Yeni Nesil Genç Odası Önerileri

Genç odası dekorasyonu, evin diğer bölümlerine göre hem zaman alan hem de dikkat edilmesi gereken bir bölümdür. Bu denli özenli davranılması gerektiğinin en önemli faktörü ise yetişkinliğe adım atmış her gencin farklı ihtiyaçları olmasıdır. Onlar için genç odası takımına sahip olmak yetmeyebilir. Aynı zamanda kendilerine vakit ayırabilecekleri bir yaşam alanı olsun isterler. Kimi oyun oynamayı seviyor ve buna vakit ayırmak istiyorken; bazı gençler ise ders çalışmak isteyecekleri bir çalışma masasına daha fazla ihtiyaç duyabiliyor. Çocuğunuzun zevkleri ve isteklerine cevap verecek bir genç odası dekorasyonu gerçekleştirmek için öncelikle genç odası modellerinde hangi ürünlerin olduğuna özen gösterin. Genç odası mobilyaları, son zamanlarda seçeneğin çoğaldığı ürünlerdir. Genç odası fiyatları ise takımda yer alan ürünlerin sayısına ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor.

Çocuğunuzun fikirlerini alarak, hatta alışverişe onlarla çıkarak bu süreci hızlı ve en doğru şekilde yönetebilirsiniz. Peki, yeni nesil genç odası dekorasyonu nasıl yapılır? Genç odası düzenlenirken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevabını merak ediyor ya da fikirlerinizi daha da zenginleştirmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız içeriğe göz atabilirsiniz.

Fonksiyonel Genç Odası Takımları

Genç odası takımı, ne kadar fonksiyonel mobilyalara sahip olursa o kadar kullanım kolaylığı sağlar. Son zamanlarda çeşitliliğin arttığı genç odası modellerinde; bazalı veya bazasız karyola, gardırop, çalışma masası ve şifonyer bulunuyor. Bazı takımlara kitaplık da dahil edilebiliyor. Odada yer alması gereken mobilyalara çocuklarınızın ihtiyaçlarını belirleyerek karar verebilirsiniz. Tarz ve renk konusuna gelince, onların fikirlerini mutlaka almaya özen gösterin. Oda takımlarında hem kızlara hem de erkeklere hitap eden renk seçeneği bulunuyor. Ayrıca pembe ve mavi dışında tercih edilecek geniş bir renk yelpazesi mevcut.

Genç odası mobilyalarında yer alan masayı, rahat çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde tercih ederken; raf ve çekmece sayısını belirleyebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun genç odasında, kitaplar ve defterler için bolca yer olur. Genç odası fiyatları, aradığınız tüm fonksiyonel özelliklere ve takıma dahil edeceğiniz her ürüne göre değişecektir. Fiyatları önceden araştırmak, genç odası modellerini daha verimli seçmenizi kolaylaştırır.

 

Genç Odalarına Geniş Yataklar

Çocuk odası takımlarından ziyade, genç odası takımı ile gerçekleştirilen dekorasyonlarda karyolaların büyüklüğü değişime uğrayabiliyor. Siz de çocuklarınızın yeni genç odasına normal ölçülerden biraz büyük olan 100*200 ölçülerde bir yatak tercihinde bulunabilirsiniz. Eğer oda genişliği ideal ise yatağın sağ veya sol köşesini çalışma masası için ayırarak kullanışlı bir oda dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Genç odasının olmazsa olmaz mobilyalarının başında gelen karyolaları birkaç yıl sonra değiştirmek istemezseniz iki kişilik ölçülere öncelik verebilirsiniz. Bu sayede rahat uyuyabilecekleri bir oda, onları fazlasıyla mutlu edecektir.

Rengarenk Dekoratif Aksesuarlar

Onlar genç ve iç dünyalarını yansıtmak isteyecekleri genç odası mobilyaları olsun isterler. Mobilyalarında ve genel dekorasyonda birçok rengi bir arada kullanmak onları mutlu edebilir. Farklı renk ve desendeki duvar kağıtlarını odalarında görmek isteyebilecekleri gibi duvarlarda tablolar da görmek isteyebilir. Duvar kağıtları ise özel ilgi alanlarına göre tercih edilebilir. Genç odasına uygun çeşitli duvar kağıtlarına ulaşmanız da oldukça kolay bir süreç. Yaşam alanlarına diledikleri aksesuarları eklemeleri konusunda esnek olun. Minimal biblolar, aynalar, renkli kırlentler, özellikle genç kızların odalarına yakışan en güzel parçalar. Erkeklerin tercihi daha sade bir genç odasından yana olsa da ilgilendikleri müzik aletlerini çalabilecekleri bir köşe dekorasyonu gerçekleştirilebilir. Çocuğunuzun zevklerine en uygun oda takımlarını Engince Mobilya farkı ile tercih edebilir, onlara zaman geçirmekten keyif alacakları bir oda dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar