Yemek Odası Takımında Ahşabın Doğallığı

Son zamanlarda ev dekorasyonumuzu yenilerken konforlu, sağlıklı ve sade mobilyalara yönelmeye başladık. 2020 yılının neredeyse tamamını evimizde geçirmiş olmak, bizi bu yönde etkileyen en büyük faktör oldu. Artık evlerimizde daha fazla nefes almak, doğanın enerjisini daha fazla hissetmek, bizi kendimize getiren ve sakinleştiren bir ihtiyaç haline geldi.

2021 yılı ile birlikte mobilya trendlerinde ilk sırayı alan ahşap malzemeler, en çok yemek odası modellerini etkiledi. Daha şık, daha büyük yemek odası takımı yerine konforlu, organik ve sade modeller dikkat çekmeye başladı. Yemek masaları, sadece uzun geçen yemek saatlerinde değil, kalabalık misafirlere salonda yer kalmayınca oturmak için en iyi alternatiflerden biri oluyor. Ailece oyun oynamak istediğimizde ise, yine yemek masasının geniş alanını tercih ediyoruz. 

Doğallığı ve sadeliği salonunuza yansıtmak için daha fazla beklemenize gerek yok. Eski tasarımları modern çizgiler ile birleştiren yemek odası mobilyalarında sayısız seçenek bulunuyor. Konsol, ahşap yemek sandalyesi ve ahşap yemek masasından oluşan takımlar ile hayalinizdeki dekorasyona imza atıp, enerjinizi tazeleyebilirsiniz. 

Yemek Odası Mobilyalarında Doğal Bütünlük

Ağaçtan yapılan ahşap mobilyalar arasındaki yemek odası modelleri, oldukça sağlıklı ve bir o kadar da dayanıklı ürünlerdir. Dişbudak, meşe, gürgen gibi ağaçlardan yapılırlar ve genellikle bunların dışında farklı malzemelere yer verilmez. Doğal renginin yanı sıra, dokusu ile de sade bir zarafete sahiplerdir. Ağaç türlerinde değişim olduğundan dolayı, renk tonları ve doğal desenleri birbirinden farklıdır. Yemek odası mobilyaları; masa, sandalye ve konsoldan oluşmaktadır. Masa, yemek odasının ana parçası olduğundan dolayı, takımda yer alan diğer sandalyeler ve konsol, masanın genel hatları esas alınarak tasarlanır.. Klasik tarzdaki ahşap sandalyeler, oturma alanında sünger ve kumaş ile kullanılıyor. Daha modern tasarımlarda ise sırt ve oturma alanları sünger ve kumaşla kaplanabiliyor. 

Takımda yer alan konsollarda da doğal ahşabın hakimiyeti devam ediyor. Klasik tarzda bir yemek odası takımının konsolu geometrik desenlerle süslenirken, sade tasarlanan takımların konsolu ise takıma ayak uyduruyor ve çok fazla süsleme sanatına yer verilmiyor. 

Ahşap Yemek Masasında Zamansız Tasarımlar

Yeni bir yemek odası takımı almak gibi bir planınız bulunuyorsa, ahşabın şıklığından doğan bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Salon dekorasyonunuz klasik mobilyalardan oluşuyorsa, bu tasarıma uygun pek çok yemek odası takımı bulunmakta. Çoğu tasarımda, oymacılık desenleri hala kullanılıyor ve ortaya klasik tarzda göz alıcı yemek masaları çıkıyor. Oyma sanatı, ahşap sandalye ve konsol detaylarına da yansıtılıyor. Klasik ahşap yemek masaları, evinize gelen her misafiri zaman yolculuğuna çıkartan bir takım olacak ve uzun yıllar evinizin odak noktası haline gelecek. Daha modern bir dekorasyon için ise, yenilikçi çizgilerin yer aldığı yemek odası mobilyaları şık tasarımları ile tercih edilecek alternatifler arasında.

Yemek odası takımında renk tonunu dilediğiniz gibi seçebilirsiniz, parkenize uygun tonları tercih ederek bir bütünlük yaratabilirsiniz veya ahşap aksesuarlarla takımı tamamlayabilirsiniz. Özellikle konsolun üzeri, aksesuarlar için en geniş ve en ideal alandır. 

Ahşap Yemek Masasının Bakımı

Doğal ahşaptan yapılan her ürün gibi yemek odası takımının bakımı da özen isteyen bir iştir. Suyla temasından kaçınmalısınız ve özel ürünler ile bakımını gerçekleştirmelisiniz. Bu konuda, ahşap mobilyalar için kullanılan su bazlı ahşap temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Çizilmeleri önlemek adına, silme işlemlerinde ise mikrofiber bez işinizi kolaylaştıracaktır. Düzenli aralıklarla cila yaparak parlaklığını tekrar kazandırabilir, mobilyanızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Yemek Odası Takımı Fiyatları

Kullanılan malzemeler, işçilik ve tasarımlar göz önüne alındığında yemek odası mobilyalarının fiyatları oldukça değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla, her bütçeye uygun bir yemek odası takımı bulmak mümkündür. Ancak, doğal ahşap ile üretilen takımlarda işçilik kalitesi yüksek olduğundan dolayı, fiyatlarda daha fazla artış meydana gelebilir. Bütçenizi daha esnek kullanarak, uzun yıllar boyunca size eşlik edecek, dayanıklı bir ahşap yemek odası takımına sahip olabilirsiniz. Eğer takımdan ziyade sadece masaya veya konsola ihtiyacınız varsa, parça şeklinde satın alarak hesaplı bir alışveriş yapabilirsiniz. 

Yemek odası takımı için alışverişe çıkacaksanız, en doğru kararı verirken acele etmeyin. İyi bir fiyat araştırması yaparak evinize en uygun ve en kaliteli ürünleri bulmaya çalışın. Bu konuda Engince Mobilya’nın her zevke hitap eden tasarımlarını inceleyebilir, eviniz için en doğru kararı verebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar