Yatak Odası Dekorasyonuna Renk Katın!

Yatak odası dekorasyonu denildiği zaman birçok unsur aklımıza gelebilir. Çünkü yatak odası sadece yataktan ibaret bir alan değildir. Günün stresini ve yorgunluğunu atarak istirahat edebileceğiniz yatak odaları, hayatımızda çok önemli yer tutuyor. Yatak odası tercihi sağlıklı bir uyku için oldukça önem arz ediyor. Yatak odası dekorasyonunda mobilyanın tarzı, duvar boyası rengi seçimi, perde, halı, yatak örtüsü renk uyumu, aydınlatma ve aksesuar seçimi büyük resmin güzide parçalarını oluşturuyor. Bunlar arasında uyku kalitenizi de yakından etkileyecek olan husus ise mobilyalarınızdan perdelere, nevresimlerinizden duvarlara kadar renk uyumu yani seçeceğiniz renkler…

Yatak Odası Dekorasyon Stillerinde Renklerin Etkisi

Yatak odası dekorasyonunda da ilk aşama tarzınızı ortaya koymaktan geçiyor. Çağı yakalayan ve minimalist yatak odaları, geleneksel olarak dekore edilmiş yatak odaları, Country/kır tarzı yatak odaları, rustik yatak odaları, İskandinav yatak odaları, klasik tarzda dekore edilmiş yatak odaları, endüstriyel tarzda hazırlanmış yatak odaları ve eklektik tarzı benimseyen yatak odaları gibi birçok stil bulunuyor. İşte bu tarzlarda önemli olan renkler ve uyumudur.  Minimalist yatak odalarında beyaz ve gri tonlar ağırlıkta oluyor. Country/kır tarzı yatak odalarında ise pembe ve mavinin açık tonları tercih ediliyor. Klasik tarzda dekore edilmiş yatak odalarında öncelik kişilerin tercihleri olmakla birlikte ağırlıklı olarak gri, beyaz, kahverengi, siyah ve gold renkleri sıklıkla kullanılıyor. İskandinav yatak odalarında ise önemli olan sadelik olduğundan bu tarzı yansıtabilmek için daha sıcak renkler öneriliyor.

Toprak Renkleriyle Yatak Odanıza Sihirli Dokunuş

Gri ve toprak rengi duvar boyaları her çeşit mobilya dekorasyonu ile uyum sağlayacağı için yatak odanızı daha ferah ve geniş bir görünüme kavuşturuyor. Kemik beyazı, beliz, yeni çağıl gibi tonlardaki toprak ve gri renk boya çeşitleri ile romantik ve meltem renklerini tercih edebilirsiniz. Geceleri uyku problemi yaşıyor veya sabahları gözünüzü açtığınızda kendinizi dinlenmemiş hissediyorsanız bunun nedeni yatak odanızın dekorasyon renkleri olabilir. Yatak odası renklerinizin canlı, ferah ve eşyalarla uyum içerisinde olması gerekiyor. Mesela duvarınızın renginin soft ve açık tonlarda olması gerekiyor. Bu nedenle beyaz, krem, gök mavisi, açık kahve, gri tarzı pastel renkleri seçebiliyorsunuz. Bu renkler stres atmanızı ve rahat uyumanızı sağlıyor. Yatağınızın örtüsü, halı ve diğer eşyalarınızın renklerini belirlerken seçimleriniz hareketli renklerden oluşabilir. Kaliteli bir uyku için açık renklerin tercih edilmesi gerektiğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.

Renk Uyumuna Dikkat!

Renk uyumu; yatak odasında ilk izlenimi sağlayan en önemli ayrıntıdır. Tüm renkleri kullanarak renk uyumu sağlanamaz.

Renk uyumu için; mobilyalar, duvar rengi, yatak örtüsü, nevresim takımı, fon perde, halı ve aksesuarlar ile uyum içinde olacak üç ya da dört farklı renk seçmeniz uygun olacaktır.

Bu renkleri oda içerisinde eşit oranda olacak şekilde kullanmalısınız.

Nevresimleriniz ile fon perdeniz aynı renk ise, halınız ile de yastık veya aksesuarlar aynı renk olmalıdır.

Yatak odası dekorasyonunda mavi-gri renk ahşap abajur, mavi rengin tonlarında halı, kiremit renk nevresim, kiremit-gri yastıklar, gri-beyaz renk tonlarında duvar rengi, siyah çerçeveler ve maun ahşap yatak uyumunu görebilirsiniz. Bu dekorasyon için gri, kiremit-bej, vizon renk fon perdeler uyumlu olacaktır.

Yatak örtünüz, duvarlar, zemin ve perdeler arasında bir uyum olması gerekiyor. Tona ton tercih edebileceğiniz gibi kontrast renkleri de kullanabilirsiniz. Şayet desenli bir duvar kağıdı tercih ediyorsanız perde ve halı seçimlerini daha sade tarzlardan yana kullanmalısınız. Aksi durumda gözünüzü yoran, kaotik bir görüntüye sebep olabilirsiniz. Odanızın alanı küçük ise duvarlarda daha açık ve pastel renkler kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız çok karakteristik bir duvar kağıdının, sizi renkler ve desenler konusunda kısıtlayacağını hatırlatmalıyız. Aksesuarlar olmadan yatak odası dekorasyonu için tamam demek, eksik olacaktır. Tablo, vazo, biblo, saat veya çiçek gibi aksesuarları yatak odası dekorasyonunda kullanmayı unutmayın.

Yatak odasında yaşam kalitenizi artıracak renk uyumunu yakalamak için dekorasyonunuzun bütünlüğünün sağlanması gerekiyor. Renk uyumunu kolaylıkla odanızda uygulamak için Engince’ye uğrayabilir, uygun fiyatlarla hayallerinizdeki yatak odasına kavuşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar