Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Püf Noktaları?

Küçük yatak odası demek, dekorasyon konusunda zorlayıcı ve yorucu bir sürecin başlangıcı demektir. Bir oda için ihtiyaç duyulan her mobilyaya yer vermek, adım atılamayacak şekilde mevcut alanı tamamen yok etmeye sebebiyet verebilir. Yetersiz olan dağınık bir dolap, okunan kitaplar, yatak odası mobilyalarının yan yana kullanımı derken, hiç istemediğimiz bir dağınıklık ile karşı karşıya kaldığımız durumlar yaşayabiliyoruz. Küçük yatak odası dekorasyonunda birkaç püf noktaya dikkat ederek, modern ve sade bir görünüm elde etmeniz mümkündür. Yatak odanızda, doğru tercihler ile büyük bir fark yaratmak için hemen harekete geçin!

 

Fonksiyonel Mobilyalara Öncelik Tanıyın!

Küçük oda dekorasyonunda doğru mobilyayı bulmak önemlidir. Mobilyaların fonksiyonel özelliklere sahip olması da ihtiyaçlarınızı büyük oranda karşılar. İlk olarak karyolanızı bazalı tercih ederek işe başlayabilirsiniz. Bazalı karyolalar, küçük yatak odaları için sık sık tercih edilen mobilyalardır. Bu sayede odaya sığdıramadığınız; yorgan, yastık, kıyafet ya da muhafaza etmek istediğiniz özel eşyalarınızı gönül rahatlığı ile koruyabilirsiniz. Küçük yatak odalarında, ihtiyaç duyulan her mobilyayı sığdırmak neredeyse imkansızdır. Bu noktada şifonyer kullanımı yerine, iki adet komodin tercihinde bulunabilirsiniz. Komodinler, şifonyer modelleri kadar fonksiyonel olmayabilir ancak yine de çekmeceleri sayesinde size geniş bir yer açan mobilyalardır. Komodinler de ortamı daha düzenli tutmanın en iyi yollarından biridir.

Minimal bir dekorasyonun fazlasıyla yakıştığı küçük yatak odalarında kullanılacak en iyi dolap tipi, sürgülü kapaklı dolaplardır. Dolap kapaklarının sürgülü olması, alandan ciddi oranda tasarruf etmenize olanak sağlar. Üstelik son zamanlarda sürgülü dolaplara geniş ve büyük ayna detayları dahil ediliyor. Bu sayede odanız için ekstra bir aynaya ihtiyaç duymayacaksınız. Sürgülü ve aynalı kapaklı dolabınızı, pencerenin tam karşısına gelecek şekilde konumlandırmanız, doğru bir seçim olacaktır. Böylece içeri giren doğal ışık aynaya yansıdığında, yatak odanız olduğundan daha büyük görünecek. Eğer odanız, bir dolap için yetersiz ise alternatif yollar deneyin. Örneğin; Yatak başlığınızı yerleştirdiğiniz duvara ekstra gömme dolap yaptırabilirsiniz. Özellikle stüdyo dairesi olanların sık sık tercih ettiği bu yöntem, minimalist bir yatak odası için en ideal yollardan biridir. Bu kombinasyon, yatak ile bütünleştiğinde, işlevsel bir yaşam alanı ortaya çıkıyor.

 

Duvar Renklerinde Farklılık Yaratın!

Küçük oda dekorasyonu püf noktalarından biri de renk seçimidir. Söz konusu duvar rengi olduğunda, en özgür davranabildiğimiz alanlar yatak odalarıdır. Kendimize ait bir yaşam alanında kişisel zevklerimizi daha rahat şekilde ortaya koyabiliriz. Özellikle küçük yatak odası dekorasyonunda kullanılabilecek en iyi fikirlerden biri, farklı bir renk seçimidir. Tüm duvarlarda olmasa da duvarınızın bir kısmını farklı ve canlı bir renge boyayabilirsiniz. Örneğin; yatak başlığı kullanmak yerine, o kısımda yer alan duvarı boyamayı ya da duvar kağıdı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Odanın diğer duvarlarını iç açıcı, tek bir renk ile tamamlayabilirsiniz. Mobilyalarınızda açık tonlara yer vermek, geniş bir oda algısı yaratmanızı kolaylaştırır fakat bunu dozunda gerçekleştirin. Her noktanın tek renk olması, rahatsız edici bir oda görüntüsüne sebebiyet verebilir. Odanızdaki bu algıyı kırmak için renkli birkaç aksesuardan yararlanabilirsiniz.

 

İhtiyacınız Olan Bir Kitaplıksa…

Yalnız kaldığınızda kitap okumaktan büyük bir keyif alıyorsanız duvarlarınıza minimal raflardan yerleştirme fikrini düşünebilirsiniz. Oda küçük olunca, çok fonksiyonel bir kitaplık kullanımı imkansız duruma gelir fakat hemen pes etmeyin. Belirlediğiniz duvar noktalarına yerleştireceğiniz birkaç küçük raf, bu konudaki en büyük yardımcınız olabilir ve dekorasyonunuzda kitaplarınıza yer açmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar