Sehpa Üstü Dekorasyon Nasıl Olmalı?

Salon ya da oturma odası dekorasyonlarında görmeye alışkın olduğumuz sehpa düzeni, doğru bir tasarım ve güzel bir düzenleme ile ortamı kusursuzlaştıran özel ürünlerdir. Her salonun baş tacı olan sehpalar, kimi zaman orta sehpa olarak salon mobilyalarının ortasındaki yerini alırken, kimi zaman mobilyaların yanlarında kullanılan zigon sehpa olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik sadece salon ya da oturma odası ile sınırlı kalmıyor. Dekorasyonlarını daha kullanılabilir hale getirmek isteyenler tarafından çalışma odası ve yatak odasındaki yerini almaya devam ediyor. Evinizin enerjisini büyük oranda değiştirmenize olanak sağlayan sehpa üstü dekorasyon fikirlerini sizler için sırladık. İçeriğimize göz atarak, birbirinden şık sehpa dekorasyonlarını hayata geçirebilirsiniz.

 

Mis Kokulu Çiçekler ve Bitkilere Yer Açın!

Eğer “Sehpa üzerine ne koyabilirim?” diye düşünüyorsanız mevsim çiçeklerinin mis kokularını evinize taşıyabilirsiniz. Mevsim çiçekleri, orta boy bir vazo yardımı sayesinde sehpanızı hem daha görünür hale getirecek hem de ev dekorasyonunuza büyük bir renk katacak. Bu fikir, orta sehpalar ve zigon sehpalar için tercih edilebilecek en ideal seçimler arasında. Eğer canlı çiçek bakımından pek anlamıyorsanız bakımı daha kolay olan ve sık sık sulanmayan kaktüsleri ya da cansız bitkileri tercih edebilirsiniz.

 

Sepetlerin Depolama Gücünden Yararlanın!

Orta sehpa üzerine dekoratif olarak kullanmak istediğiniz pek çok şeyi bir sepet yardımı ile sıralayabilirsiniz. En sevdiğiniz dekoratif objeler ve biblolar için hasır bir sepet yeterli olacaktır. Sepet kullanımının en iyi yanlarından biri, sehpa üzerinde oluşabilecek kalabalık görüntüyü yok etmek ve orta sehpa düzenini her daim koruyabilmektedir. Dilerseniz bu fonksiyonel şıklık için sepet yerine göz dolduran bir tepsi de kullanabilirsiniz.

 

Doğal Taşların Enerjisini Evinize Yansıtın!

Doğal taşlara ilgisi olanlar, bu özel parçaların güzel enerjisini orta sehpa dekorasyonunda kullanabilir. Geçmişten günümüze farklı enerjileri aktive etmek için kullanılan doğal taşlar, evinizin de enerjisini büyük oranda yenileyecektir. Ametist, kuvars, labradorit, akik ve firuze gibi çeşitli renklerdeki doğal taşlarınız için uygun bir kase yeterli olacak. Taşların görünürlüğünü daha fazla arttırmak için seramik yerine cam kase kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu fikir hem zigon sehpa hem de orta sehpa için uygundur ancak doğal taşlarınızı daha görünür kılmak adına orta sehpa üstü tercih edilebilir.

 

Romantik Bir Etki İçin Mum Kullanını!

Mumların romantik etkilerini salon ya da oturma odanıza dahil edebilirsiniz. Günümüzde çeşitli formları, renkleri ve kokuları ile ilgi odağı olan mumlar, bir salon dekorasyonu için düşünülebilecek en iyi fikirler arasında. Üstelik tercih edilen mumlar, evinizde yaratmak istediğiniz etkiye sizleri ulaştıracaktır. Şık bir görünüm elde etmek için de romantik ve sıcak bir ortam yaratmak için de sayısız mum seçeneği bulunuyor. Siz yeter ki salonunuzda nasıl bir ambiyans istediğinize karar verin.

 

Minimal Aksesuarlar İle Gelen Sanatsal İzler

“Orta sehpa üzerine ne koyabilirim”? sorusunu merak edenler için önerebileceğimiz fikirlerden biri de minimal objeler ile sanatsal bir sehpa dekorasyonudur. Küçük bir heykel, orta boy çini vazo ya da eski dönemlerin izlerini taşıyan dekoratif bir gaz lambası, orta sehpa üzerine dekor olarak değerlendirebileceğiniz ürünlerdir. Tarzınıza göre sanatsal objeleri çeşitlendirebilirsiniz.

 

Kitap ve Dergiler İle Tarzınızı Evinize Yansıtın!

Orta sehpanızın üzerinde dekoratif ürünler kullanmayı sevmiyorsanız ve sadeliğini bozmayacağınız bir fikir arayışınız varsa kitap ve dergilerinizi değerlendirebilirsiniz. Böylece okuduğunuz kitabın sayfalarına dilediğiniz zaman geri dönebilir, boş zamanlarınızda ilginizi çeken dergilere göz atabilirsiniz. Ayrıca evinize gelen misafirlerinize de zevkleriniz ve tarzınız hakkında küçük bir ipucu verebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bir ya da iki kitap ve dergi ile dekorasyonu bitirmektir. Kitap ve dergilerin sayısnı  arttırdığınızda, kalabalık bir görüntüye sebebiyet verebilirsiniz. Dengeyi koruyun.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar