Yatak Odanızı Tamamlayacak Mobilya: Şifonyer

Yatak odası uyumak için vakit geçirilen yerden ziyade çoğu kişi için aynı zamanda giyinirken, makyaj yaparken de vakit geçirilen bir alandır. Yatak, komidin ve kıyafet dolabı harici olarak bir de özel eşyaların, makyaj malzemelerinin ve çeşitli eşyaların muhafaza edildiği dekorasyona uygun bir şifonyer kurtarıcı olacaktır. Mekana zengin bir görsellik kazandırmasının yanı sıra aynı zamanda uygun bir depolama alanı olarak kullanılabilir. Şifonyer kullanımı çok yönlü olduğundan yalnızca yatak odasında değil, evin antre bölümünde, salonda ve genç odasında da kullanımı uygun olabilir. Şifonyerin imal edildiği malzemeye uygun şekilde ayna ile kombin yapılması halinde mekana hem derinlik kazandırır hem de kişisel dokunuşlar ve ince zevklerle mobilyanızı daha özel hale getirebilirsiniz. Tek parça olan ürünü çok daha işlevsel bir hale getirmeniz tamamen hayal gücünüze ve kullanım amacınıza göre değişir.

Şifonyer Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Evinizde kullanacağınız şifonyer modelini belirlemek için öncelikle nerede ve hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Örneğin yatak odasında giysileri depolamak, aksesuarları muhafaza etmek, mutfak eşyalarını depolamak için ya da makyaj yapacağınız alan olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Görsel açıdan zengin olmasını istiyorsanız, kaliteli bir ağaçtan imal edilen mobilyaları tercih etmelisiniz. Perdeye, yer döşemesine ve halıya uygun, dekorasyon açısından mekanda bütünlük sağlayan doğru ölçülerde mobilya tercih edilmelidir. Ölçülere dikkat edilmeden yapılan satın alımlarda mobilya kullanımı kısıtlanabilir. Seçtiğiniz şifonyer çekmeceli ya da dışarıya doğru açılan kapaklı modellerden ise gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra uygun ölçülerde mobilya satın alınması daha sağlıklı olacaktır.

Odanın büyüklüğü ve şifonyere ayırdığınız alan tercihlerinizi belirlerken yardımcı kriterlerdendir. Makyaj masası olarak kullandığınız mobilyanın çekmeceli bölümlerini giysileriniz için depolama alanı olarak değerlendirebilir ve birden fazla mobilya alma derdinden kurtulabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Şifonyer Modelleri

Mobilya seçiminde öncelikli kriter evin genel dekorasyon bütününe uyum sağlamasıdır. Evde kullanılan mobilyaların türü, yer döşemeleri, perdeler, halı, dekorasyon objeleri, örtüler arasında bütünlük sağlanması tercih edilir. Örneğin ceviz yemek odası takımı satın alındıysa ceviz malzemeden üretilen şifonyer ve dolap kullanımı mekanda bütünlük sağlanmasına yardımcı olur. Kaliteli ağaç malzemeden üretilen bir kısmında metal detaylar içeren mobilyalar son dönemlerde modern tarzdaki evlerde sık tercih edilen ürünler arasında yer alır.

Giysilerinizi muhafaza etmek için yatak odasında ya da bebeğinizin giysileri için bebek odasında kullanmayı tercih edersiniz, geniş ve uzun çok çekmeceli şifonyer modellerini tercih edebilirsiniz. Bu modeller hem bulunduğunuz mekanda yerden tasarruf etmenizi sağlar hem de eşyalarınız için toparlayıcı özellikte bir mobilya olarak kullanabilirsiniz.

Yatak odasında aynalı şifonyer modellerini kullanabilirsiniz. Aynalı şifonyerler genellikle makyaj ürünlerinin, parfümlerin, kremlerin sergilendiği küçük bir alan olarak kullanılabilir. Aynalı olduğundan gerekli ışıklandırma eklentisiyle kolaylıkla makyaj masasına dönüştürülebilir.

Ev dekorasyonuyla uyumlu olacak şekilde sezonun trend renkleri de mobilya seçimini etkiler. Farklı renklerde ve modellerde üretilen şifonyer fiyatları kullanılan hammaddeye ve kalite sınıfına göre değişkenlik gösterebilir. Özgün desenler, kaliteli ahşap malzeme ve farklı işçilik alternatifleri ürünün fiyatını belirleyen etkenlerden biridir.

İhtiyaç duyduğunuz modeli zevkinize uygun olarak küçük değişikliklerle harmanlayarak tarzınızı yansıtan yepyeni mobilyalar tasarlayabilirsiniz. Beğendiğiniz bir model üzerinde küçük dekoratif ürünlerle ya da ışıklandırma alternatiflerini kullanarak kişisel zevkinize uygun mobilyalar haline dönüştürebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun mobilya seçeneklerine Engince Mobilya’nın geniş ürün seçenekleri arasında ulaşabilirsiniz. Dilerseniz sanal mağaza üzerinden ürün tercihi yapabilir, dilerseniz size en yakın mağazada ürünleri değerlendirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar