalıyım diye düşünüyor olabilirsiniz. Çünkü odanın boyutuna uygun olan bir takımın aynı zamanda rahat ve işlevsel olması da ayrıca dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Koltuk seçiminde bulunurken geniş oturma gruplarından uzak durmalısınız. Daha minimal tarzdaki ve çok fazla detayın bulunmadığı takımlara yönelebilir ya da L koltuk modellerini tercih edebilirsiniz. Oturma odanızdaki işlevselliği artırmak için tek başına dahi konforlu çözümler sunan koltuk takımı modellerine yönelebilirsiniz. Yatak olabilen ya da depolama alanı sunan takımlar yaşam alanınıza işlevsellik katarak misafirlerinize özel ekstra yer açabilir. Küçük odanızı daha kullanışlı bir hale getirmek için raflı ve çekmeceli sehpaları da tercih edebilirsiniz. Dekorasyonda tv ünitenizi raflı modellerden seçerek yenilikçi çözümleri yaşam alanınıza getirebilirsiniz. Rafları kitaplık olarak kullanabilir ya da evinize şıklık katacak aksesuarlarınızı sergileyebilirsiniz.

Büyük Alanlar için Koltuk Takımı Seçimi Nasıl Olmalı?

Küçük yaşam alanları için nasıl ki koltuk seçimi önem arz ediyorsa, büyük yaşam alanlarına uygun koltuk seçimi de bir o kadar önemli oluyor. Odanın boyutuna göre küçük bir takım almak yaşam alanınızın boş bir koridor gibi gözükmesine sebep olabilir. Odanızın genişliğine göre alabileceğiniz koltuk seçenekleri de artar. Yaşam alanlarınızı tekli, ikili ve üçlü koltukların içinde olduğu takımlarla dekore edebilir ya da farklı alternatiflere yönelerek geniş oturma alanı sağlayan gösterişli köşe koltuklara yönelebilirsiniz. Ayrıca tek çeşit büyük mobilyalar alarak ya da farklı koltukları bir araya getirerek zevkinizi ve stilinizi yansıtacak koltuk kombinasyonları yapabilirsiniz. Oturma odanızda doğu renkleri ve birbiriyle uyumlu olacak farklı tarzdaki mobilyaları bir araya getirerek 2021 trendleri arasında yer alan eklektizm dekorasyon stilini yaşam alanınıza taşıyabilirsiniz.

Odanın Büyüklüğüne Göre Koltuk Takımında Hangi Renkleri Tercih Etmelisiniz?

Alanınıza uygun boyutlarda ve güçlü tasarımıyla dekorasyonunuzu tamamlayacak koltuğu bulduğunuzda bir sonraki adımınız rengine karar vermek olabilir. Küçük yaşam alanlarının en büyük sorunlarından birisi karanlık olmalarıdır. Eğer bulunduğunuz yer yeterince ışık da almıyorsa, açık renkli takımlara yönelmek yaşam alanınızın daha aydınlık görünmesini sağlayabilir. Ayrıca gösterişli bir takım almadığınız sürece nötr renklere yönelebilirsiniz. Bej, krem, boz kahverengi ya da gri gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Nötr renkler, dekorasyonunuzda size kolaylık sağlarken zamanla değişen tarzınıza da rahatlıkla ayak uydurabilir. 

2021 mobilya trendlerine baktığımızda soft renkleri ve canlı renkleri görebiliriz. Ayrıca siyah- beyaz tonları oturma odası trendleri arasında yer alıyorken koltuk renginizi 2021 koltuk rengi trendleri arasında yer alan beyazdan yana yapabilirsiniz. Örneğin; siyah, beyaz ve griyi dekorasyonunuzda ana renk olarak kullanabilir, kırlentlerin bazılarında kullanacağınız canlı renklerle bir patlama yapabilirsiniz. Odanızın belirli alanlarına dikkat çekerek odanızı renklendirebilirsiniz. Minimalist tarzın anahtar renklerinden griyi koltuk rengi olarak seçebilirsiniz. Modern ve zarif bir dekorasyon oluşturmak için gül kurusu bir koltuk takımı alabilir ya da hardal sarısı rengini tercih ederek sıcak ve samimi bir oturma odası dekorasyonunun temellerini atabilirsiniz. Lacivert bir koltuk takımı ile büyüleyici ve ferahlatıcı bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. 

Siz de yaşam alanlarınıza uyum sağlayacak ve dekorasyon stilinizi yansıtacak koltuk takımı modelleri için Engince’yi tercih edebilirsiniz. Geniş ürün yelpazesi ile bütçenize hitap eden koltuk takımı fiyatları arasından aradığınız modele kolaylıkla ulaşarak yaşam alanlarınızda yaratıcılığınızı sergileyebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar