TV Ünitesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Misafirliğe gittiğinizde ev sahibinin salonunda dikkatinizi çeken ilk eşya hangisi? Koltuk takımı, perde, halı… Hepsi ev dekorasyonunun vazgeçilmez ögeleri. Ancak uzun süredir bu isimlerle birlikte başka bir ismi daha anıyoruz. Evet, salonunuzun incisi: TV üniteleri. Özenle oluşturduğunuz şık salonları adeta yapbozun son parçası gibi tamamlayan TV ünitesi modelleri aynı zamanda birçok ihtiyacınıza da karşılık veren bir süper kahraman.

TV Ünitesi Sadece Dekoratif Bir Mobilya mı?

Şık dekore edilmiş bir evde yaşamak hepimiz için vazgeçilmez bir ayrıcalık. Ancak çoğu zaman bir ürünü almamız için sadece şık olması yeterli değil. Bu nedenle genellikle ev ihtiyaçları alırken şık tercihler yaparak ev dekorasyonumuzu tamamlıyoruz. TV ünitesi de ihtiyaçlarını karşılarken şıklıktan ödün vermek istemeyenlerin tercihlerinden bir tanesi…

  • TV üniteleri, LCD televizyonunuzu duvarda tek başına durmaktan kurtaran dekoratif bir tamamlayıcı.
  • Oyun konsolu, uydu alıcısı gibi cihazlarınızı ve kablolarını gizleyen ve sizleri o dağınık görüntüden uzaklaştıran bir kurtarıcı.
  • Aile fotoğraflarınızı ve dekoratif vazolarınızı sergileyebileceğiniz göz önünde bir vitrin.
  • Günlük olarak okuduğunuz gazete, dergi gibi yayınları ve kitaplarınızı saklayabileceğiniz, sizi dağınıklıktan kurtaracak raf ve çekmeceleri olan bir dolap.

Şık Bir Salon İçin Nasıl Bir TV Ünitesi Seçmeliyim?

TV ünitesi alırken şıklık yarışından uzak kalmamak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Bu noktalara gerekli özen gösterilmezse istenilen sonuçlar elde edilemeyebilir…

  • TV ünitesi alırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta televizyonunuzun boyutu. Eğer televizyonunuz küçükse, duvarı boydan boya kaplayan bir televizyon ünitesi televizyonunuzun kaybolmasına neden olur. Aynı şekilde büyük ekran bir televizyonunuz varsa da alacağınız ünitenin çok küçük olması televizyonun o odaya ait olmadığı hissini yaratır.
  • Televizyon boyutunun dışında odanızın boyutları da oldukça önemli. Eğer; küçük bir odanız varsa ve alandan tasarruf etmek istiyorsanız sade ve şık bir TV ünitesi seçmeniz gerekiyor. Küçük odalar için büyük mobilyalar seçmek zaten küçük olan odanızı daha da küçük göstererek odanızın ferahlığını azaltacaktır.
  • Salonunuzu dekore ederken parçaların birbiri ile uyumlu olması en hassas konulardan. Sade ve hafif bir salon takımına sahip olanlar için en ideal tercih yine sade, ahşap görünümlü TV ünitesi modelleri. Vintage salon takımına sahip olanlar için, eski dokuları yansıtan ağır TV ünitesi modelleri dekorasyonun önemli bir parçası. Koltuk seçiminde modern ve farklı bir tarz yansıtanlar içinse, TV ünitesinde de klasik görünümden uzak, odalarının tarzını yansıtacak modeller ön planda.
  • Şık bir görüntü elde etmek için renkleri doğru kullanmak da oldukça önemli. Enerjik ve rengarenk bir salon takımı ile siyah ve klasik görünümlü bir TV ünitesi kullanmak iyi bir dekorasyon fikri değil. Aynı şekilde pastel tonlara sahip mobilyalar ile parlak yüzeyli ve açık renkli TV ünitelerini bir arada kullanmak, odanızda yaratmak istediğiniz havayı bozacak cinsten bir kombinasyon.

 Bir TV Ünitesinin Olmazsa Olmazları Nelerdir?

TV ünitesi alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemlisi de kalite. Her mobilyada olduğu gibi, TV ünitesi modelleri arasından da uzun ömürlü ve dayanıklı olanlar tercih edilmeli. Bir diğer önemli nokta ise fiyat. TV ünitesi fiyatları kalite ile doğru orantılı olmalı. Kalitesiz ürünlere yüksek fiyatlar ödediğinizde bütçeniz zorlanırken memnuniyet oranını da düşürür. Ürünün kolay temizlenebilir olması da diğer bir önemli nokta. Ulaşılması ve temizlenmesi güç modeller fazlaca zamanınızı alacağı ve hijyen sıkıntıları doğuracağı için tercih ederken iki kez düşünülmeli. Her evin ihtiyaçları farklı olsa da olmazsa olmazları ortak. Olmazsa olmazlarınızı ve daha fazlasını sunan Engince Mobilya ile web sitesi sadece bir tık uzağınızda sizleri bekliyor!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar