Modern ve Minimal Tarz Koltuk Takımları

Kentleşmenin ve çalışma hayatının zorunluluğunun bir sonucu olarak yerini çekirdek ailelere bırakan kırsal kesimin geniş ve kalabalık aile yapısı, ev dekorasyonunda da kendini minimalizm olarak göstermeye başladı. Artık oturma odasında ya da yemek odasında eskisi gibi büyük ve kaba eşyalar yerine minimal ve modern eşyaların trend olması ile beraber ev dekorasyonunda koltuk takımı seçimi de buna göre yönlenmeye başladı. Siz de evinizde modern ve minimal tarz koltuk takımları kullanmaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz; bu yazımız tam size göre!

Minimalist Tasarımlı Modern Koltuk Takımı Modelleri

Minimalizm bir anlamda arındırmak ve ayıklamak demektir. Fazlalıkları ortadan kaldırmak, sadelik ve küçüklüğün modernlikle sentezlenmesiyle oluşan rahat yaşam alanları oluşturmaktır. Bu amaçla oldukça fazla yer kaplayan kaba koltuk modelleri yerine minimal ve modern koltuk takımı modelleri tercih etmektir. Koltuk ve kanepe kollarının kaldırılması ve yerlerine daha minimal kolların veya farklı ikame ürünlerin koyulmasıdır. Yaşam alanından tasarrufu da sağlayan bu işlem, aynı zamanda yemek veya oturma odalarınıza yalın ve elegant bir hava katar. Eskiden kocaman bir şekilde açılarak çok fazla alan işgal eden koltuk takımlarının yerini daha küçük ve sınırlı bir şekilde açılan modern çizgilerle dizayn edilmiş koltuk takımları almasıdır. Kaba ve büyük koltuk ayakları yerini daha küçük ve ince kesimli ayaklara bırakmasıdır.

Minimalist ve Modern Koltuk Renkleri

Eskiden ev dekorasyonunda ve özellikle koltuk takımlarında oldukça geniş yer kaplayan buz mavisi çağla yeşili veya mint yeşili gibi renkler minimalist dekorasyonda artık yerini açık veya koyu olmak üzere iki tür net ayrımlı renge bırakıyor. Beyaz, krem, kemik rengi ve ekru gibi açık renkler ile siyah, gri, nefti ve haki gibi koyu tonlardaki renkler. Bu renkler açık tonların açık tonlarla kombinlenerek kullanılmasının yanında, açık tonlar ile koyu tonların kombinlenmesi şeklinde de kullanılabilir. Yeter ki minimal, sade ve yalın görüntü korunsun. Rengarenk ve karmaşık çok sayıda rengin kullanılması minimalizme uygun bir seçim değildir. Yalınlığın zerafetinin temel alındığı minimalist renkler koltuklarda da ön plana çıkıyor. Krem rengi bir koltuk takımının taba ile kombinlenmesi veya beyaz koltuk takımının siyah koltuk yastıklarıyla kombinlenerek modern ve minimal bir görüntü ortaya çıkarması gibi.

Minimalist Aksesuarlarla Koltukların Uyumu

Minimalist ve modern koltuk takımı kadar bu koltukların oturma odanızdaki diğer eşyalarla kombini de önemlidir. Bu eşyalar minimalizme uygun boyutta ufak tefek ve sade çizgilerden oluşan ve yine minimal renkler içeren eşyalar olmalıdır. Siyah ile beyazın minimalizme damga vuran etkisini kullanarak harika bir minimalist oturma odası dizayn edebilirsiniz örneğin. Beyaz koltuklar, siyah beyaz geometrik desenli bir halı, ortaya ufak beyaz bir puf ve yine açık renk perdeler. Adeta dekorasyon dergilerinden çıkmış bir görsel şölen yaşatan bu modern ve minimalist oturma odasını dizayn etmek düşündüğünüz kadar zor değil.

Minimal ve modern koltuk takımı modellerini ve minimalizmin günlük yaşamdaki yalınlığı hedefleyerek giderek hayatımızda daha fazla yer edinmesini bu yazımızda inceledik. Bu bilgiler ışığında modern ve minimal çizgilerin koltuk takımlarına ve mobilyalara nasıl yansıdığını görmek isterseniz Engince Mobilya’nın yalın ve zarif şıklığı ön plana çıkaran ürünlerini inceleyebilirsiniz. Oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan Engince web sitesini ziyaret ederek en trend minimal ve modern ev dekorasyon ürünlerine göz atabilir ve hemen her bütçeye hitap eden modern koltuk takımı fiyatları ile içiniz rahat bir şekilde alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar