Yatak Başlığı Nasıl Monte Edilir?

Yatak odası takımı modellerine uygun yatak baza başlıklarını set halinde almak, bütçe açısından büyük bir avantaj sağlar. Yatak odası takımı fiyatlarını ekonomik hale getirmek isteyenler tarafından set olarak seçilen baza başlıkları, yatak odası dekorasyonunun en belirleyici unsurlarıdır. Tercih edilen setin; karyola, komodin, şifonyer ve gardırop gibi diğer yatak odası mobilyalarına uyumlu olması, dekorasyonu kusursuz hale getirir.

Sipariş sonrası evimize gelen baza seti, genellikle demonte olarak elimize ulaşır. Firmanın göndermiş olduğu kurulum kılavuzu, monte işlemi için en güvenilir yoldur. Paketin içinde gönderilen basit aparatlar ile yatak baza başlık setlerinin kurulumunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer daha öncesinde monte işlemi ile ilgili bir deneyiminiz yoksa sadece birkaç adıma dikkat ederek setinizin kurulumunu başarılı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

  • Yatak odası takımı modellerine uygun üretilen yatak baza başlık setini dikkatli bir şekilde paketinden çıkarın. Paketin içinde yer alan sabitleme aparatları ve montaj vidalarını güvenli bir yere yerleştirin. Bazen vidalar eksik veya hatalı gelebiliyor. Eğer vida ve aparatlarda böyle bir sorun ile karşılaşırsanız en yakın hırdavatçı veya nalburdan yenilerini temin edebileceğinizi unutmayın.
  • Yanınızda mutlaka bir matkap bulundurun ve bir kişiden mutlaka yardım isteyin. Bu süreci tek başına gerçekleştirmeniz hem zor hem de yatak odası mobilyalarınızda geri dönüşü olmayan hataların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Sonuçta yatak odası takımı fiyatlarını ekonomik hale getirmek için baza seti tercihinde bulundunuz. Büyük bir hata, sürecin yeniden başlamasının yanı sıra mobilyalarınızı yenilemenize sebep olabilir.
  • Gardırop, şifonyer ve komodin, yatağınıza yakın ise biraz geriye çekeren çalışma alanınızı genişletin çünkü parçalar halindeki yatak baza başlık seti, geniş bir alan kaplayacak.
  • Elinize ulaşan parçalarda herhangi bir delik olmayacaktır çünkü her kullanıcının yatak boyutu, baza veya karyola büyüklüğü farklıdır. Başlığı, dikkatli bir şekilde yatağa sabitleyin ve yerleştirmeniz gereken alanları noktalar halinde işaretleyin.
  • İşaretlediğiniz noktaları çok dikkatli bir şekilde matkap ile delin. Başlığı, açtığınız deliklere uygun şekilde tekrar yerleştirin.
  • Paketin içinden çıkan vida ve aparatları matkap yardımı ile deliklere iyice sabitleyin. Sabitledikten sonra sağlamlığını kontrol edin. Eğer yerinden oynuyor ise vidaları iyice sıkın.
  • İşleminiz bittikten sonra yerlerde oluşan tozları iyice temizleyin ve yatak odası mobilyalarınızı eski yerlerine yerleştirin. Baza setiniz kullanıma hazır.

Yatak odası takımı modellerinize ve genel oda dekorasyonunuza uygun olarak tercih ettiğiniz yatak baza başlık setinin kurulumu, basit ancak çok dikkat gerektiren bir işlemdir. İşlem boyunca; gardırop, şifonyer ve komodin gibi mobilyalarınızı korumayı unutmayın. Unutmamanız gereken bir diğer konu ise güvenlik. Çalışma sırasında sağlığınız ve güvenliğiniz açısından dikkat etmeniz gereken faktörler nelerdir? Öncelikle, yatak baza başlık setinden çıkan vida ve aparatları yanlışlıkla basmayacağınız bir yere yerleştirin. Ellerinize eldiven geçirin ve mümkün ise koruma gözlüğü takın. Matkap ile vidalara uygun delikler açtığınızda toz parçalarının gözünüze gelmesini engelleyin. Tüm işlem bittikten sonra odanızı gerektiği şekilde temizleyin.

Yatak odası takımı fiyatlarının bütçenizi zorlayacağını düşünüyorsanız yatak başlığı, karyola veya bazadan oluşan takımlar ile harika bir oda dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Mevcut olan yatak odası mobilyalarınıza uygun baza setini uzun yıllar kullanmanızı sağlayacak en önemli faktör, kalitesi olacaktır. Yatak odası takımı modellerini kusursuz hale getiren bu setlere Engince Mobilya farklı ile sahip olabilir, kendiniz için en iyi yatırımı yapabilirsiniz. Kalite standartlarına uygun şekilde üretilen yatak baza başlık setleri ile hayallerinizdeki odaya sahip olmak için acele edin!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar