Abajur Salon Dekorasyonu Püf Noktaları?

Geçmişten günümüze ev dekorasyonları hayata geçirildiğinde, tercih edilen en önemli ürünlerinden biri abajur modelleridir. Hem ekstra bir aydınlatma imkanı sunan hem de dekorasyonları tamamlayan bir misyonu bulunan abajurlar, birbirinden farklı formları ve tarzları ile sayısız seçenek sunuyor. Abajur dekorasyonu gerçekleştirildiğinde, birkaç püf noktaya dikkat edilmesi, uzun vadede doğru bir ürüne sahip olmanızı kolaylaştırır. Doğru alanda, doğru abajur kullanımı ve dekorasyona göre doğru materyal seçimi, yaşam alanınızı daha görünür hale getirerek, en iyi sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Sadece birkaç adımı göz önünde bulundurarak, abajur salon dekorasyonunuzu hayata geçireceğiniz güzel bir alışveriş turuna çıkabilirsiniz.

 

Abajur Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Söz konusu salon dekorasyonu olduğunda, abajurun konumlandırılacağı alan iyi belirlenmelidir. Abajur modellerini seçmek, görünürde kolay olabilir ancak yapılan yanlış model seçimi ve yanlış ampul tercihi, mevcut dekorasyonu olumsuz yönde etkileyebilir. Ortaya ise hiç istenmeyen bir sonuç çıkarabilir. Abajur tercihinde dikkat edilmesi gereken ilk faktör, hangi noktada kullanılacağına karar vermektir. Abajurların salon dekorasyonunda belli alanları vardır. Genellikle salon köşelerine yerleştirilen sehpaların üzerinde konumlandırılır. Koltuk yan köşeleri ise abajur kullanımı için tercih edilecek bir diğer noktadır. Siz de evinizdeki noktaları iyi belirleyerek, doğru karar için ilk adımı atabilirsiniz.

Tercih edilen abajurun hangi malzemeden üretildiğine dikkat etmek, kullanacağınız ürünün ömrünü ciddi oranda uzatır. Abajurların başlığında en çok kullanılan malzemeler, PVC ve bezdir. Gövdesi ise metal, ahşap ve plastik gibi malzemelerden üretilir. Alışveriş sırasında abajur başlığının bez olup olmamasına dikkat edin. Bezden üretilen bir abajurun temizliği beklediğiniz kadar kolay olmayabilir. Temizlik konusunda PVC ile üretilen abajurlar iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca başlığın değiştirilebilir özelliğe sahip olması, belli dönemlerde farklı başlıklar ile değiştirmenize olanak sağlar. Örneğin; yeni mobilyalar ile gelen yeni bir dekorasyon fikrini hayata geçirirken, abajurunuzun sadece başlığını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Abajur rengini, salonunuzun genel dekorasyonuna göre tercih etmeniz, ortamın ahengini devam ettirmenizi kolaylaştırır. Modern ve açık renkli mobilyalar için zıt renkli bir abajur yeterli olacaktır. Böylece iyi bir kontrastı yaşam alanınıza dahil edebilirsiniz. Bu konuda çok fazla seçeneğin yer alması, işinizi fazlasıyla kolaylaştıracak. Avangart, klasik ve modern başta olmak üzere her ev dekorasyonuna uygun abajur modelleri bulunmaktadır.

Eğer evinizde ahşap malzemelerden üretilen aksesuarlara yer verdiyseniz tercihinizi ahşap abajurlardan yana kullanabilirsiniz. Ahşap abajurlar, sıcak ve samimi bir salon dekorasyonu için en ideal ürünlerdir ve son zamanlarda yoğun ilgi görmektedir. Metal malzemenin kullanıldığı bir abajurun ise boya kalitesine bakılmalıdır. İyi kalitede üretilen ve paslanmayan bir ürün, uzun yıllar dayanıklılığını korur.

Abajur seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanılan ampul ve ışık şiddetidir. Aslına bakıldığında, ekstra bir ışıklandırma için kullanılan bu özel tasarımlar, yumuşak ve loş sayılabilecek bir ışıklandırma için kullanılır. Homojen şekilde dağılan, göz yormayan ve yumuşak bir ışıklandırmaya sahip olan abajur modelleri, salon dekorasyonunuza farklı bir enerji dahil edebilir.

Abajur dekorasyonu belirlerken salonunuzun genel büyüklüğünü göz önünde bulundurun. Çok büyük salonlar için büyük boyutlarda bir abajur tercih edilmelidir. Böylece salon köşelerinde daha dolu ve şık bir görünüm elde edilebilir. Küçük salonlar için tercih edilecek bir abajur ise daha küçük boyutlara sahip olmalıdır. Aksi halde salon dekorasyonu hem kötü hem de karmaşık bir görüntüye sahip olur. Tüm bu detaylara dikkat ederek, abajur salon dekorasyonunuzu kusursuz hale getirmeniz mümkündür.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar