Şifonyer Nedir, Ne İşe Yarar?

Yaşam alanlarının dekorasyonunda estetik kaygılar çoğu zaman ön plana çıksa da bazı eşyalar vardır ki onlar maksimum işlevselliği ile estetiği buluşturmada tarifsizdir. Örnek mi? Çekmeceli, aynalı modelleri ile kullanımı konforu yaratan, aynı zamanda dekorasyonun vazgeçilmezi estetik bir parça. Hem Amerika’da hem İngiltere’de 18.yüzyıldan bu yana kullanılan üst üste sıralanmış çekmeceler ve onu tamamlayan bir ayna ile şekillenen sihirli mobilya. Bu tanımlama; “şifonyer nedir” sorusuna verilebilecek detaylı bir açıklama olabilir. Genellikle dikey tasarımlıdır, dikdörtgen olabilir, kare olabilir az ya da çok çekmecelidir. Ancak değişmeyen bir şey vardır ki o da yatak odalarının her daim baş tacı olması ve ortama estetik bir imza bırakmasıdır.

Yatak Odasında İşlevsel Bir Estetik: Şifonyer Modelleri

“Şifonyer altı üstü ahşap çekmeceli bir mobilya çok da abartmamak gerekir” diye düşünenler aslında en çok yanılanlardır. Onsuz bir yatak odası ne halde olurdu, bir dakika gözünüzde canlandırabilir misiniz? Çekmeceli depolama alanı ile siz farkında olmasınız da günlük yaşantınıza sağladığı düzen ve kolaylık her şeyin önünde gelir. Yazlıkları, kışlıkları elinizin her an altında olmasını istediğiniz birçok tekstil ürününü düzenlemek için her daim uygun bir yeri vardır. Düzen, tertiple bu kadar yakın duran az eşya vardır. Hem fazla yer kaplamaz hem de depolama alanı ile yaşam alanlarınızda size gerekli alanı açar. Ütülenen mis gibi kokan nevresimler buruşmadan tertemiz onun çekmecelerinde kullanım zamanını bekler. Havlular nerede, çoraplarımı bulamıyorum gibi günlük rutin karmaşasını ortadan kaldıran şifonyerler aynı zamanda estetik görüntüsü ile dekoratif bir dokunuş bırakır.

 

Aynalı Modellerle Yatak Odanızda Ferah Bir Dokunuş Bırakın

Yatak odasının değişmez parçası şifonyer denildiğinde aklımıza ilk gelen dikey tasarımlı çekmeceli modellerdir. Ancak günümüzde bu imajdan çok daha fazlasıdır. Klasik modeller bir tarafta dursun, onlar her zaman baş tacı. Ancak son zamanların trendlerini yansıtan metal detaylı ayak yapısı, ince çizgilere sahip tek çekmeceli modeller estetik görünümleri ile dekorasyona çok şey katıyor. Çekmeceler ön planda olsa da kapaklı dolap şeklinde tasarımlar ya da her ikisinin bir arada kullanıldığı modern tasarımlar ortama dekoratif bir şıklık katıyor.

Yatak odası dekorasyonunda işlevsel bir estetik dokunuş yaratan şifonyer modelleri aynalı ya da aynasız olarak kullanılabiliyor. Ayna ile birlikte kullanıldığında aynanın ortama kazandırdığı derinlik ve ferahlık duygusu onun estetik duruşu ile taçlanıyor. Yatak odanızın dekorasyon tarzı ile uyumlu aynasız şifonyerleri de tercih edebilirsiniz. Ya da çok beğendiğiniz bir şifonyer ama aynasız diye hemen vazgeçmeyin. Bu modele dekorasyon tarzını bütünleyen geometrik ya da çerçeveli bir ayna ile yepyeni bir tarz kazandırabilirsiniz.

Antrelerde Fark Yaratan Bir Estetik: Modern Şifonyer Modelleri

Şifonyer eşittir yatak odası mıdır? Aslında hemen hepimizin aklında bu ikili yer etmiştir. Ancak klasik modeller artık adı üzerinde klasik olarak yerini almıştır. Artık yeni trendler, yaşam alışkanlıkları ile uyumlu tasarımlar şifonyerlerin kullanım alanına yeni mekanları dahil ediyor.

Şifonyer yatak odasından başka nerede kullanılabilir ki diye düşünenler için, örneğin bir yaşam alanının tarzını yansıtan en küçük birim antrelerde kullanılabilir. Klasik modellere göre daha geniş ve yüksek olmayan modeller antre dekorasyonuna estetik bir dokunuş bırakır. Bu modeller ayna ile birlikte kullanıldığında ortamın enerjisinde adeta sihirli bir etki yaratabilirsiniz. Yaşam alanlarının kimliğini yansıtan antrelerde dekoratif ve estetik şifonyer modelleri ile şıklığı yakalayabilirsiniz.

Özgün tasarımları ile kaliteyi şıklıkta buluşturan şifonyer modelleri için Engince Mobilya’nın zarif tasarımlarını inceleyebilir, şifonyer fiyatlarını sıralama sistemi ile görebilir, bütçenize uygun modellere hemen sahip olabilirsiniz.  

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar