Antre Dekorasyonu İçin Öneriler

Ev girişlerinin ilk noktası olan antreler; dekorasyon konusunda çoğu zaman son düşündüğümüz yerlerdendir. Aslında, bu noktada küçük bir hataya düşeriz çünkü antreler bir evin genel dekorasyonu hakkında kısa bir özet niteliği taşır. Misafirlerin, ev hakkında ilk izlenimlerini antre dekorasyonu oluşturur. Odalara, salona ve mutfağa açılan antreler adeta bir köprü görevi görmektedir. Düzeni, genişliği, yer alan dolaplar, konsollar ve ayna detayları düşünüldüğünde hepsinin birbirine uyumlu olması büyük önem taşır. 

Antrenizde bir farklılık yapmayı planlıyorsanız, sizin için hazırladığımız antre dekorasyon önerilerimize göz atabilir, antreniz için doğru ürünlerin hangileri olacağına karar verebilirsiniz. Böylece, evinizde sizi anlatan en güzel dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Geniş Antreler için En Doğru Karar: Gömme Dolaplar

Antreler, uzun ve dar alanlar olduğundan dolayı, burada kullanacağınız her şeyin az yer kaplaması oldukça önemlidir. Eğer geniş bir antreye sahipseniz, kullanışlı bir dolap seçiminde bulunabilirsiniz. Dolap seçerken de, antredeki alanı daraltmayan ve depolama alanıyla kolaylık sağlayan gömme dolapları tercih etmenizde fayda vardır. Bu seçenek, geniş kullanım alanlarında çok fazla yer işgal etmez ve daha ferah bir görüntü oluşturur. Böylece, antre dekorasyonunuzda kullanacağınız ayna ve konsol için daha fazla yeriniz olacaktır. Kış aylarında ise, dolabınızdan eşyalarınızı alıp kolayca giyinme fırsatı verir. Dolapta iç açıcı renkler kullanabilir, ortama aydınlık bir görüntü verebilirsiniz. Antreniz dar ve uzun bir yapıya sahip ise, daha küçük ama son trendlere uygun bir askılık tercih edebilirsiniz. 

Konsol ve Ayna Seçiminizle Ortamı Hareketlendirin!

Antrelerde ferah ve iç açıcı renkler kullanmak oldukça önemlidir. Bu renklerin arasına güzel bir konsol dahil ederek ortama farklı bir ambiyans ekleyebilirsiniz. Evinizde modern çizgilere sahip mobilyalar bulunuyorsa, konsolunuzda da bu çizgilere yer verebilirsiniz. Eğer evinizdeki mobilyalarla uyumlu olacak ise, mobilya modasında en çok kullanılan antrasit, krem veya ceviz rengini konsolunuza yansıtabilirsiniz. Üzerine ise küçük objeler yerleştirerek ortamı renklendirebilirsiniz. Bu noktada minimal vazolar, aydınlatma lambaları ve biblolar devreye giriyor. 

Antre dekorasyon önerilerimizden biri de aynalardır. Antreleri olduğundan daha geniş gösteren ayna detayları, neredeyse herkes tarafından kullanılmakta. Önemli olan; doğru yerde ve doğru şekilde kullanmaktır. Özellikle konsolun üzerine yerleştirilen ayna tasarımları en çok tercih edilen alternatif halindedir. Konsol üzerine şık bir ayna ekleyerek antrenizin en dikkat çeken noktasını boş bırakmamış olursunuz. Konsol kullanmayı düşünmüyorsanız, farklı kesimlerdeki boy aynaları ile de antre dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Duvara monte edilen veya ayaklı boy aynaları en sık tercih edilen modellerdendir. Eğer antrenizde boy aynasını yerleştirebileceğiniz bir alan yoksa, duvarlarda kullanılan ikili veya üçlü minimal aynaları kullanabilirsiniz. 

Kendinize Küçük Bir Oturma Alanı Yaratın!

Sadece kendinize değil, misafirlerinize de harika bir karşılama alanı yaratın. Aslında bu detayı antrenize dahil etmek için,  geniş bir alanın bulunması gerekiyor. Aksi halde antreniz çok kalabalık görüntüye sahip olabilir. Ev girişine küçük bir oturma alanı yapmaya yetecek alana sahip bir antreniz varsa, bu alanda berjer kullanabilirsiniz. Evinizi spor mobilyalar ile dekore ettiyseniz, konforlu bir sandalye de iyi bir alternatif olabilir. Sandalye yanına ekleyeceğiniz küçük bir masa ile, evinizde hoş bir hava yakalayabilirsiniz. Antrelerde açık renklerin hâkim olduğunu düşünürsek, berjer veya sandalyelerinizde pastel renklere yer verebilir veya konsol renginizle takım yapabilirsiniz. Böylece, antre dekorasyonunuzu küçük renkler yardımıyla tamamlamak estetik bir görüntü oluşturacaktır. 

Antre Dekorasyonunda Olmazsa Olmazlar

Farklı ve şık kesimlere sahip aynalar, birbirinden konforlu berjer ve sandalyeler, antreye uygun minimal masalar, modern tasarımlarıyla konsollar ve daha pek çok dekorasyon ürünü Engince Mobilya’da rahatlıkla bulabilirsiniz. Antre dekorasyonunuzda ihtiyacınız olacak olan ürünleri ve aklınıza gelen diğer tüm mobilya veya dekorasyon detaylarını Engince Mobilya’nın birbirinden şık ürünleri  ile seçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar