Okuma Köşesi için Berjer Önerileri

Hemen hemen herkesin hayalidir evinde kendine ait bir köşe olması. Kimi oyun köşesi ister, kimi sohbet köşesi, kimi de kitaplarıyla baş başa kalabileceği bir okuma köşesi… Bunun için çok fazla eşyaya ihtiyaç yok aslında. Evinizde ayıracağınız bir köşeyi kendiniz için dekore edebilir ve keyifli bir şekilde istediğiniz kadar zaman geçirebilirsiniz. Çok fazla kullanılmayan bir alan tercih ederseniz kitap okurken rahatsız edilme olasılığınız düşer. Ya da evinizde eşyalarınızı sığdıramadığınız için boş kalan bir alan varsa burayı da kendiniz için özel bir hale getirebilirsiniz. Böylelikle evin kullanılmayan kısmını da değerlendirmiş olursunuz. Tabii bu tip köşelerin olmazsa olmazı berjerler ve onlara eşlik edecek birkaç eşya bulunuyor.

Huzurlu Alanınız için Gerekenler

  • Rahat bir berjer
  • Tüm kitaplarınızın elinizin altında bulunacağı bir kitaplık
  • Çayınızı kahvenizi koymak için sehpa
  • Yeterince aydınlatma sağlayabilmek için lambader ya da abajur
  • Ayaklarınızı uzatabileceğiniz yumuşak bir puf
  • Kitap okurken uyuma ihtimalinize karşılık battaniye ve kırlent
  • Küçük bir halı ya da kilim

Kendinizi Yenileyin

Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde işten yorgun geldiğinizde ya da çok üşüdüğünüzde ertesi güne enerjiniz kalmadığını düşünebilirsiniz. Böyle durumlarda kendi köşenize geçip hem bedenen hem de zihinsel olarak dinlenmeli ve kendinizi tazelemelisiniz. Oluşturacağınız köşede mutlaka bir kitaplığınız olsun. Takip ettiğiniz dergiler, sevdiğiniz kitaplar ve günün gazeteleri, belki de özel anlarınızı yazdığınız günlük ile dolu bir kitaplık size kendinizi güvende hissettirecek. Alanınızın büyüklüğüne göre bir ya da iki berjer yerleştirebilirsiniz. Berjeriniz evinizin diğer parçalarıyla uyumlu olmak zorunda değil. Eviniz klasikse modern berjer kullanarak o ağır havayı biraz olsun kırabilir ve farklı iki tarzı bir yerde birleştirebilirsiniz.

Berjeriniz rahat olmalı. Yeterince yumuşak ve boyunuza uygun olursa doğal olarak orada geçireceğiniz zaman da artacaktır. İki tane kullanacaksanız da farklı berjer modelleri tercih edebilirsiniz. Günün yorgunluğunu atmak için içeceğiniz çayınızı ve kahvenizi koymak için de mutlaka bir sehpa bulundurmalısınız. Hatta bu sehpayı çiçek, biblo ve çeşitli aksesuarlarla da tamamlayabilirsiniz. Kitap okurken en önemlisi doğal ışık fakat yeterince doğal ışık alamıyorsanız gerekli aydınlatmayı lambaderler ya da abajurlar ile sağlayabilirsiniz.

Böylelikle hem ışığın size yakınlığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz hem de romantik ve sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. Berjeriniz konforlu, ortamınız loş olunca bir de kitap okumanın verdiği rahatlık eklenince uykunuzun gelmesi kaçınılmaz olacak. Bunun için de küçük bir kırlent ve koltuk şalı ya da battaniyesi işinizi görecektir. Ayaklarınızı pufunuza uzatarak keyifle uykuya dalabilirsiniz.

Berjerin Havası Bir Başka

Berjerleri kendinize ait köşenizde kullanabileceğiniz gibi diğer mobilyalarınıza ve hatta yatak odanıza eşlik eden bir parça olarak da kullanabilirsiniz. Tek kişilik bir koltuk olması onu ve dolayısıyla sizi özel kılmaya yetiyor aslında. Çünkü bir misafirliğe gidildiğinde bile genellikle ilk oturulmak istenen yer tekli koltuklar oluyor. Size bir nevi kişisel alan tanıyor. Kullanacağınız alana göre büyük ya da küçük, renk renk, boy boy, berjer çeşitleri mevcut.

Rahatınıza düşkünseniz daha yumuşak ve kabarık hatta biraz da tekli koltuğu andıran berjerler tercih edebilirsiniz. Ya da birden fazla kullanacaksanız ve daha az yer kaplasın istiyorsanız sandalye ile koltuk arası büyüklükte berjer seçebilirsiniz. Günümüzde artık biraz daha doğaya dönüş başladı ve hemen hemen her şey yeşil ve maviden ilham alınarak oluşturuluyor. Siz de doğanın o güzel enerjisini evinizde hissetmek istiyorum ama tarzımdan da vazgeçmek istemiyorum derseniz, Engince web sitesini ziyaret edip son moda berjerleri inceleyebilir ve berjer fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar