Yemek Odasında Renk Seçimleri Nasıl Olmalı?

Günlük organizasyonların, büyük aile etkinliklerinin ve lezzet kutlamalarının gerçekleştirildiği yemek odalarını doğru dekorasyon uygulamalarıyla daha keyifli bir mekana dönüştürmek istemez misiniz? O halde öncelikle duvar dizaynından işe koyulmanızda fayda var. Unutmayın ki yemek odalarında ilk bakışta dikkati çekecek hususların başında renk seçimi geliyor. Yaşam alanlarınızın büyüklüğüne, yemek odası takımı modeline ve mekanın konseptine uygun seçeceğiniz renk tonları ve estetik dekorasyon mobilyaları sayesinde aile bireylerinizi ve kendinizi mutlu edecek ziyafet şölenleri gerçekleştirebilirsiniz.

Küçük Mekanlar Aydınlık Renkler

Ev dekorasyon stillerinde seçilen renklerle en küçük mekanlarınızı bile daha ferah ve yaşanılası bir ambiyansa bürüyebilmemiz mümkün oluyor. Sarı, somon, yavruağzı, bej, krem, beyaz, turkuaz renkler, yemek odası takımı dekorasyonunuzu iç açıcı konsepte dönüştürecek renk tonlarının başında geliyor. Özellikle indigo mavisi, beyaz, mint yeşili ve turkuaz tonların ağırlıkta olduğu mekanlar, ahşap yemek masaları, nakışlı Amerikan servisleri ve patchwork kilim eklemeleri eşliğinde Akdeniz stiline çağrışım yapıyor.

Yemek odası takımı modelleriyle doğru ve ferah bir görünüm yakalamak için eşyalarınızın yerleşimine de önem vermelisiniz. Pencere önüne yerleştireceğiniz yemek masası dekorasyonuyla odanızı daha aydınlık ve geniş bir görünüme dönüştürebilirsiniz. Böylelikle hem alan tasarrufu elde etmiş olacak hem de pencerenizden dışarısını seyrederek keyifli şekilde yemeğinize devam edebileceksiniz.

Birtakım küçük dekorasyon hileleriyle odanızı olduğundan geniş gösterebilmeniz mümkün. Yemek masasını ortaya konumlandıracaksınız, konsol, büfe ve ayna gibi diğer mobilya eklentilerinin aynı hizada olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle ayna kullanımı, dar yemek salonlarını olduğundan daha geniş bir görünüme sokuyor ve mekanlara şık bir duruş bırakıyor.

Retro Mutfaklara Yakışan Tonlamalar

1950’li yıllara kadar gönderme yapan vintage yemek odası takımı modelleriyle mutfaklarınızı veya yemek odalarınızı otantik bir ambiyansla dekore edebilirsiniz. Üstelik retro stil dekorasyonda dilediğiniz canlı renk tonlarını bir arada kullanmakta serbestsiniz. Turuncu, kırmızı, sarı ve bordo gibi iştah açıcı renkleri hiç çekinmeden kontrast şekilde kombin edebilirsiniz.

Eğer siyah ve beyaz hakimiyetindeki retro yemek odası mobilyalarını tercih edecekseniz mekana cam aksesuarlardan bolca ekleyerek hem geniş alan hissi uyandırabilir hem de dekoratif şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Ortamın enerjisini yükseltmek için de parça görünümlü etnik desenli halıları ve renkli uzun fon perdeleri tercih etmeniz yeterli.

Doğru Yemek Odası Takımı Modelleri ile Ferahlık Etkisi Yaşayın

Farklı zevklere ve ihtiyaçlara göre tasarlanan yemek odası takımı çeşitleri, her sezon moda dünyasının yenilikçi bakış açısına göre yeniden yorumlanıyor. Maksimum konfor ve şıklık etkisi sunan ürünleri, evinizin direkt boş bir odasına yerleştirerek yemek odası şeklinde kombine edebilir veya salon kısmını ikiye bölerek bir köşesine yerleştirerek değerlendirebilirsiniz.

Yalın çizgisiyle modern bir dekorasyon havası yaratmanızı mümkün kılan yemek odası mobilyaları, yüksek metal ayakları sayesinde yüzeyleri kolayca temizleyebilme olanağı da tanıyor. Bedeni saran rahat minderli sandalye eklemeleri ise bol sohbetli yemek saatlerinizde konforlu vakitler geçirmenize yardımcı oluyor.

Yemek Odası Takımı Kombin Önerileri

İşlevsel çözümleriyle beklentilere cevap veren yemek odası takımı seçeneklerini, salonlarınızda tercih edecekseniz diğer mobilya unsurlarına uyumlu parçalar seçmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Dilerseniz konsol, bench veya kütüphane modüllü köşe takımlarıyla önce salonunuzu iki farklı alana bölmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle mobilyalarınızı ve aksesuar eklemelerinizi zevkinize göre yerleştirerek kendiniz ve diğer aile bireyleriniz için en uygun olan yemek odası dekorasyonunu kolayca hayata geçirmiş olacaksınız.

Cazip aralıklarda seyreden yemek odası fiyatları sayesinde en avantajlı alışveriş deneyimini yaşamak için Engince’yi ziyaret edebilirsiniz. Her sezon yepyeni trendlerden ilham alınarak zenginleştirilen mobilya ürün yelpazesinden ihtiyaçlarınıza ve eklentilerinize uygun yemek odası takımı modellerini inceleyebilir, bütçe dostu fiyatlar üzerinden siparişinizi oluşturarak yaşam alanlarınıza modern bir konsept kazandırabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar